Wednesday, December 22, 2010

It's going to be a green Christmas

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een zicht vanuit Stanley Park in Vancouver

Via mijn mama aan de telefoon hoor ik regelmatig wel eens wat over de toestanden in Belgie en ja daar is het nu wel echt winter. Al zo lang koude temperaturen en dan nog een hoop sneeuw zo te horen en de winter is gisteren eigenlijk pas echt begonnen. Wat gaat dat zijn voor de rest van de winter? Hier hebben we nog niet veel winter gehad, de 3de week van November hebben we een 20cm sneeuw gehad en temperaturen die -6 graden waren overdag en -12 's nachts. Dat was maar van vrij korte duur en zo een kleine week later hadden we terug ons meer normale winter weer. Het was dan terug regenachtig met temperaturen rond de +5 graden. We hebben sinds toen geen sneeuw meer gezien en ook geen vriesweer gehad. Dus voor ons zal het ongetwijfeld een groene Kerst worden.

De meesten denken aan strenge winters en veel sneeuw als ze aan Canada denken en voor 90% van dit land is dat wel zo, maar aan deze kant van Canada (vooral aan de westkust dan) hebben we zelden een witte Kerst. Ik denk dat ik nog maar zo'n 3 witte Kersten heb meegemaakt op die 10 jaar dat ik hier woon. Onze winters zijn goed te vergelijken met die van Belgie, alleen dat we soms wel een paar keer meer sneeuw krijgen per winter en als het sneeuwt is het meestal een goed pak van 20-30cm en soms meer. Meestal is die sneeuw op een week tot 2 weken wel weer weg. Alhoewel, deze winter en vorige winter is het in Belgie kouder en witter dan in Vancouver en omstreken. Vorige winter hebben we zo goed als geen sneeuw gehad en ook niet zoveel regen. We hadden een zachte winter met vrij mooi weer. December dit jaar is tot nu toe vrij nat of vrij bewolkt en de zon hebben we niet zoveel gezien. De keren dat ze te voorschijn kwam ben ik er volop van gaan genieten door met Ava te gaan wandelen op een mooie plek. Door dat er wel wat meer wolken zijn en omdat de zon lager staat in de winter mogen wij hier genieten van prachtige zonsopgangen en zonsondergangen wat ook wel leuk is.Een paar mooie zonsopgangen gezien van bij ons thuis


En nog wat recente foto's van Ava


Met Ava gaat ook alles prima, zoals jullie wel kunnen zien op de foto's. Ik had nog wat foto's van haar genomen bij de Kerstboom, ze vond het best plezant. Ik had ook eindelijk eens haar Canucks shirt aangedaan, je kan hierboven een paar foto's zien hiervan. De Vancouver Canucks is ons ijshockey team wat meedoet in de NHL (National Hockey League) en het seizoen is nu halverwege, dus het is nu de tijd voor haar om het te dragen. Het is eigenlijk pas voor baby's van 12 maanden, maar het is zo'n pakje met knoopjes tussen de benen en dan maakt het niet uit als het wat te groot is, he. Het staat haar erg goed moet ik zeggen. Vandaag was het weer tijd voor een vaccinatie, het was er maar eentje gelukkig. Ze heeft geen kick gegeven, dat vond ik super van haar en ik was trots dat ze zo kalm was. Terwijl ik daar was hebben ze haar ook gewogen en gemeten. Ze weegt nu 8kg en is 70cm lang, dat begint al goed vooruit te gaan. Nu moet ze geen spuitjes meer tot ze 1 jaar is.

Sinds mijn vorige blog post hebben we een paar mooie dagen gehad met zon en blauwe lucht. Op zo'n dagen probeer ik met Ava naar een park of een andere mooie plek te gaan om te wandelen. Dat is eens iets anders voor haar dan altijd in onze eigen buurt te gaan wandelen. Ik geef er dan ook niet om een beetje verder te gaan, maar liefst ga ik dan toch ergens dat binnen het half uur te bereiken is met de auto. Ik ben met Ava naar Stanley Park geweest in Vancouver op 1 van die zonnige dagen, ik neem er dan ook gebruik van om wat foto's te nemen want dat doe ik toch nog altijd graag. Ik was op een half uurtje op de parking in Stanley Park en er was niet veel volk. Dat is echt een heerlijke plek om te genieten van de rust, de natuur, de zichten op de bergen en de stad.

Stanley Park is een prachtig park en een stuk ongerepte natuur wat zo'n 405 hectare omvat. Dit prachtig park is een soort schiereiland wat aan 1 kant vasthangt aan "downtown Vancouver" (het centrum van de stad). Stanley Park was officieel geopend in 1888 in herdenking van Lord Stanley en is ondertussen het grootste stadspark in Canada en het derde grootste in Noord-Amerika. De grootste attractie van dit park is de "seawall", een stenen muur/dijk rondom het park die 9km lang is en langs het water ligt. Deze seawall wordt zowel druk gebruikt door wandelaars, fietsers en inlineskaters omdat er geen auto's mogen komen, er is een apparte weg voor auto's. Het grootste deel van Stanley Park is nog bos en men schat dat er zo'n 2 miljoen bomen te vinden zijn waarvan een die gerust zo'n 75 meter hoog kunnen worden en vaak meer dan 100 jaar oud. Het park telt in totaal zo'n 200km aan wandelpaden en wegen, Verder kan je hier vooral genieten van een prachtig zicht om elke hoek op ofwel het centrum van Vancouver, de Lions Gate Bridge, Noord Vancouver, West Vancouver, Burnaby en de bergen natuurlijk. Er zijn ook verschillende mooie stranden en het gerenommeerde Vancouver Aquarium met zeeotters en witte dolfijnen. Dit park is zeker iets wat je niet mag missen moest je ooit eens in Vancouver zijn.


Een video clip en foto's van onze wandeling in Stanley Park


Nog even geduld voor mijn volgende post!

1 comment:

Blogger said...

Quantum Binary Signals

Professional trading signals delivered to your cell phone every day.

Start following our signals right now and make up to 270% per day.