Wednesday, November 24, 2010

Winter is here!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!


Een zicht vanop Burnaby Mountain met de besneeuwde bergenEen kort berichtje deze keer want heel veel nieuws is er niet. De winter heeft vorige week zijn intrede gedaan en dat is erg vroeg voor de tijd van het jaar, zeker voor Vancouver en omstreken. Vorige week is het opeens kouder geworden en is er van vrijdag op zaterdag tijdens de nacht zo'n 10cm sneeuw gevallen. Prachtig om te zien, maar niet zo leuk om in te rijden als het te glad wordt op de wegen. Maar gelukkig waren tegen zaterdag middag alle wegen al sneeuwvrij en konden we gerust gaan winkelen of gaan wandelen. We zijn dan nog wat gaan winkelen met Ava, etenswaren kopen en ik heb bij een kledingszaak nog wat mooie bloesjes kunnen kopen voor een hele goede prijs. We hebben niet heel veel buiten gewandeld want het was erg koud met zo'n -3 overdag en dan ging de wind nog wat het nog wat kouder deed aanvoelen. Deze week is het kwik nog een stukje lager gezakt en geraken we overdag net aan de -5 en 's nachts is het -12 graden....brrrrrrr. Ik heb een paar foto's genomen van onze omgeving de dag nadat de sneeuw gevallen is, een beetje ervan is toen gesmolten maar de rest is blijven liggen eens de temperaturen zo gezakt waren. Men verwacht morgen (donderdag) weer zo'n 10-15cm sneeuw, maar tegen vrijdag zou het terug gaan regenen en zullen de temperaturen terug boven het vriespunt geraken. In het weekend gaan we dan weer de meer normale temperaturen krijgen van zo'n +6 graden.

Met Ava gaat ook alles prima, ze doet het goed en ze is een schat van een dochtertje. We kunnen ons geen betere baby voorstellen, ze is lief, lacht graag, weent heel weinig, is niet vervelend, slaapt goed, eet goed en noem maar op. Haar nieuwste favoriete ding is rollen en nog eens rollen. Ze speelt graag op haar speelmat waar ze zo vlug als we haar erop neerleggen begint te rollen...schattig om te zien. Ze ligt graag op haar buik en dan rolt ze weer eens op haar rug en dan weer op haar buik en dat van beide kanten. Ze is erg actief, maar dat is goed want zo maakt ze zichzelf ook wat moe. Vorige week vrijdag ben ik met haar nog naar de dokter geweest voor haar controle op 6 maanden. Jaja, ze is op donderdag 18 november 6 maanden geworden...wat gaat het toch! De dokter weegt haar dan, ze meet haar, luistert naar haar longen en haar hart en dergelijke. Alles was in orde zei de dokter en ze weegt nu 7kg 300gr en is 68cm groot. Haar gewicht is net iets onder het gemiddelde en haar lengte is net wat boven het gemiddelde. Nu moet ik niet meer met haar naar de dokter tot dat ze 1 jaar is, tenzij er wat is natuurlijk...maar hopelijk zal er niets zijn!


Een paar foto's van de eerste sneeuwval en Ava

Deze week hebben we ook een paar mooie dagen gehad met zon en een helder blauwe lucht. Zoals jullie hierboven als lazen was het erg koud, maar dat houdt ons niet tegen om te gaan wandelen. Tegen die kou kan je je goed kleden en blijf je ook geen uren wandelen, he. Ik had Ava lekker warm aangedaan en op 1 van de zonnige dagen ben ik naar Burnaby Mountain gereden (10 minuten rijden van ons thuis) om daar wat te genieten van de mooie zichten op de bergen, Vancouver en de inham. De bergen zagen er zo mooi uit met hun verse laag sneeuw. Ik ben niet erg lang gebleven want het was -6 buiten en het waaide wat, brrrrr dat is toch koud hoor. Ik heb wat foto's gemaakt van de mooie zichten en ben dan weer stilletjes terug naar huis gereden. Ava heeft bijna de hele tijd geslapen, dus zij had gelukkig geen last van de koude.

Tegen de tijd dat de zon onderging was de lucht weer mooi en daar geniet ik ook wel van, zeker omdat ik er van kan genieten vanachter het raam in onze woonkamer. Binnen is het lekker warm en dat is dan wel aangenaam om te zien. In deze tijd van het jaar zijn de wolken altijd mooier dan in de zomer en zien wij hier regelmatig prachtige zonsondergangen. Als ik geen tijd heb om ergens te gaan fotograferen tijdens de zonsondergang dan kan ik toch wat foto's nemen van bij ons wat ook wel leuk is. Verder is er geen nieuws meer, hopelijk is dat het laatste van dat koude winter weer voorlopig. Op Kerstdag mag het van mij wel sneeuwen, maar voor de rest mag het gerust in de bergen blijven...ik kan daar wel naar de sneeuw gaan kijken als ik er wil zien!


Filmpje en foto's van Burnaby Mountain Park & de zonsondergang


Nog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: