Thursday, December 20, 2012

Vervolg bezoek Oma & tante Annie...laatste deel!

Vervolg Mama en Tante Annie op bezoek:

LAATSTE DEEL: Dagje Whistler en afscheid!

 
~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een zichtpunt langs de Sea to Sky Highway tussen Vancouver en WhistlerEerst en vooral dank jullie wel om even op mijn blog te komen kijken! Ook bedankt voor diegene die hier door de tijd leuke "comments" op mijn berichtjes en daar de tijd voor nemen. Ik vind het altijd leuk om reacties te lezen!

Zo, we gaan weer eventjes verder met mijn verslag en dit zal het laatste deel zijn in verband met de trip van mijn mama en tante. Het is bijna Kerstmis en ik moet nog bij bloggen over de maand november...dus ik zal er wat vaart achter proberen te zetten! Oke, hier gaan we dan: toen we die donderdag opstonden was het vrij mooi weer en scheen het zonnetje. Dus we gingen de rit naar Whistler doen. Deze rit is zo'n 150km van ons thuis en je doet er zo'n anderhalf uur tot 2 uur over om tot in Whistler te geraken. We vertrokken bij ons thuis rond 9u30 's morgens. De rit gaan van Vancouver langs de Highway 99 (snelweg 99), maar deze heet ook de Sea to Sky Highway...de zee tot lucht snelweg als we het letterlijk vertalen. Wat daar mee bedoelt wordt is dat je bijna letter van aan het water de bergen inrijdt. In Vancouver begin je langs de inham van de Strait of Georgia (een inham van de Stille Oceaan) op te rijden met zichten op het water, een paar eilanden en bergen in de verte. De inham gaat tot en met Squamish waar je dan volledig de bergen inrijdt. Die morgen was het echt prachtig weer hiervoor, wat wolken en de vroege ochtend zon op de bergen die net een laagje verse sneeuw gekregen hebben. We hoorden regelmatig "oooh" en "aaaah" op de achterbank in de auto van mama en tante Annie. Mama had deze rit al eens gedaan met ons toen ze de eerste keer met papa hier geweest is in 2001. Tante Annie had dit nog niet gezien, toen zij hier was met haar man en mijn mama in 2007 hadden we wel willen gaan maar het was er toen niet meer van gekomen. Dus fijn voor haar om dit ook eens mee te maken. Voor ons is het ook alweer wat jaartjes geleden dat we de rit deden en sinds de Olympische Winterspelen hier plaats vonden in 2010 is de weg ook een stuk verbeterd. We hebben er van genoten, want die rit alleen al is de moeite!

We waren tegen 11u 's morgens in Whistler Creekside wat deel uit maakt van Whistler. Het ligt net buiten Whistler Village zelf, maar hier was het ook heel mooi en we waren hier gestopt omdat wij bij "Boston Pizza" wilden gaan lunchen en die bevond zich in Whistler Creekside. We parkeerden bij de Boston Pizza en wandelden zo wat rond in de Whistler Creekside. Er was daar een hele leuke mini speeltuin voor Ava en daar wou ze natuurlijk op gaan spelen. Daarna zijn we eventjes gaan rondwandelen in de omgeving wat heel mooi was zo met die verse sneeuw op de bergen. Nog eventjes spelen voor Ava, zodat ze goed honger zou hebben en daarna gingen we richting Boston Pizza voor lunch. Mmmmmm...dat was heeeel lekker en heeeel gezellig. We hebben hier heerlijk genoten en onze tijd genomen! Daarna reden we verder naar Whistler Village waar we dichtbij parkeerden. We gingen eerst naar de Olympic Plaza en daar kwamen we weer een leuke speeltuin tegen voor kinderen. Ava leefde zich hier uit tot en met en wij keken wat rond want de Olympische Ringen stonden daar nog en ook nog wat andere dingen van de Olympische Winterspelen van 2010. Nadat Ava zich goed heeft kunnen uitleven gingen we lekker wandelen door Whistler Village, we slenterden door de souvenier winkeltjes, hebben een lekkere Starbucks koffie gedronken op een verwarmd terrasje en zo kwam ons dagje stilletjes tot een einde. Rond 16u zijn we dan richting de wagen gewandeld en reden we terug naar huis. Het was ook weer mooi om die kant uit te rijden, maar nu was het wat meer bewolkt en tegen dat we thuis kwamen begon het alweer wat te druppelen. Dus wij hadden een heerlijk dagje gehad met wat zon en geen regen! We hebben allemaal goed geslapen na zo'n dagje frisse lucht!
Foto's van ons bezoekje Whislter Village

Vrijdag was alweer de laatste volle dag die we hadden, dus we hadden niet veel meer op het programma staan. In de voormiddag hadden we rustig nog eens alle foto's bekeken en op die wat mama en tante Annie afgeprint wilden hebben zette ik op een memory stick zodat we die later die dag konden binnen brengen bij Costco. Daar hebben ze de 1 uur service, dus de foto's zouden dan op een uurtje klaar zijn. 's Middags hadden we met mijn beste vriendin Julie afgesproken voor lunch bij "White Spot". Het was zo fijn om haar weer te zien, want dat was ook alweer 2 weken geleden. Julie kon het goed vinden met mijn mama en tante Annie en dat zorgde voor een heel gezellige lunch. We namen onze tijd en kletsen er lekker op los. Ava gedroeg zich ook heel voorbeeldig en dat is wel fijn dan, he. Meestal is ze wel goed op restaurant, vooral als het een kind vriendelijk restaurant is want ze kreeg een doosje met 4 wasco krijtjes en een boekje om in te kleuren. Dat wordt hier aan alle kindjes gegeven en dat mogen ze dan ook mee naar huis nemen. We hebben na het lunchen nog eventjes in de shopping rondgewandeld en daarna namen we afscheid van Julie! De rest van de namiddag hebben we het rustig aan gedaan totdat Michael thuis kwam. Nadat Michael thuis was zijn we naar "Costco" geweest, dit is een soort winkel zoals de Makro waar je vele dingen in het groot moet kopen, maar de prijzen zijn wel de moeite. Mama was te moe en ze bleef thuis want we gingen niet lang blijven. Tante Annie ging wel mee met ons.

We hadden eerst de foto's binnen gebracht bij Costco en zouden maar een 40 minuutjes moeten wachten in plaats van een uur want het was niet druk. We hebben wat rondgekeken terwijl we aan het wachten waren en zo'n 20 minuten voordat we zouden vertrekken hebben we een grote pizza besteld om mee naar huis te nemen voor vanavond. Eens terug thuis hebben we heerlijk pizza gegeten...mmmmmmm. De rest van de avond hebben we het rustig aan gedaan en nog genoten van elkaars gezelschap want het was de laatste avond! Wow, wat zijn die paar weken snel voorbij gegaan! Zaterdag morgen zijn Michael zijn ouders nog even langs gekomen om afscheid te nemen en mama en tante Annie hebben hun laatste spulletjes nog ingepakt. Tegen de middag was het tijd om richting de luchthaven te vertrekken. Hun vlucht was om 16u, dus we hebben daar ook nog wat lunch gegeten met z'n allen. Tegen 14u30 zijn mama en tante Annie dan richting de douane gegaan en hier moesten we dan afscheid nemen. Het was toch even moeilijk en we hebben toch een paar traantjes gelaten. Oma was vooral verdrietig omdat ze afscheid moest nemen van haar kleindochtertje! Ik was blij dat mama niet alleen was voor de reis naar huis en dat ze steun zou hebben aan tante Annie!!! Ik ben nog steeds erg dankbaar dat tante Annie mee is gekomen, want anders was mama nooit hier geweest! Het heeft echt een paar dagen geduurd voordat ik weer in mijn normale routine was. Ava vroeg elke dag naar Oma en tante Annie...ze heeft het nog steeds over hen tot op heden!

Zo en dat was het einde van het verslag van mijn mama en tante Annie op bezoek in Canada. Ik ga zo snel mogelijk weer een nieuw blogje schrijven over onze avonturen van november en hopelijk ook nog eentje van december en Kerst wat er bijna aankomt!

Foto's van de lunch met Julie en op de luchthaven


Nog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je geinteresseerd ben om foto's van mij te gebruiken of te kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

1 comment:

Anne Marie said...

Hi Ann, Wat heb je nog prachtige foto's van de herfst kleuren kunnen maken! En ik denk dat afscheid nemen zwaar blijft..... Maar goed dat jullie zo'n mooie tijd met elkaar hebben gehad en fantastische foto's hebben gemaakt.
Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!