Monday, August 22, 2011

Our trip to the Oregon Coast, USA...Part 5

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

De prachtige Multnomah Falls, Oregon, USA!


Dag 7 & 8: Rit van Depoe Bay naar Portland en dagje Portland omgeving in Oregon, USA: We waren op tijd op gestaan want we wilden toch weer rond 9u30-10u vertrekken richting Vancouver, Washington, USA. Ja, er is ook een Vancouver in de staat Washington in America en deze stad is een stuk kleiner dan Vancouver in de provincie British Columbia in Canada waar wij wonen. Vancouver in Washington ligt aan de noorder kant van de Columbia River net boven Portland, Oregon. Het is maar een 15 minuten rijden van Vancouver (Washington) naar Portland (Oregon). Wij hadden een goede prijs gevonden via internet voor een hotel in Vancouver, Washington en daarom dat we daar verbleven. De rit van Depoe Bay naar het hotel in Vancouver was zo'n 210km in totaal en het zou een 2 uren en 45 minuten rijden zijn zonder te stoppen. We reden wel via Salem omdat we daar nog wilden stoppen bij Costco en Walmart. En onderweg van Salem naar Portland was ook nog een grote outlet mall waar we wilden stoppen. Na ons ontbijt hebben we alles in de auto gepropt en rond 10u reden we weg. We reden op ons gemak, het was nog vrij bewolkt en onderweg regende het af en toe. We waren tegen half 12 in Salem waar we eerst naar Costco geweest zijn. Daar hebben we nog wat sleepers gekocht voor Ava (om in te slapen) en wat andere spulletjes. Na een bezoekje aan Costco zijn we naar Walmart gereden en hier hebben we dingen gekocht die we thuis niet zo gemakkelijk vinden en die hier een stuk goedkoper zijn. Hier hebben we ons wel eventjes bezig gehouden, want het was een grote Walmart.

Van al dat rondlopen in de winkel hadden we toch wat honger gekregen en we gingen op zoek naar een "Sonic". Dit is een hamburger restaurant wat je in Canada niet hebt en we zien daar altijd reclame van op TV. En op TV ziet het er altijd zo lekker uit, dus we wilden het eens proberen. Wel, dat was een leuke ervaring want dit was een soort drive in. Je parkeert je auto op een soort parkeerplaats waart een groot bord langs staat met wat er te krijgen is van eten. Je hoort dan een stem in dat bord die vraagt wat je wil eten en ze brengen het dan naar je auto. Omdat het toch aangenaam warm was en droog kozen wij om op het terras te gaan zitten. Daar stond ook zo'n groot bord met alle menu's erop...daar kwam een stem uit om te vragen wat we wilden eten. We bestelden onze hamburgers en ze kwamen het dan aan je tafel brengen. Ik vond het wel een leuke ervaring en de hamburgers waren heerlijk! Niet zoals McDonalds, maar meer een echte hamburger zoals je thuis zou maken met een echt lekker stuk gegrild vlees en een hoop verse groenten. Mmm...het water loopt mij zo uit de mond terwijl ik erover schrijf, hahaha!


Een paar foto's van Sonic drive inNa deze lekkere lunch zijn we verder gereden richting Woodburn, dit is niet zover meer van de plaats waar we verblijven en hier was een grote outlet mall. Inderdaad, het was een hele grote outlet mall met vele winkels. Wij vonden de deals voor kleding eigenlijk niet zo bijzonder en hebben betere koopjes gedaan in Lincoln City en Seaside. Ik wou wel nog even langs bij een keuken winkel omdat ik opzoek was naar een "Sodastream" apparaat. Dit is een apparaat waarmee je bruisend water kan maken en je koopt dan ook siropen met smaak die je dan in dat bruisend water kan doen. Zo maak je je eigen frisdranken. Ik vond zo eentje bij de "Le Gourmet Chef" winkel voor een degelijke prijs en deze kwam met 2 flessen van 1 liter om te vullen, de meeste apparaten hebben maar 1 fles van 1 liter. Dus, we hebben zo een apparaat gekocht en de siropen waren hier ook een stuk goedkoper dan in Canada, we hebben er dan ook een paar gekocht. We zijn benieuwd wat we er van gaan vinden. Een vriendin van me had dit gekocht en kon er alleen maar goede dingen over zeggen.

Daarna zijn we doorgereden naar ons hotel en dat was de "Phoenix Inn Suites" in Vancouver, Washington. Heel vriendelijk personeel, mooi, proper en verzorgd hotel. Onze kamer was groot en ruim. Die avond hebben we hotel een beetje verkend want we verbleven hier toch nog een volle dag. We zijn naar de ontbijt hoek gaan kijken want ontbijt was ook inbrepen en dat er allemaal prima uit. We zijn nergens meer naartoe geweest omdat we graag met Ava nog wat wilden gaan zwemmen in het zwembad van het hotel. Dat vond ze heerlijk en wij hebben er ook van genoten. Hierna zijn we voldaan terug naar de kamer gegaan en de avond was alweer zo goed als voorbij.

Foto's van ons hotel...©Priceline websiteToen we 's morgens opstonden zag het er zonnig uit, dus we wilden toch nog wel wat moois zien in de omgeving. Ik wou heel graag de Multnomah Falls zien, ik had er zo'n mooie foto's van gezien en deze zijn zo'n 40 minuten rijden van onze verblijfplaats. Eerst was het tijd om te ontbijten en dat was in de hotelprijs inbegrepen. We hadden een keuze van donuts, muffins, ontbijtkoeken, brood, toespijzen, verschillende soorten cornflakes, eieren, worstjes, wafels die je vers kon bakken, vers fruit, alle soorten fruitsappen, koffie, thee en waarschijnlijk nog wat dingen die ik waarschijnlijk vergeten ben. Er was in elk geval een grote keuze voor ontbijt en we hebben lekker gegeten. We zijn rond 9u dan vertrokken richting de Multnomah Falls die zich langs de Columbia River Gorge bevinden.

Multnomah Falls is een waterval aan de Oregon kant van de Columbia River Gorge, gelegen ten oosten van Troutdale, tussen Corbett en Dodson, langs de historische Columbia River Highway. De waterval komt naar beneden in twee grote stappen en is in totaal 189 m hoog. Multnomah Falls is de hoogste waterval in de staat Oregon. Op een bord bij de watervallen staat dat het als tweede hoogste watverval gezien wordt in Amerika het hele jaar door, maar sommige experts hebben daar hun bedenkingen over. Wij vonden het een prachtige plek en het licht was zo mooi omdat de zon net boven de rotsen kwam piepen boven de waterval. Ava was in slaap gevallen en we hebben er dus zeker een uur rond gewandeld. Er was ook een giftshop en je kan ook naar de brug wandelen, maar dat heb ik niet gedaan met Ava. Michael is naar de brug gewandeld en heeft daar wat foto's genomen!

Foto's van de prachtige Multnomah FallsNa een bezoekje aan deze prachtige watervallen zijn we terug richting Portland gereden waar we nog naar een paar winkels geweest zijn. Michael was op zoek naar een iPod touch. Die zijn hier een stuk goedkoper en je betaalt geen taxen wat ook een pluspunt is. Na wat winkelen en lunchen zijn we naar Voodoo Doughnut geweest omdat we daar eens wat van gezien hebben op TV. Deze staat bekend voor zijn donuts in de vorm van voodoo poppen en alle andere gekken vormen en combinaties. De donuts zelf zijn natuurlijk ook heel lekker. Daarna zijn we terug naar ons hotel gegaan en hebben het rustig aan gedaan. We zijn daar in de buurt nog gaan wandelen met Ava, onderweg hebben we een ijsje gegeten en zo was de dag alweer bijna om. We zijn op tijd gaan slapen want 's morgens zouden we op tijd op willen staan want het was een lange rit naar huis!

Rond 6u30 waren we op, we zijn gaan ontbijten en tegen een uur of 8 waren we de deur uit bij het hotel. Het was vrij bewolkt vandaag, maar dat gaf niet want dat is ideaal om te rijden. Onderweg hebben we regen gehad en ook zonnige periodes. We zijn onderweg nog bij een Walmart gestopt, we hebben nog gelunched en bij Burlington (een uurtje van ons thuis) zijn we ook nog gestopt bij een outlet mall. Daar heb ik jeans gekocht voor 6 euro en een paar hele mooie verpleeg uniformen voor een goede prijs. Hierna hadden we wel genoeg gehad voor vandaag en moesten we nog het laatste stuk doen naar huis. Aan de grens was het gelukkig niet te druk en ze vroegen ons enkel hoelang we in Amerika geweest waren, wat het totaal kosten waren aan goederen die we gekocht hadden en we mochten verder gaan. Het was een heerlijke vakantie ookal viel het weer niet altijd mee, maar het was toch ook weer fijn om terug thuis te zijn. We hebben die avond alles uitgepakt en zijn lekker op tijd gaan slapen in ons eigen bed!


Foto's bij Voodoo Doughnut en Seattle onderweg

Nog even geduld voor mijn volgende post!