Monday, October 18, 2010

Thanksgiving, beautiful weather and walks in the parks

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!


Een zicht op Vancouver vanop de Stanley Park seawallVorige week hadden we een verlengd weekend omdat het op maandag 11 oktober "Thanksgiving Day" was. Thanksgiving Day is een nationale feestdag in Canada alsook in Amerika waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Deze dag wordt in Canada elk jaar gevierd op de 2de maandag van oktober en in Amerika pas op de 4de donderdag van november. Dit omdat de oogst in Canada eerder in het jaar valt dan in Amerika. Wij vieren dit meestal met een heerlijk etentje met ouders, traditoneel wordt er kalkoen gegeten met stuffing die in de holte van de kalkoen gestoken wordt. De stuffing is een vulling meestal gemaakt van een mengsel van brood, uien, selder en/of andere groenten, vlees en kruiden. Bij dit kalkoen gerecht worden meestal cranberries (een soort veenbes) geserveerd alsook aardappel puree, sweet potatoes (zoete aardappelen), spruiten en/of andere groenten en als nagerecht meestal pompoen taart.

Mijn schoonmoeder had heerlijk gekookt voor Thanksgiving en daar hebben we van genoten. De tafel stond vol met vanalles lekkers. Het smaakt altijd goed als je zelf niet moet koken. Ik zou ook wel willen koken op zo'n dag, maar mijn schoonmoeder doet dit met plezier voor ons ookal stel ik voor dat ik het ook kan doen. Dus voor ons is dat geen probleem zolang zij het kan en graag doet gaan we daar lekker eten.

Ava groeit ook goed, ze is ondertussen alweer 5 maanden geworden. Ongelofelijk dat 5 maanden alweer voorbij zijn. Ze weegt nu 6,8kg en is 67 groot, ze is wat groter dan de gemiddelde baby op 5 maanden en ze weegt iets minder dan de gemiddelde baby op 5 maanden. Ze eet nu ook stukken beter en heeft graag erwtjes, sweet potatoes, (zoete aardappel), worteltjes, peren, appelen en ook nog steeds haar rijstpap.


Wat recente foto's van Ava

Het weer is nog steeds wondermooi geweest. Na die vrij natte september hebben we in oktober wel echt mooi weer tot nu toe. Het was de laatste week wel frisjes met maar zo'n 13 - 14 graden, maar de zon was volop van de partij. In het weekend van Thanksgiving zijn we met Ava gaan wandelen in het mooie Queen Elizabeth Park in Vancouver. Ik dacht dat het niet zo mooi zou zijn in deze tijd van het jaar want er bloeien niet veel bloemen enzo, maar daar werd ik toch aangenaam door verrast. Het was erg mooi met nog heel wat bloemen in volle bloei en natuurlijk waren sommige bomen al aan het verkleuren wat het ook extra mooi maakt. We hebben hier genoten van de een mooie wandeling met ons drietjes.

We zijn ook een dagje gaan winkelen in Amerika, dat is altijd een leuke uitstap. En omdat Ava zo'n gemakkelijk kind is, maakt het de trip een stuk aangenamer. Op het moment staat de Canadese Dollar bijna gelijk aan de Amerikaanse Dollar dus dat is voor ons voordeliger dan. Vele dingen zijn zoveel goedkoper in Amerika vergeleken met hier, ook al is het zo dichtbij. We rijden zo'n 25-30 minuten tot aan de grens en dan is het nog een 20 minuten tot in Bellingham waar we meestal gaan winkelen. Meestal kopen we er etenswaren en wat kleding of schoenen. Het ging vlot aan de grens naar Amerika en ook om terug naar Canada te gaan.


Foto's van onze wandeling in Queen Elizabeth Park
Vorig weekend was een schitterend weekend met beide dagen stralend zonnig weer en een helder blauwe lucht. Het was wel frisjes met zo'n 13 - 14 graden, maar daar kleed je je dan naar. We hadden besloten om een namiddagje naar Stanley Park te gaan om daar met Ava te gaan wandelen. Het is alweer zo lang geleden dat we daar nog eens waren en het is zo'n prachtig park. We hebben hier een paar uurtjes gewandeld langs Lost Lagoon op en zo naar de totem palen waar we wat gerust hebben en dan weer terug. Alles zag er zo mooi uit, zeker nu dat de bomen al wat beginnen te kleuren en zo'n namiddag zonnetje maakt alles nog wat mooier.

Stanley Park is een prachtig park en een stuk ongerepte natuur wat zo'n 405 hectare omvat. Dit prachtig park is een soort schiereiland wat aan 1 kant vasthangt aan "downtown Vancouver" (het centrum van de stad). Stanley Park was officieel geopend in 1888 in herdenking van Lord Stanley en is ondertussen het grootste stadspark in Canada en het derde grootste in Noord-Amerika. De grootste attractie van dit park is de "seawall", een stenen muur/dijk rondom het park die 9km lang is en langs het water ligt. Deze seawall wordt zowel druk gebruikt door wandelaars, fietsers en inlineskaters omdat er geen auto's mogen komen, er is een apparte weg voor auto's. Het grootste deel van Stanley Park is nog bos en men schat dat er zo'n 2 miljoen bomen te vinden zijn waarvan een die gerust zo'n 75 meter hoog kunnen worden en vaak meer dan 100 jaar oud. Het park telt in totaal zo'n 200km aan wandelpaden en wegen, Verder kan je hier vooral genieten van een prachtig zicht om elke hoek op ofwel het centrum van Vancouver, de Lions Gate Bridge, Noord Vancouver, West Vancouver, Burnaby en de bergen natuurlijk. Er zijn ook verschillende mooie stranden en het gerenommeerde Vancouver Aquarium met zeeotters en witte dolfijnen. Dit park is zeker iets wat je niet mag missen moest je ooit eens in Vancouver zijn.


Foto's van het prachtige Stanley Park in VancouverNog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: