Tuesday, February 9, 2010

Welcoming the Olympic Torch

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!

Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een mooie zonsondergang gezien van ons thuis


De Olympische koorts is overal aanwezig in Vancouver en omstreken. Nog een paar dagen te gaan en de Olympische Spelen gaan officieel beginnen. De Olympische vlam was in oktober 2009 ontstoken in Athene (Griekenland) waarna het zijn 45.000km lange Olympische fakkeltocht begonnen is in Canada. Tot het ontsteken van het Olympische vuur tijdens de openingsceremonie op 12 februari in Vancouver zelf zullen ruim 12.000 lopers de fakkel door 1036 Canadese plaatsen leiden. Het is de langste binnenlandse fakkeltocht in de geschiedenis van de Spelen.

Vandaag (9 februari) kwam de fakkel langs in de buurt waar wij wonen, dus daar wou ik zeker naar gaan kijken als het degelijk weer was. Nu hadden we vandaag heel mooi weer met vrij veel zon en zo'n +9 graden. Het park waar de festiviteiten plaats zouden nemen om de Olympische fakkel te verwelkomen is maar zo'n 10 minuten wandelen van ons thuis. Mijn schoonmoeder wou ook graag gaan, dus zij is tot bij ons thuis gekomen en samen met haar ben ik te voet gaan naar Queens Park gewandeld want dat was de gemakkelijkste optie. Ik was er helemaal klaar voor met mijn officiele Olympic hoodie, mijn rode Olympic wanten en een Canadees vlagje natuurlijk! Ik moet wel zeggen dat ik het vrij warm had tegen de tijd dat ik aankwam in Queens Park. Het lijkt meer op de "Summer Olympics" dan "Winter Olympics"...hahaha! Er was heel wat volk in Queens Park en er was vanalles te doen zoals zingen, dansen en dergelijke. Er was veel volk en de sfeer was geweldig...de Olympische koorts was erg aanwezig. Het was een unieke belevenis en het was interessant om er bij te zijn. Het was moeilijk om te Olympische vlam te zien, maar we hebben ze toch zien voorbij komen van dichtbij. In de loop van volgende week hopen we zeker de echte Olympische sfeer op te gaan snuiven in downtown Vancouver en hopelijk kunnen we nog een hockey wedstrijd gaan kijken!Ik was helemaal klaar voor verwelkoming van de Olympische fakkel met mijn Olympic hoodie, rode Olympic wanten en mijn Canadese vlag! :)

Het vele volk in Queens Park om de vlag te verwelkomen

Het podium waar de Olympische vlam werd aangestoken voor de festiviteiten

Het was een zalige dag om van de Olympische festiviteiten te genieten

Een mindervalide meisje kreeg de kans om met de Olympische fakkel te lopen naar de volgende bestemming

Een kort filmpje als de Olympische fakkel aankomt in Queens Park (sorry voor het bewegen, maar een deel mensen stonden in de weg)Een kort filmpje als tijdens de festiviteiten in Queens Park na dat de Olympische fakkel aangekomen was


Hier beneden volgen nog wat links naar enkele interessante websites in verband met de Olympische Spelen:

*De officiele Vancouver 2010 Olympics website: --> KLIK HIER

*Aankoop van Olympische kleding en andere artikelen: --> KLIK HIER


*Volg het weerbericht voor Cypress Mountain: --> KLIK HIER

*Olympische Gids voor Vancouver 2010: --> KLIK HIER

*Gratis evenementen en concerten tijdens de Olympische Spelen in Vancouver: --> KLIK HIER

*Vervoer tijdens de Olympische Spelen: --> KLIK HIER


En nog een paar mooie zonsondergangen gezien van ons thuisNog even geduld voor mijn volgende post!

3 comments:

MissFluffy said...

Winterspelen kijk ik ook steeds naaruit .Moet best wel leuk zijn als het zo dichtbij huis afspeeld .
Mooie foto's trouwens maar denk wel dat je dat weet ,je hebt er talent voor .
Ik zal je eens gaan volgend ,je leeft ook in een mooie streek .Wow ,een woord voor die bergtoppen en natuur .

Groetjes,

MissFluffy said...

Bedoel volgen hierop je blog 'lo'l .Was een beetje onduidelijk he

Blogger said...

Quantum Binary Signals

Professional trading signals sent to your cell phone daily.

Follow our signals today & profit up to 270% per day.