Tuesday, December 11, 2012

Vervolg bezoek Oma & Tante Annie

Vervolg Mama en Tante Annie op bezoek:

DEEL 3: Downtown Vancouver en wandeling van Kitsilano Beach naar Granville Island

 
~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Zicht tijdens de wandeling van Kitsilano Beach naar Granville IslandEerst en vooral dank jullie wel om even op mijn blog te komen kijken! Ook bedankt voor de leuke "comments" op mijn vorige berichtjes en dat jullie daar even de tijd voor genomen hebben. Ik vind het altijd leuk om reacties te lezen!

Zo, het is weer hoogtijd dat ik nog even verder ga met mijn verslagje want voor dat je het weet is het alweer Kerstmis! En we hebben van toen mijn mama en tante naar huis zijn ook wat leuke dingetjes gedaan die ook nog een blog berichtje verdienen. Oke, nu verder met mijn verslagje. Ondertussen was het alweer zaterdag en was er al zo goed als een week voorbij van het bezoek van mijn mama en tante Annie. Toen we zaterdag opstonden was het vrij mooi weer met wolken en wat zon, dus we wilden toch weer een uitstapje doen. We besloten om met z'n vijven richting downtown Vancouver te gaan om daar wat te wandelen bij de Canada Place en dergelijke. We namen in de voormiddag de bus op een paar minuutjes wandelen van ons thuis en daarna namen we de Skytrain richting downtown Vancouver. Ava vond het geweldig om op de bus te zitten en de Skytrain vond ze nog geweldiger. De Skytrain is een soort metro maar dan hoog boven de grond op rails! We waren op een goed half uurtje aan de Canada Place in downtown Vancouver. We wandelden voorbij de Canada Place en zo naar het nieuwe "Convention Centrum" wat gebouwd was voor de Olympische Winter Spelen in 2010 die hier toen plaats vonden. Terwijl we daar rondom dit nieuwe conventie centrum wandelden kwam het zonneke lekker uit en dat voelde heerlijk aan. We zagen daar ook een Leonidas winkel waar ze dus echt de heerlijke Leonidas pralines uit Belgie verkopen. In deze Leonidas winkel kan je ook een koffietje of theetje drinken met een Luikse wafel, of een ijsje eten. Er zijn natuurlijk pralines te koop alsook macarons. We zijn niet binnen gegaan, maar we zijn wel even gestopt om te kijken natuurlijk!

We wandelden verder rondom het Vancouver Convention Centre en hadden prachtige zichten op Stanley Park, het water en de bergen...zalig! We kwamen zo uit bij de Olympische Vlam die altijd aan was tijdens de 2 weken van de Olympische Winter Spelen in 2010. De vlam was nu wel niet aan, maar het monument staat er nog en de vlam wordt nu en dan nog eens aangestoken bij speciale gelegenheden. Dat was weer mooi om te zien. We gingen verder en bij de Canada Place hebben we eventjes op een bankje gezeten om van het zonnetje te genieten wat lekker wat warmte afgaf. Terwijl we daar zaten hadden we besloten om wat te gaan lunchen bij de Steamworks Brewery bij Gastown. Het was vrij druk maar we hebben daar wel lekker gegeten. Nadat onze buikjes gevuld waren zijn we nog wat gaan rond slenteren in Gastown waar we wat souvenier winkeltjes binnen gelopen zijn. Mijn mama en tante Annie hebben hier en daar wat leuke souverniertjes gekocht om mee naar huis te nemen. Nadat we hier het hoofdzakelijke gezien hadden zijn we op ons gemakje terug naar het Waterfron Station gewandeld en zijn we terug naar huis gegaan. Ava vond de rit met de Skytrain net zo geweldig als toen we kwamen, heerlijk toch en zo ging de tijd op de Skytrain ook snel voorbij. We waren rond 17u weer terug thuis en hebben het rustig aan gedaan voor de rest van de avond. Dat was weer een heerlijk dagje!
Foto's van ons bezoekje aan downtown VancouverOp zondag hadden we met Michael zijn ouders afgesproken om samen naar een antiek/verzamelshow te gaan in Vancouver. Er is meestal elke maand een soort antiek/verzamelaars show in Vancouver waar wij meestal naartoe gaan om wat te doen te hebben op een zondag. Michael zijn ouders vinden dit vooral leuk want zij houden wel van antieke dingen. Dus wij gaan al jaren met ons vieren hier naartoe, nu met Ava is het met 5 natuurlijk en omdat mijn mama en tante Annie hier waren gingen we allemaal samen gaan. Dat is weer eens iets anders om te doen. We vertrokken hier rond half 10 want de show zou rond 10u openen. Er zijn daar 4 verschillende zalen met vele verschillende verkopers die 1 of meerdere tafels hebben met dingen die ze verkopen. Het gaat van mooie beeldjes en postkaarten tot antieke tafeltjes, lampen, klokken en zoveel meer. Mijn mama had een leuk portemoneetje gevonden voor een heel goed prijsje. De rest onder ons heeft gewoon wat rondgekeken van wat er allemaal te koop was. Ik verzamel oude postkaarten, dus die koop ik al eens van Vancouver en omgeving of andere streken die me bekend zijn als de prijs goed meevalt, maar deze keer was er niets te vinden. Zo heb ik ooit eens een stapeltje met oude foto's gekocht van Oostende en Gent. Ava gedroeg zich heel goed, maar ze is het ondertussen ook wel gewoon dat we hier af en toe eens komen denk ik. Zo rond 12u hadden we alles gezien en zijn we op ons gemakje weer vertrokken. We zijn met z'n allen bij McDonalds wat gaan eten en dat was ook eens gezellig...daar waren we al een hele tijd niet meer geweest. De rest van de namiddag en avond hebben we het rustig aan gedaan en gewoon gezellig gebabbeld en van elkaars gezelgschap genoten.

Op maandag moest Michael weer gaan werken en wij hadden niet direct plannen, alles hangt altijd wel wat af van het weer. Op maandag was het fris, wat bewolkt maar droog...in elk geval beter dan de dag ervoor want toen heeft het heel wat geregend. Tijdens het ontbijt hadden we het erover wat we vandaag wilden doen. Ik had voorgesteld om ofwel naar Pitt Lake te gaan om wat te wandelen ofwel de wandeling van Kitsilano naar Granville Island in Vancouver. Mijn mama en tante Annie zijn op beide plekken nog niet geweest, ze zijn wel al eens bij Kitsilano Beach geweest voor een korte wandeling maar nog naar Granville Island. Dus dat leeste leek het meest interessant. We zijn met ons viertjes richting Vancouver gereden waar ik aan Kitsilano Beach parkeerde. Er is daar ook een kleine en hele leuke speeltuin voor kinderen, dus eerst gingen we daar even met Ava naar toe zodat ze daar een tijdje kon spelen. Oh, het moet wel koud geweest zijn de dag en nacht ervoor want we konden zien dat de bergen hun eerst lading verse sneeuw hadden gehad. Af en toe was er een waterzonnetje maar over het algemeen was het een licht bewolkte dag. We hebben de heerlijke wandeling gedaan naar Granville Island wat zo'n half uurtje wandeling is met zalige zichten. We hebben op Granville Island in de overdekte markt rongewandeld, gewatertand over de heerlijke verse groenten, vis, gebakjes en dergelijke. We hebber er 's middag ook wat lekkers gegeten en dan weer op ons gemakske terug gewandeld. Mama had nog wat gebakjes meegenomen voor vanavond na het avond eten met een tasje koffie! Mmmmm...die gebakjes waren echt zo lekker als ze er uit zagen. We hebben nog een rustige avond gehad en dag was zo weer om.
Foto's van onze wandeling van Kitsilano Beach naar Granville Island
De volgende dagen (dinsdag en woensdag) was het wisselvallig weer en hebben we geen uitstapjes meer gemaakt. We zijn wel nog naar de shopping geweest om wat rond te wandelen en inkopes te doen. We zijn ook gaan kijken naar het appartement wat Michael en ik gekocht hebben. Ze zijn dat gebouw nog aan het bouwen, maar er is wel een "display suite", dus een appartement op ware grootte waar je door kan wandelen en kijken hoe het er in het echt zal gaan uitzien. Mama en tante Annie ware onder de indruk. Ik denk wel dat we een goede keuze gemaakt hebben. Het is voor ons als een investering en eens het klaar is gaan we het verhuren. We zijn daarna nog wat in de shoppping gaan wandelen, bij de Dollar Store langs geweest waar mama en tante Annie ook nog wat leuke prulletjes kochten. Toen was het tijd voor een heerlijk koffietje bij Tim Hortons met ons drietjes en daar moest natuurlijk een heerlijke bijhorende donut bij...want die van Tim Hortons zijn wel erg lekker! We namen nog een doosje mee naar huis voor Michael want die verzot op donuts! We zijn op de andere dag dan nog in de grotere shopping geweest en daar hadden we ook nog lekker rondgewandeld. We hebben hier ook genoten van een lekker tasje koffie met een stukje taart. Mama en tante Annie hadden mirengue taart, mama met een soort bakkersroom en tante Annie had de citroen vulling...wow dat zag er lekker uit hoor! Ik had een stuk kersentaart en een slaatje genomen, Ava at mee met mij. Mmmmmm, dat was wel lekker zeg! En zo waren alweer een paar daagjes voorbij.

De avonden waren rustig en hebben we lekker gekletst en wat TV gekeken. Ava en tante Annie konden het goed vinden met elkaar en vooral als tante Annie met Ava ging dansen. Dat moest tante Annie maar 1 keer doen want daarna vroeg Ava altijd naar tante Annie om te dansen...zo lief! Dus ze deden samen bijna een dagelijks dansje. Het zou op donderdag mooi weer worden, dus Michael ging een dagje vrij nemen zodat we een groter uitstapje konden doen. We hadden besloten om een dagje naar Whistler te gaan als het mooi weer zou zijn als we opstonden! Dat verslagje volgt in mijn volgende berichtje!


 Foto's van de shopping dagjes en thuis

Nog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je geinteresseerd ben om foto's van mij te gebruiken of te kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!