Friday, April 29, 2011

Walks, travel plans and more...

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

1 van de stranden in Barnet Marine Park dicht bij ons thuis

Hier zijn we weer met wat nieuwtjes. Met ons gaat alles prima en Ava doet het ook goed zoals gewoonlijk. Ze verstaat al heel wat dingen en ze kan al vele dingen aanwijzen. Bijvoorbeeld als ik haar vraag waar mijn neus is dan wijst ze naar mijn neus. Als we haar vragen waar haar knuffeltje is dan kruipt ze er naartoe en laat ze het ons zien dat ze haar knuffeltje gevonden heeft. Dit kan ze al doen met verschillende dingen, echt geweldig om te zien. Ze kijkt eerst heel hard rond om te zien of ze het kan vinden en eens als ze het gezien heeft dan kruipt ze er naartoe om het te gaan halen...echt schattig om te zien. En als ze zo aandachtig luisterd en leert dan moeten we daar volop gebruik van maken natuurlijk. Zo leert ze telkens weer wat nieuwe dingetjes bij.

In Canada (en de USA ook natuurlijk) is het weer volop hockey, met andere woorden, de Stanley Cup Playoffs zijn volop bezig en onze Vancouver Canucks zitten er voorlopig nog in. Ze hebben de eerste ronde gewonnen tegen de Chicago Blackhawks (de Stanley Cup winaars van vorig jaar). Dat was een zeer spannende reeks omdat het tot de 7de wedstrijd ging en Vancouver won in OT (overtime). In de tweede ronde spelen ze tegen de Nashville Predators en tot nu toe heeft elk team 1 wedstrijd gewonnen. Hier is wat meer uitleg over de Stanley Cup Playoffs: De Stanley Cup Playoffs bestaan uit twee delen, een Western Conference en een Eastern Conference deel en in iedere conference zitten acht teams. Deze acht teams worden als volgt berekend: de plaatsen 1 tot en met 3 zijn gereserveerd voor de drie divisiewinnaars en plaats 4-8 voor de niet-divisiewinnaars met de meeste punten. Ieder conferencedeel bestaat uit drie rondes en elke ronde bestaat uit een best-of-seven serie. Dus de beste uit 7 wedstrijden of het team dat als eerst 4 wedstrijden wint.

In de eerste ronde, de kwartfinale, speelt de nummer één van de conference tegen de nummer acht, nummer twee tegen zeven, drie tegen zes en vier tegen vijf. In de halve finale wordt er opnieuw geplaatst: het hoogst overgebleven team wordt al eerste geplaatst enzovoort. Nummer één speelt dan tegen nummer vier en twee tegen drie. De winnaars van deze serie spelen tegen elkaar in de conferencefinale. Het hoogst geplaatste team speelt eerst twee keer thuis en dan twee keer uit. Als de serie dan nog niet beslist is, zal het hoogst geplaatste team eerst thuis spelen, indien noodzakelijk nog een wedstrijd uit en als de serie dan nóg niet beslist is, vindt de beslissing (of de 7de wedstrijd) plaats in het stadion van het hoogstgeplaatste team.

Voor de duidelijkheid:

* Eerste ronde = Conference kwartfinale
* Tweede ronde = Conference halve finale
* Derde ronde = Conference finale
* Finale = Stanley Cupfinale


Wat recente foto's van Ava en de winning goal van de Vancouver Canucks

We hebben eindelijk wat dagen gehad met heerlijk weer en zo'n 18-19 graden. Daar hebben we natuurlijk van genoten en we zijn gaan wandelen. April was bij ons een koude maand, 1 van de koudste ooit met het normaal aantal neerslag ookal leek het dat we veel natte dagen hadden. Gelukkig waren er ook een deel zonnige en aangename dagen vooral op het einde van april. Tijdens het weekend van Pasen hebben het mooiste weer gehad, Goede Vrijdag (wat hier voor iedereen een betaalde dag is) en de dag erna was ook een heerlijke dag met zon en zo'n 18 graden. Van dat mooie weer hebben we natuurlijk volop genoten. We zijn met Ava naar Burnaby Mountain Park geweest waar al veel prachtig in bloei stond. Hier was ook een speeltuintje waar Ava in de schommel gezeten heeft. Dat vond ze wel fijn zolang ze stilletjes heen en weer ging. Ze vond het ook fijn om naar al de andere kindjes te kijken natuurlijk. We hebben hier toch een paar uurtjes genoten. Daarna zijn we ook nog naar Barnet Marine Park geweest waar we langs de verschillende strandjes afwandelden. Heerlijk was het zo aan het water en in de zon. We kijken al volop uit naar de zomer als het warm wordt en Ava kan veel buiten gaan spelen.

Deze zomer gaan we zoals gewoonlijk naar Mara Lake in de North Shuswap regio wat zo'n 500km ten oosten van Vancouver gelegen is. Verder gaan we ook een weekje naar de Oregon Coast in de USA. We zijn daar in 2006 ook al geweest, maar toen hebben we enkel het bovenste gedeelte gedaan tot aan Cannon Beach. Nu gaan we een stuk zuidelijker tot ongeveer in Newport. We rijden van hier tot in Nehalem waar we een paar dagen verblijven in een huis: http://www.cascadeaccess.com/~debneli/ van hier uit rijden we dan naar het zuiden richting Depoe Bay waar we ook een paar dagen verblijven in een Townhome aan de kust: http://www.vrbo.com/3714. Daarna rijden we naar het binnenland toe en zo naar Portland. Zo'n 15 minuten van Portland af verblijven we in een mooi hotel in Vancouver, Washington: http://www.phoenixinn.com/vancouver/. We kijken er al naar uit want het ziet er naar uit dat er zovele prachtige plekjes zijn langs de Oregon Coast. Het zal ook fijn zijn voor Ava tegen dan om op het strand en in het water te kunnen spelen.


Foto's van onze wandeling in Burnaby Mountain Park & Barnet Marine Park!

Nog even geduld voor mijn volgende post!

1 comment:

Blogger said...

Quantum Binary Signals

Get professional trading signals sent to your mobile phone every day.

Start following our signals NOW & earn up to 270% daily.