Thursday, April 21, 2011

Spring is in the air...

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Lente in Vancouver

Hier is weer wat nieuws vanuit Canada. We zijn alle drie wat ziek geweest, maar we zijn er zo weer bovenop. Eerst kwam Michael thuis met een goede verkoudheid en als het bij hem bijna voorbij was begon het bij mij en bij Ava. Ava heeft er gelukkig maar een dag of 2 last van gehad en ze was er al weer overheen. Ik zit nog wat met een verstopte neus, maar verder is de verkoudheid ook bijna gedaan. Dat is de eerste keer dat Ava echt ziek was, je zag het zo op haar gezicht...haar ogen stonden op half 7 zoals wij zeggen. Ze heeft een paar dagen koorts gehad en wat moeten hoesten. Ze heeft dan ook wat meer geslapen en had wat minder zin om te eten, maar verder speelde ze toch nog even graag en was ze gelukkig min of meer in haar gewone doening. Het doet toch goed als je een paar dagen later ziet dat ze er weer helemaal bovenop is. Ava is ondertussen ook alweer 11 maanden geworden, wat gaat de tijd toch snel. Lopen doet ze nog niet, maar het echte kruipen op handen en knieen heeft ze nu wel echt te pakken. Ze trekt zich ook overal aan recht en doet op haar gemak wat rondjes rond de koffie tafel. Ze heeft nog wat bang om los te laten en alleen te staan, ze is heel voorzichtig. Wij vinden dat niet erg, ze zal wel vlug genoeg kunnen lopen...laat haar dat maar zelf bepalen wanneer ze er klaar voor is.

De lente begint hier eindelijk op lente te lijken. Het is de laatste tijd vrij koel geweest voor de tijd van het jaar met zo'n +3 graden 's nachts en overdag maar zo'n +10 graden. We hebben zelfs vorige week nog een dag gehad met natte sneeuw 's morgens, niet te geloven. Ik denk dat het de koudste april is geweest sinds ik hier woon. Dit weekend wordt het eindelijk zo'n 18 graden, dat zal heerlijk zijn en ze voorspellen ook zon voor een deel van het lange weekend. Daar gaan we toch van proberen te genieten. Hier wordt ook Pasen gevierd dit weekend en de werkende mens heeft hier Goede Vrijdag en Paasmaandag een verlof dag. Wij hebben geen grote plannen, we zullen wel lekker mogen gaan eten bij Michael zijn ouders en Ava is nog wat klein voor Paaseitjes. We zullen ook zeker wel genieten van een mooie wandeling als het mooi weer is.


Wat recente foto's van Ava

We zijn ook nog een dagje gaan winkelen in Amerika om nog wat spullen te kopen. We hebben nog wat leuke dingen gevonden voor Ava en als we iets online kopen dan versturen we dat daar naar een adres net over de grens waar we de pakjes dan kunnen gaan ophalen, dit is veel goedkoper in verzendingskosten dan als het naar Canada verstuurd moet worden. We hebben een nieuwe eetstoel gekocht omdat we die goedkoop op de kop hebben kunnen tikken en het is er eentje die we kunnen opvouwen, dus ook gemakkelijk als we op vakantie willen gaan. Verder hebben we zoveel mogelijk van het zonnige en droge weer genoten wat we nu en dan gehad hebben. Ik ben samen met een vriendin van mij en Ava nog gaan wandelen in Vancouver. We hebben de wandeling van Kitsilano Beach naar Granville Island nog eens gedaan want daar hadden we de vorige keer echt van genoten.

Het was een zonnige dag en zo'n 13 graden, wat best goed meeviel. De wind aan het water was wel wat koud, maar dat viel nog goed mee. Er waren al vele mooie bloesems te zien in Vancouver en je zag dat de lente eindelij in het land was. We hebben op de Granville Market rond gewandeld en dan besloten om bij "Bridges" lekker te gaan lunchen. Ze hadden daar ook eetstoelen voor kinderen, dus Ava kon zo bij ons aan de tafel zitten. Terwijl wij op onze maaltijd wachtten vroeg ik of ze het potje eten voor Ava (wat ik had meegebracht) konden opwarmen. Zo kon ik haar al eten geven voordat het onze eraan kwam. Dat was geen probleem en ze kreeg het zelfs op een mooi schoteltje opgediend. Dat vond ik geweldig, wat een service! Ava heeft lekker haar bordje leeg gegeten net op tijd voor dat ons eten eraan kwam. Het was weer zo heerlijk als de vorige keer en Ava heeft zich super gedragen. Het was vrij druk in het restaurant vergeleken met de vorige keer. Het was nu ook wat later in het jaar. We hebben nog lekker genoten van de zichten tijdens de wandeling op de terug weg en het was weer een gezellige dag!


Foto's van onze wandeling van Kitsilano naar Granville Island!Nog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: