Monday, February 22, 2010

Vancouver 2010 Winter Olympics fun & some news

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

De Olympische Cauldron en vlam in Vancouver, CanadaWe zijn alweer een weekje verder en we hebben weer het 1 en ander te melden. Zowel goed nieuws als minder goed nieuws. Ik kreeg vrijdag via de telefoon van mijn moeder te horen dat mijn grootmoeder overleden was in het ziekenhuis. Ze was in het ziekenhuis omdat ze gevallen was en ze had ook een longontsteking opgedaan. Spijtig genoeg heeft ze het niet meer mogen halen en we zullen haar missen! Vorig jaar was ze 90 jaar geworden in mei en heeft ze nog een mooi feest mogen meemaken. Dat heeft ze gelukkig nog gehad.

Velen van jullie weten het al en een deel van jullie zullen het waarschijnlijk ook in mijn kranten artikel gelezen hebben dat ik in blijde verwachting ben. Ik ben ondertussen zo'n 6 maanden zwanger en onze kleine spruit wordt op 15 mei verwacht...dezelfde dag als mijn verjaardag. Wat een mooi verjaardagscadeau, he! Mijn zwangerschap is tot nu toe zonder problemen, ik ben geen enkele dag ziek geweest en voel me gewoon zoals altijd. Het begint nu wel te groeien en dat voel ik wel, verder zit er ook al veel leven in en voel ik het kindje regelmatig bewegen. We zijn dol gelukkig en kijken er naaruit om ons kindje in deze wereld te verwelkomen.Mijn grootmoeder vorig jaar rond deze tijd (rechts onder) en haar kinderen (mijn mama zit langs haar in plaats van mijn papa die in 2004 overleden is)


Zoals iedereen wel weet zijn de Olympische Winterspelen hier volop bezig. Deze zijn begonnen op 12 februari en zullen doorgaan tot 28 februari en in maart volgen dan nog de Paralympische Spelen. Na die zondag dat we naar downtown Vancouver zijn geweest hadden we 's avonds nog geluk om een paar tickets voor een Olympische hockey wedstrijd vast te krijgen voor de wedstrijd van Finland tegen Belarus. Daar wilden we zeker wel naartoe, gewoon om een Olympische wedstrijd mee te maken. En bij Finland spelen enkele bekende hockey spelers van ons hockey team en andere hockey teams van de NHL (National Hockey League). Sinds die zondag is het weer ook omgeslaan en hebben wij hier heerlijk lente weer. Elke dag een blauwe hemel met een zalig zonnetje en temperaturen rond de +12 graden. Het blijft zo nog een paar dagen, maar tegen woensdag zou er weer een kans zijn op buien. Wel, we mogen zeker niet klagen met zo'n weer, het lijkt wel lente en niet winter!

Michael en ik hadden tickets voor die hockey wedstrijd op 17 februari en de wedstrijd was om 12u 's middags. We zijn vroeg genoeg vertrokken, zo rond 8u30 bijn ons en waren rond 9u in downtown Vancouver. We hebben daar wat rond gewandeld en genoten van het mooie weer en dan vervolgens om 10u naar de Canada Hockey Place. Dit is waar de hockey wedstrijd plaats nam en de deuren gingen 2 uren op voorhand open. We waren uiteindelijk rond 10u30 binnen en hebben daar de winkeltjes bezocht met de vele hockey kleding en andere hockey spullen. In het gebouw zelf was al een hele sfeer en er waren aanschouwers van vele verschillende landen. Natuurlijk een heel deel van Finland en Belarus, maar ook heel veel Canadezen natuurlijk en we zagen ook een groep Nederlandse fans want die waren volledig in oranje gekleed. Heerlijk om al die mensen te zien die naar de Olympische Spelen komen om hun land toe te juichen. De wedstrijd begon om 12u en was rond 14u20 gedaan. Finland had gewonnen met 5-1 en de sfeer tijdens de wedstrijd was geweldig. Wat een ervaring, ik ben blij dat ik dit heb mogen meemaken. Toch een heel andere sfeer dan als we naar een gewone hockey wedstrijd gaan.


Hier beneden volgen een deel foto's van de hockey wedstrijd tussen Finland en Belarus alsook een video clip
Na de hockey wedstrijd zijn we nog wat gaan wandelen aan False Creek met mooie zichten. We zijn nog wat lekkers gaan eten en hebben we nog wat verder rondgewandeld in downtown Vancouver. We zijn nog een keertje naar de Olympic Cauldron gaan kijken omdat het nu een heldere zonnige dag was. We hebben de heerlijke sfeer downtown kunnen opsnuiven en genoten van dit heerlijke weer wat alles nog wat aangenamer maakte. Omdat we met onze hockey tickets de hele dag gratis gebruik mochten maken van het openbaar vervoer zijn we ook met de "SeaBus" naar Noord Vancouver gegaan om daar nog wat rond te neuzen bij Lonsdale Quay (een overdekte markt met vele winkeltjes). We hebben een heerlijke dag gehad en hebben ervan genoten. Het was zalig om een wedstrijd mee te maken en ik ben blij dat we de kans hebben om dit mee te mogen maken zo dicht bij huis. Hopelijk zullen we nog een dagje tijd hebben om ook 's avonds een gaan rond te dwalen in downtown Vancouver om nog wat gratis concerten mee te maken en de stad helemaal verlicht te zien met al die Olympische decoraties.


Hier beneden volgen een deel foto's van downtown Vancouver, zichten van Noord Vancouver en de Olympische Cauldron met video clip

Hier beneden volgen nog wat links naar enkele interessante websites in verband met de Olympische Spelen:

*De officiele Vancouver 2010 Olympics website: --> KLIK HIER
*Aankoop van Olympische kleding en andere artikelen: --> KLIK HIER
*Volg het weerbericht voor Cypress Mountain:--> KLIK HIER
*Olympische Gids voor Vancouver 2010: --> KLIK HIER
*Gratis evenementen en concerten tijdens de Olympische Spelen in Vancouver: --> KLIK HIER
*Vervoer tijdens de Olympische Spelen: --> KLIK HIER


Voor meer foto's van onze dag in downtown Vancouver en tijdens de hockey wedstrijd: ---> KLIK HIER!


Nog even geduld voor mijn volgende post!


1 comment:

Blogger said...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Professional trading signals delivered to your mobile phone every day.

Follow our signals today and profit up to 270% per day.