Tuesday, October 5, 2010

We are in October already!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!


Het mooie Buntzen Lake bij Port MoodyWow, we zijn alweer in oktober...wat gaat de tijd toch snel. Met ons gaat alles prima en alles gaat zijn gewone gangetje. Ik heb niet al te veel te melden deze keer. Ava heeft ondertussen al wat fruit gegeten en die rijstpap is nu al een heel stuk dikker. Ze heeft het allemaal graag, vooral peren vindt ze heerlijk. Ze eet heel goed en dat zien wij graag. Ik geef haar zo'n 2 keer per dag vaste voeding, 's morgens na haar melk krijgt ze wat van die rijstpap en in de namiddag een stuk fruit geplet tot moes. Ze drinkt nog 4 keer per dag melk, soms 5 keer...dat hangt er een beetje vanaf. Ava is nog altijd een lief kind dat weinig zaagt of klaag en ze slaapt 's nachts nog altijd goed door. We zijn blij dat ze om 7u meestal pas wakker wordt, soms wat vroeger en soms wat later. We mogen echt van geluk spreken dat ze zo'n goede baby is, niet iedereen heeft een gemakkelijk kind en dat beseffen we maar al te goed en we genieten zoveel mogelijk van haar.

Even iets anders. Er is een TV programma op een Canadese zender en dat heet "Dragons' Den". Hier krijgen beginnende ondernemers de kans om hun bedrijf uit te breiden. Kandidaten stellen hun voorstel voor aan potentiële investeerders en als deze dan geinteresseerd zijn dan doen ze een bod aan de kanditaten. Toevallig was er een Belg op die 10 jaar geleden met zijn gezin naar Vancouver Island verhuisd is. Natuurlijk vond ik dat interessant om te zien. Het ging om 49-jarige Opwijkenaar, Renaat Marchand, die een de eigenaar is van "Wannawafel". Na het proeven van deze heerlijke wafels op de show waren al vlug enkele investeerders onder de indruk en kreeg hij al vlug een aanbieding. Jim Treveling die hier Boston Pizza begonnen is, is er nu directeur van. Boston Pizza heeft een restaurant in zowat elke stad en elk dorp in Canada. Hij bood $100.000 CAD aan voor de helft van de aandelen van Marchands bedrijf en Marchand heeft dit aangenomen. Hopelijk zullen we in de toekomst een Wannawafel zien op elke hoe van de straat bij wijze van spreken.


Filmpje van Dragons' Den met de Belgen en hun Wannawafel bedrijfjeWeer wat recente foto's van Ava


September was een vrij natte maand, maar op het einde en begin oktober hebben we nog wat heerlijke nazomer dagen gehad met veel zon en zo'n 22-24 graden. Op zulke dagen moeten we er natuurlijk van genieten en we gaan dan meestal lekker wandelen. Ik ben met Ava nog naar Buntzen Lake geweest wat zo'n 20 minuten rijden is van ons thuis en dat ligt in Port Moody. Het is een heel mooi meer wat gelegen is tussen de bergen. Dankzij de vele regen wat er voorheen gevallen was stonden sommige picnik banken onder water en was er maar weinig strand. De zichten waren prachtig zoals altijd en het meer was kalm wat het extra mooi maakte. Ava vond het ook heerlijk om in de buiten lucht te zijn en zeker om al die bomen te zien, ze kijkt zo graag rond. Toen ik hier aan het wandelen was met Ava moest ik aan Ineke denken. Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ze hier woonde met haar man en hondjes. Dit was een plek waar ze regelmatig naartoe gingen met de hondjes en waar ik ook met Ineke en de hondjes geweest ben. Aaah, wat een mooie herinneringen toch en ik mis haar gezelschap echt!

We hebben ook nog mogen genieten van wat mooie zonsondergangen gezien vanuit ons huis, dat is ook altijd genieten. De dagen worden nu weer een stuk korter en binnekort zal het weer ook niet meer zo geweldig zijn, dus nu genieten we nog maar wat van de mooie dagen die we nu en dan nog hebben.


Wat foto's genomen bij Buntzen Lake en wat zonsondergangen

Michael en ik zijn tijdens een weekend naar White Rock gereden, daar waren we al jaren niet meer geweest. Het is zo'n half uurtje rijden van ons thuis en is heel kort aan de grens met Amerika. White Rock is een mooi plaatsje aan het water met zichten op Mount Baker (gelegen in de USA) en je kan er kilometers wandelen op de promenade langs het water op. We hebben er heerlijk van genoten en wat was het nog warm die dag, het was eind september en het was zo'n 24 graden. Aan het water is het natuurlijk wat koeler met wat wind, maar het was een zalige dag. Ava vind het ook fijn aan het strand want ze voelt de wind graag. Daarna zijn we nog eten gaan uithalen en hebben we thuis lekker gegeten en genoten van een rustige avond samen.

Wat foto's van White Rock


Nog even geduld voor mijn volgende post!

2 comments:

Agnes en Colinda (Nederland) said...

Hei Ann,

Ik heb zojuist je foto's bekeken van jullie prachtige kindje Ava.
Wat is ze mooi zeg.
Compliment voor je mooie foto's.
Ze ziet er erg lief uit.
Is het een gemakkelijk kindje?
Wat moeten jullie veel plezier beleven aan haar!!! Super.

Groetjes van Agnes

Caroline said...

hoi Ann
ik heb weer de verhalen en vooral de foto's bekeken en joh wat schitterend allemaal. En wat groeit Ava snel en ze lijkt het echt naar haar zin te hebben. Leuk hoor, geniet er maar van.
Heel veel liefs uit Terneuzen
Caroline