Sunday, August 14, 2011

Our trip to the Oregon Coast, USA...Part 4

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!


Zicht vanuit Devil's Punchbowl State Park, Oregon, USA!

Dag 6: Depoe Bay en omliggende omgeving bezoeken aan de Oregon Coast, USA: Deze morgen toen we opstonden was er eindelijk wat blauwe lucht en zon te zien! We konden dan vertrekken naar een paar parken in de omgeving. We wilden graag naar Fogarty Creek State Park en Devil's Punchbowl State Park. Voor de rest zouden we wel zien wat we tegen zouden komen en of er tijd zou zijn om te stoppen. We gingen eerst naar Fogarty Creek State Park omdat het nog laagtij was en dan kan je beter op het strand wandelen. Het was zo'n 15 minuten rijden ten noorden van waar wij verbleven, dus dat was maar een kort ritje. Eens we daar aankwamen hebben we Ava in de draagzak gestoken, want dat was gemakkelijker dan met de buggy te gaan...zeker het gedeelte met zandstrand.

Fogarty Creek State Park zag er heel mooi uit. Je loopt eerst een stukje lang de creek/rivier op die uitmondt in de oceaan en dit brengt je tot op een mooi strand. Deze plaats was ook goed beschermt tegen de wind die van het water af kwam en dat maakt het direct een stuk aangenamer. Het strand is omringd door grote cliffs en rotsen wat het echt picturesque maakt. Het is ook 1 van de beste plaatsen voor getijden poelen en verschillende soorten zeevogels. Verder heb je er geerodeerde rotsplaten gemixt met het zandstrand, echt iets unieks om te zien. We vonden dit een hele mooi plaats met prachtige zichten. We zagen hier ook vele zeesterren, barnacles (eendenmossel) en schelpen. We hebben hier een mooie wandeling gemaakt op het strand waar we van genoten hebben. Een anderhalf uur tot twee uurtjes later zijn we vertrokken naar de volgende plaats.

Foto's van Fogarty Creek State Park, Oregon, USANa een bezoekje aan het mooie Fogarty Creek State Park reden we terug richting Depoe Bay waar we nog wilden stoppen bij Boiler Bay State Wayside. Hier waren veel zeemeeuwen te zien, ze liepen zelfs rond op de parking. Dit park heeft een ruige kustlijn die vooral rotsachtig is. De zichten zijn mooi en hier kon je een pad volgen langs de ruige kust op met zichten op zee en ook wat van de omliggende omgeving. We hebben hier niet veel tijd doorgebracht en na zo'n half uurtje zijn we doorgereden om ergens wat te gaan lunchen. Na onze lunch zijn we verder gereden naar Devil's Punchbowl State Park. Dit prachtige park heeft ook weer een ruige kustlijn met de "Devil's Punchbowl" wat een ingevallen zee grot is. Het was voorheen een grot in het water, maar het dak is ingestort en bij hoogtij komt het water hier soms wel erg hard binnen stromen.

Verder heb je hier een pad wat volledig langs een stuk van de ruige kust opgaat en het is zo'n kilometer lang. We hadden Ava weer in de draagzak gedaan omdat we niet wisten of dit pad volledig cement zou zijn of niet. Net een stukje van de kust af zagen we een "rip tide", dit is een onderstroom in het water wat plaatselijke golven veroorzaakt. Interessant om te zien, net alsof daar een gat is met kolvend water in het midden van de oceaan. Surfers zijn in deze omgeving ook parraat omdat ze hier goede golven krijgen. Na het bezoeken van dit park hebben we nog de Otter Rock Crest Loop gereden en daar hadden we nog even bij de viewpoint gestopt want deze waar ook weer erg mooi. Ava was ondertussen in slaap gevallen, dus we gingen hier afwisselend even een rondje om te zichten te bekijken. Daarna zijn we terug naar onze verblijfplaats gereden. Ik heb dan gekookt die avond en daarna was het weer wat spullen inpakken want de dag erna zouden we naar Portland gaan, wat bijna zo'n 3 uren rijden is. We zijn op tijd gaan slapen die avond zodat we op tijd konden op staan.

Foto's van Boiler Bay, Devil's Punchbowl & Otter Rock Crest, Oregon, USA

No comments: