Monday, January 3, 2011

Happy New Year!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Zonsondergang gezien van Grant Narrows Regional Park bij ons in de omgeving

Eerst en vooral een Gelukkig Nieuwjaar aan iedereen!! Dat het een jaar mag worden vol liefde, geluk en een goede gezondheid! Ongelofelijk dat een jaar alweer voorbij is en 2010 was een goed jaar voor ons. In begin februari 2010 heb ik de kans gehad om met een artikel in "Het Belang van Limburg" te staan onder de rubriek "Limburger & Wereldburger", de Olympische Winterspelen werden hier gehouden in februari 2010, de geboorte van Ava op 18 mei en mijn moeder die hier geweest is voor 1 maand. Een heel gevuld jaar, maar een jaar met prachtige moment die we nooit meer zullen vergeten. Hopelijk zal 2011 ook een mooi jaar worden waar we weer vele mooie momenten kunnen meemaken.

Michael was vrij van Kerstmis tot na Nieuwjaar, dus we hebben veel tijd samen kunnen doorbrengen met ons lief boeleke. Zoals ik al eerder vertelde hebben we met Kerstavond (24 december) mijn moeder kunnen zien via de webcam bij mijn broer thuis. Dat was natuurlijk geweldig en het deed goed om iedereen nog eens te zien...bewegende beelden en klanken zijn toch wat fijner dan enkel foto's, he. 's Avonds zijn wij bij Michael zijn ouders langs geweest met Ava, we zijn toen niet erg lang gebleven want we waren uitgenodigd om met Kerstmis daar lekker te gaan eten. Dat hebben we dus gedaan en het was heerlijke en erg gezellig zoals altijd. Ava heeft er ook van genoten en heeft natuurlijk wat cadeautjes gekregen. Ze had van de grootouders wat mooie kleding gekregen voor als ze 1 jaar is, dat komt altijd van pas. Van ons had ze een "Exersaucer" gekregen (zie foto's hier beneden) en ze is er helemaal gek van! Voor ons volwassenen kopen we meestal niets speciaals tenzij we echt iets vinden wat ze kunnen gebruiken. Ze hebben namelijk alles wat ze nodig hebben en wij eigenlijk ook, dus waarom maar kopen om te komen. We geven elkaar meestal wel wat doosjes pralines en andere kleinigheden. Met Kerst zijn we niet laat gaan slapen want de dag erna (26 december) was het Boxing Day en dat wil zeggen, veel shoppen! :)Wat recente foto's van Ava en haar "Exersaucer" + filmpje!


Op Boxing Day waren we rond 8u al in de shopping om vanalles te kopen. Er waren vanalle dingen te krijgen en de meeste winkels hebben een groot deel van hun artikelen te koop aan 50% tot 75% korting en soms zelfs meer. We gaan meestal naar de kleinere shoppings want die grote shopping centra's lopen zo vol dat je er niet goed van wordt...haha. De Kerstartikelen zijn ook super goedkoop op deze dag omdat Kerstmis voorbij is. Ideaal als je dingen nodig hebt voor volgende Kerst zoals bijvoorbeeld een nieuwe boom, lichtjes, kerstballen en noem maar op. Ik koop meestal een doos Kerstkaarten op Boxing Day omdat je dan echt van die hele mooie kaarten kan krijgen voor een appel en een ei. Ik had een doos gekocht met 36 kaarten en bijhorende enveloppen erin die normaal $44 dollar (33 euro ongeveer) kostte en nu kostte ze maar $11 dollar (8 euro ongeveer). Verder hadden we nog wat huishoud artikelen gekocht die erg afgeprijsd waren, DVD's, een nieuwe DVD speler en nog wat andere zaken. Voor ons was het weer een succesvolle shopping dag en we zijn voldaan naar huis gekomen om de rest van de avond lekker gezellig thuis met ons drietjes te genieten.

Met Ava gaat ook alles prima, zoals jullie wel kunnen zien op de foto's en in de filmpjes. Ze is ondertussen alweer 7 1/2 maand oud, wat gaat de tijd toch snel. Ze is echt een schat van een kind, ze is zo braaf, ze weent bijna nooit, ze slaapt goed, eet goed, drinkt goed...ik kan mij geen betere baby voorstellen! Vorige week toen we haar uit haar bedje gingen halen `s morgens had ze zo`n roze wangen, dat waren we niet gewoon. Ik had direct zo`n gevoel dat ze koorst had en ja hoor, ze had 38.2 graden koorst. Het bleek haar niet echt te storen, ze at vrij goed en speelde ook wat in haar exersaucer en op haar speelmat. Lachen bleef ze ook doen, dus dat is toch allemaal een goed teken. Ze had een beetje een hoest, maar niet al te erg. Tegen de avond was haar koorts alweer weg en de dag erna was ze weer helemaal de oude. Nu en dan horen we haar nog wel wat hoesten, dus haar lichaam was waarschijnlijk een verkoudheid aan het afweren. Sinds vorige week donderdag (30 december) is haar eerste tandje ook doorgebroken, het rechtse tandje vanonder in het midden. Ondertussen is dat tandje al een paar mm naar boven gekomen en kan je het al goed zien. Ze heeft daar geen last van gehad en is ook niet ververlend geweest hier door.

December is een vrij natte maand geweest en we hadden een groene Kerst. Het was zelfs +11 graden op Kerstdag en wat buien. De rest van de week tussen Kerst en Nieuwjaar is het wat wisselvallig geweest en op 1 van de dagen hebben we een 2-3cm gehad omdat het ineens een stuk kouder geworden was met zo`n +1 overdag en -4 `s nachts. Er ligt nu nog wat sneeuw op sommige plaatsen waar de zon niet op schijnt. De laatste 4-5 dagen is het heerlijk zonnig geweest met een prachtige blauwe lucht en hier en daar wat wolkjes. Die mooie wolkjes zorgen er natuurlijk voor dat we `s avonds een prachtige zonsondergang hebben. Vandaag (4 januri) zou het wat gaan sneeuwen, maar tegen morgen zou het dan weer overgaan naar regen en wordt het +5 overdag. Tegen het weekend weer kouder met temperaturen rond het vriespunt en mogelijk wat sneeuw. We zullen wel zien wat er van komt.


Wat mooie zonsondergangen gezien van bij ons thuisWe zijn vorige week ook nog voor een mooie lange wandeling geweest in de omgeving van Pitt Lake in Grant Narrows Regional Park. Hier heb je polders en dijken waar je kan wandelen met prachtige zichten op het meer en de bergen die nu vol met sneeuw lagen. Het was een zonnige, maar frisse namiddag en warm gekleed zijn we er dan op uit geweest. Dit gebied is zo`n 15-20 minuten rijden van ons thuis. We hebben hier zeker zo`n 2 uren gewandeld en heerlijk genoten, Ava was de hele wandeling wakker en zal ook wel genoten hebben van die frisse lucht. Na die 2 uur lange wandeling begon de zon onder te gaan en dat bracht zo`n mooie kleur teweeg op de besneeuwde bergen. Ik heb hier naar hartelust kunnen fotograferen zowel tijdens de wandeling als tijdens de zonsondergang.

Pitt Lake is gelegen in Grant Narrows Regional Park in Pitt Meadows. Dit meer is het tweede grootste meer in de Vancouver omgeving met een oppervlakte van ongeveer 53 vierkante kilometer en is omringd door de bergen. Het meer is 25km lang, 4.5km breed en is 1 van de wereld's grootste getijden meren. Dit komt door de samenloop van de Pitt Rivier (die uitmondt in Pitt Lake) met de Fraser Rivier een paar kilometers verderop. De Fraser Rivier mondt zo'n 40km verderop uit in de Strait of Georgia wat deel uitmaakt van de Stille/Grote Oceaan.

Het hoger gelegen deel van de Pitt River vallei is een typische U-vormige gletsjer vallei in de Coast Mountains van British Columbia en het meer wordt beschouwd als een fjord meer. Het meer is populair voor boating en kano varen. Men moet wel opletten want soms kunnen hevige winden opsteken. Deze hevige winden kunnen voor serieuze golven zorgen en dat komt door de enorme diepte van dit meer (142m in het diepste gedeelte). Bij Pitt Lake is er een dijk waar je op kan wandelen, deze splits het meer met een kleiner meertje wat meer moerasachtig is en een plaats waar vogels zich kunnen uitleven. In de buurt van Pitt Lake zijn er nog vele andere verschillende dijken en polders waar je kilometers ver kan wandelen. Vanop deze dijken kan je ook vele vogelsoorten zien van groot tot klein alsook andere dieren die hier te vinden zijn. En laat ons ook niet vergeten dat je hier kan genieten van prachtige zichten op het meer, de polders en de bergen.

Sommigen van jullie herkennen de landschappen misschien wel van de Twilight films. Vooral van New Moon (waar Jacob Bella leert motor rijden) en Eclipse (waar Jacob haar vertelt dat hij verliefd is op haar) want 2 films zijn in Vancouver en omstreken zijn opgenomen. De nieuwe film "Breaking Dawn" wordt ook weer voor een groot deel opgenomen in Vancouver en omstreken voor de openlucht scenes en ze beginnen hier eind februari met het filmen. Diegene die niet bekend zijn met Twilight kunnen hier eens kijken: Twilight SagaFoto's en een filmpje van onze wandeling & zonsondergang bij Pitt LakeNog even geduld voor mijn volgende post!

1 comment:

Blogger said...

There is shocking news in the sports betting world.

It has been said that any bettor must watch this,

Watch this or quit placing bets on sports...

Sports Cash System - Automated Sports Betting Software.