Friday, February 5, 2010

Olympic fever

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to contact me!

Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd contacteren!

~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een mooie zicht op Vancouver vanop Kitsilano Beach


Op 2 februari was het hier Groundhog Day. Dit is een dag die elk jaar op 2 februari gevierd wordt in Canada en Amerika. Niet dat er veel gevierd wordt, maar het is een dag die volgens folklore bepaalt of de winter nog 6 weken zal aanhouden of niet. Het gaat als volgt: als de groundhog (bosmarmot) uit zijn hol komt en zijn schaduw ziet en dan weer terug zijn hol inkruipt dan zullen er nog 6 weken winter volgen. Als de groundhog (bosmarmot) uit zijn hol komt en zijn schaduw niet ziet, dan is hij niet bang om eruit te komen en zal de lente er vlug aankomen. In Vancouver zag hij blijkbaar zijn schaduw en is hij vlug terug in zijn hol gekropen en de winter zal nog 6 weken duren. Voor de organisatoren van de Olympische Spelen zou dat wel super zijn, want er ligt niet zoveel sneeuw op de bergen hier in de buurt waar enkele Olympische wedstrijden zullen doorgaan. Maar als het winter blijft zoals in januari dan zal het niet veel winter zijn! Januari was 1 van de warmste januari's ooit in Vancouver en omstreken. We hebben de hele maand dag temperaturen gehad rond +10 graden. Zou er nog wat koelere lucht komen met wat verse sneeuw voor de Olympische Spelen? We zullen het nog even moeten afwachten!


Een groundhog (bosmarmot) die zijn holletje mooi bewaakt
In de week hebben we een paar mooie dagen gehad met wat zon, zachte temperaturen van rond de +10 graden. Ik ben op 1 van die dagen dat ik wat tijd heb nog eens naar Kitsilano Beach gegaan om daar te wandelen en om ook een stuk in Vanier Park te wandelen. Het is daar zalig wandelen langs het water en met prachtige zichten. Kitsilano Beach is een van de meest populairste stranden in Vancouver, vooral in de warme zomer maanden. Het strand heeft prachtige zichten op de bergen, English Bay (een inham van de Stille Oceaan) en downtown Vancouver. Het strand is thuis tot het langste zwembad in Canada wat een zout-water openlucht zwembad is en dit is enkel open in de zomer. Dit is een zalig strand voor een wandeling in eender welke tijd van het jaar. Verderop richting Vanier Park wordt het zandstrand meer een rotsen strand wat ook wel iets heeft.


Vanier Park is een 15 hectare groot park, gelegen onder de Burrard Bridge. Het is een mooi stukje groen, waar je altijd wel mensen ziet joggen, fietsen, de hond uitlaten of gewoon genieten van de rust. Het park was oorspronkelijk een Indianendorp. In het park liggen een aantal musea. Het HR MacMillan Space Cente is gewijd aan ruimteonderzoek. De expositie is erg toegankelijk, met interactieve installaties, een maansteen die je zelf kunt aanraken en een ruimtesimulator, de topattractie. In het Vancouver Museum, dat in dezelfde gebouwen is ondergebracht, kom je meer te weten over de geschiedenis van Vancouver, van de Indianen die de streek als eersten bevolkten tot recente gebeurtenissen. Ten westen van dat museum ligt het Maritiem Museum, waar verschillende oude boten staan opgesteld en tentoonstellingen over scheepswrakken en piraten lopen.


Wat foto's van mijn wandeling aan Kitsilano Beach en Vanier ParkNog 1 week en de Olympische Spelen zullen beginnen hier in Vancouver. Ik dacht dat het misschien leuk was om een paar websites door te geven die jullie kunnen gebruiken, zeker voor diegene die deze richting uitkomen voor de Olympische Spelen. Hun officiele website met al de programma's, wedstrijden en dergelijke is de volgende: --> KLIK HIER!
Vancouver zal een heel deel gratis concerten en ander entertainment verzorgen tijdens de Olympische Spelen en voor een dag per dag programma en de locaties waar je dit kan gaan bekijken vind je op deze website: --> KLIK HIER!

Vergeet ook niet dat je niet overal zomaar naartoe kan rijden met de wagen in Vancouver en zeker niet naar Whistler. Voor de Sea To Sky highway naar Whistler moet je een permit hebben om richting Whistler te gaan. Deze permits worden alleen uitgegeven als je verblijfplaatsen met een parkeerplaats heb gereserveerd en dit kan aantonen. Ter hoogte van Squamish, ongeveer een uurtje rijden van Vancouver, is er een controle op deze permits en als je deze niet hebt dan wordt je teruggestuurd. Als je tickets hebt voor Olympische wedstrijden, maar niet zelf naar Whisler wil rijden dan kan je per bus daar geraken. Er zijn speciale bussen voor diegenen met tickets. In en rondom Vancouver zijn er vele parkeer limitaties en zijn een deel van de wegen in downtown Vancouver afgesloten. Voor een duidelijk overzicht hierover en hoe je op de juiste plaatsen kan geraken kan je op de volgende website kijken: --> KLIK HIER!

En nog een algemene website met een soort "Gids voor de Olympische Spelen" waar je vele links kan vinden naar al de verschillende dingen die met de Olympische Spelen te maken hebben kan je hier vinden: --> KLIK HIER!


Nog wat foto's van mijn wandeling aan Kitsilano Beach en Vanier Park

Nog even geduld voor mijn volgende post!

1 comment:

Inge en Manu said...

Wederom schitterende foto's Ann! Olympic fever: aanwezig :-)