Tuesday, November 27, 2012

Vervolg bezoek Oma & tante Annie

Vervolg Mama en Tante Annie op bezoek:

DEEL 2: Stanley Park
 

~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Herst kleurtjes in Stanley Park, VancouverEerst en vooral dank jullie wel voor de leuke "comments" op mijn vorige berichtjes en dat jullie daar even de tijd voor genomen hebben. Ik vind het altijd leuk om reacties te lezen!

Sorry dat jullie zo lang hebben moeten wachten op een vervolg van het bezoek van mijn familie. Ik vrees dat ik nog veel mag gaan bloggen om alles bij te houden van de laatste maand, hahaha. Maar goed, hier gaan we dan verder met mijn verslagje van toen mijn mama en tante Annie hier waren. Op woensdag 17 oktober zou het een mooie dag worden, dus als we woensdag morgen wakker waren en het niet regende zouden we naar Stanley Park gaan. En joepppiiieeeee, toen we opstonden zag het er vrij goed uit, het was droog en het regende niet...dus wij gingen richting Stanley Park in Vancouver. We vertrokken rond 9u30 richting Stanley Park waar we rond 10u aankwamen. We parkeerden bij Prospect Point waar we ons bezoekje begonnen. Vanop deze plek heb je prachtige zichten op de oceaan, North & West Vancouver, de bergen en de Lions Gate Bridge.

We wandelden voorbij het gebouw met de toiletten om zo een stukje langs de weg te wandelen waar je dan op een brug staat met een prachtig zicht krijgt op de Lions Gate Bridge. Heerlijk zicht zo met die mooie herfstkleurtjes. Ava vond het geweldig want er lagen heel gekleurde bladeren op de grond, dus zij liep er graag doorheen. We genoten hier eventjes van de mooie zichten en gingen daarna terug naar het bekende zichtpunt over de brug, bergen en het water. Nadat we hier een tijdje rond gewandeld en ron gekeken hadden was het tijd om haar het volgende plekje te gaan in Stanley Park.
Foto's van het Prospect Point gebied in Stanley Park, Vancouver

We reden verder langs de stranden op en zo via Lost Lagoon naar de Totem Palen waar we langs de weg parkeerden. Hier gingen we dan een stukje wandelen en daarna zouden we zien hoe laat het was en of we nog meer zouden gaan bekijken of niet. Eerst deden we een wandelingetje op de seawall met zichten op downtown Vancouver met de Canada Place. Daarna gingen we richting de totem palen, bezochten het souvenier winkeltje en gingen dan het andere stuk op van de seawall waar je zichten hebt op de Lions Gate Bridge, North Vancouver, de bergen en Brockton Point. Het was frisjes, maar het waaide gelukkig niet te erg dus het was goed te doen aan het water. Ava zat in haar kinderwagen en die had het naar haar zin. De herfstkleurtjes waren aan deze ook ook heel mooi en de zon kwam af en toe eens lichtjes piepen!

Van hieruit deded we dan het stukje rondom Brockton Point en zo terug naar de auto. Ik denk dat het in totaal een 2km is, dus geen lange wandeling maar wel eentjes met prachtige zichten. Af en toe kwam er een watervliegtuigje langs dat net was opgestegen, dat vond Ava erg fascinerend. We genoten van de mooie zichten en de kleurtjes van de bomen. Tegen dat we aan de auto aankwamen was het alweer middag geworden en ik wil toch voor 14u30 uit North Vancouver vertrekken want anders wordt het soms druk met het verkeer. Dus we besloten om Stanley Park te verlaten en ergens lekker te gaan lunchen. We zijn dan naar White Spot geweest in West Vancouver. Hier hebben we lekker gegeten en genoten. Daarna was het bijna 14u en zijn we terug naar huis gegaan. Het was een heerlijk dagje waar we volop van genoten hebben. We hebben 's avonds gezellig thuis naar de foto's gekeken en een rustig avondje gehad met ons allemaal.
Foto's van het Totem Palen gebied in Stanley Park, Vancouver
De volgende dagen (donderdag en vrijdag) was het wisselvallig weer. Ava heeft zich wat kunnen uitleven in de plassen bij ons in de achtertuin...wat is dat toch geweldig! We zijn op donderdag dan maar naar de shopping geweest om wat rond te kijken. Mama en Tante Annie hebben wat leuke kleding gevonden wat ze gekocht hebben. Ava kreeg 4 kleine plastieken pompoem emmertjes van Oma en daar is ze zo gek van, ze speelt er nog altijd mee. We zijn ook nog naar de supermarkt geweest waar we wat dingen kochten om 's middags voor lunch te eten. Op 1 van de namiddagen zijn we nog naar Burnaby Mountain geweest en de zichten van daar boven waren toch nog mooi ook al was het bewolkt. We hebben daar nog een mooi wandelingetje gemaakt en Ava heeft daar op de speeltuin gespeeld. 's Avonds na het avondeten (op vrijdag) zijn we naar de speeltuin hier in de buurt gewandeld. Ava heeft zich daar eens goed kunnen uitleven op de speeltuin. Het begon al stilletjes aan te donkeren, dus we gingen terug richting ons thuis. Op de terugweg zijn we even gestopt bij een huis hier in de buurt die hun hele tuin vol Halloween versieringen hadden gezet. Ava was er helemaal van in de ban, vooral van die pompoenen! Het was wel heel mooi om te zien en we zijn er nog dikwijls genoeg voorbij gereden omdat Ava het zo graag weer wou zien!


 Foto's van Burnaby Mountain en de Halloween decoraties

Nog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je geinteresseerd ben om foto's van mij te gebruiken of te kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

No comments: