Sunday, February 28, 2010

Gold for Canada and succesful Olympics in Vancouver!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Congratulations CANADA...nog een zicht van de Canada sfeer in downtown Vancouver!Wat gaat de tijd toch snel...de Olympische Winterspelen hier in Vancouver zijn alweer voorbij. Deze Winterspelen waren een groot succes en dankzij het winnen van de gouden medaille tijdens het ijshockey voor mannen tegen de Amerikanen vandaag hadden we een perfecte afsluiten! Deze gouden medaille bracht het totaal aan gouden medailles tot 14 voor Canada, wat een record is voor een land tot nu toe tijdens de Olympische Winterspelen. Canada had 26 medailles in totaal, wat het meeste is dat Canada ooit gehaald heeft. De Canadezen zijn hier erg fier op!
Hier beneden volgen nog een paar nuttige links links in verband met de Olympische en Paralympische Spelen in Vancouver:

*De officiele Vancouver 2010 Olympics & Pararlympics website: --> KLIK HIER
*Aankoop van Olympische kleding en andere artikelen: --> KLIK HIER
*Vervoer tijdens de Olympische & Paralympische Spelen: --> KLIK HIER


Heel Vancouver heeft voor 2 weken op zijn kop gestaan met een geweldige Olympische sfeer en Canadese trots. De straten liepen elke dag vol met supporters van zowel Canada als alle andere landen die deelnamen aan deze spelen. Je kon gewoon niet om die Olympische sfeer heen, eender waar je ging. Overal hangen de Canadese vlaggen uit of de vlag van het land waar de mensen afkomstig zijn. Er zijn zovele prachtige en spannende momenten geweest tijdens deze spelen. Een moedig en mooi moment was als de Canadese schaatser "Joannie Rochette" toch doorzette in de korte kuur van het figuur schaatsen een paar dagen nadat haar moeder in Vancouver plots gestorven was aan een hart aanval. Joannie besloot om toch verder te gaan en ze deed dit voor haar moeder en omdat haar moeder dit gewild had. Ze deed het goed in de korte kuur en mocht verder gaan naar de lange kuur in het figuur schaatsen waar ze uiteindelijk een bronze medaille won. Ik denk dat er geen huishouden in Canada was dat zonder tranen zat tijdens deze emotionele medaille ceremonie.

Joannie Rochette die haar bronzen medaille bewondert (foto credit: Vancouver 2010 website!Tja en het toppunt van alles was natuurlijk de ijshockey wedstrijd tussen het mannen team van Canada en de USA. Canada had het vrij gemakkelijk om Duitsland eruit te gooien (8-2 voor Canada), daarna was het tijd voor Rusland aan te pakken voor een plaats in de halve finales, dat ging ook vrij goed en Canada won met 7-3. Om in de finale, de wedstrijd voor de gouden medaille, te geraken moesten ze Slovakije nog uitschakelen en dat ging niet zonder wat tegen werking van Slovakije, maar uiteindelijk won Canada met 3-2. Vandaag was het dus vol spanning wachten tot DE wedstrijd van de hele Olympische Spelen begon. We hebben de heel tijd op de tip van onze zetel gezeten en ik denk dat de hele buurt ons horen schreeuwen tegen de TV. Er was geen verkeer en de straten waren leeg, er was geen kat te bespeuren tijdens de gouden medaille wedstrijd tussen Canada en Amerika. Ik denk dat alle Canadezen aan de TV gekluisderd waren.

Het was nogal zweten, de eerste goal was van Canada en ook de tweede. Daarna heeft de USA een goal kunnen scoren en met 24 seconden over in de westrijd scoorde de USA nog een goal. Amai, wat een triestige zaak want nu was het op het einde van de 3 periodes 2-2. Gelijkspel dus en omdat het voor het goud is gaan zulke wedstrijden voor "sudden death"...spelen tot dat 1 team scoort. We gingen dus weer een nieuwe periode in voor 20 minuten en ja hoor onze Canadese Sidney Crosby heeft de winnende goal voor Canada kunnen scoren en de sfeer was ongelofelijk. Wij stonden hier zelfs op en neer te springen voor de TV...hahaha. Wat een overwinning en de beelden die ze lieten zien van heel Canada waar ze de westrijd aan het volgen waren was geweldig. Later hoorden we vele toeterende auto's met Canadese vlaggen en dergelijke. Het was een perfect einde van de Olympische Winterspelen voor de Canadezen! De Olympische Winterspelen waren een succes en we hebben er enorm van genoten! Binnen 10 dagen beginnen de Paralympische Spelen hier ook en we zullen zeker nog naar wat van de gratis evenementen gaan genieten downtown en sommige van de pavillioenen die nog open blijven tot na de Paralympische Spelen.


Een paar foto's van de Canada-USA hockey wedstrijd (foto credit: Vancouver 2010 website!
Feest in downtown Vancouver na het winnen van de gouden medaille in ijshockey voor de mannen!


Op deze plaats namen al de hockey wedstrijden plaats nam!


De Olympische Cauldron en vlam!

Nog even geduld voor mijn volgende post!1 comment:

Blogger said...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Get professional trading signals delivered to your cell phone every day.

Start following our signals right now and make up to 270% daily.