Wednesday, October 13, 2010

Beautiful start of October

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!


Een zicht op Vancouver van de Kitsilano Beach omgevingWe hebben tot nu toe een mooi begin van oktober gehad met veel zon en weinig regen. Ik vind het heerlijk omdat ik dan met Ava kan gaan wandelen, toch zeker als het droog is. Een beetje regen geeft niet, maar stortregen is toch niets om in te gaan wandelen, he. Eens denken wat voor nieuws er is, eigenlijk niet veel. Ik ben eindelijk naar de kinder kliniek geweest om Ava nog eens te laten wegen en meten want dat was bijna 2 maanden geleden. Ze woog toen een 6kg en was een 63cm groot, vorige week woog ze 6kg 800gran en is ze zo'n 67 groot. Ze is aardig gegroeid in lengte maar is niet erg veel bijgekomen.

Wat haar gewicht betreft is ze net iets lager dan het gemiddelde en van lengte is wat groter dan het gemiddelde. Ze eet goed en ik ben nu ook begonnen met wat groenten en dat gaat ook prima. Ze lust zo goed als alles wat ik haar geef, maar tot nu toe heb ik nog niet veel variatie gegeven zodat haar maag stilletjes aan gewoon kan worden aan het verschillende voedsel. Ze heeft heel graag perenmoes, appelmoes en perzikkenmoes, van bananen is ze niet zo gek. Ze heeft ook graag van die rijstpap en een soort zoete aardappel ("yam" noemt men dat hier en die zijn oranje van kleur...en heel lekker). Om de paar dagen wil ik wat andere groenten proberen en zien hoe dat gaat. Tot nu toe gaat het prima en ze eet vrij goed.


Wat recente foto's van Ava
Door dit mooie weer ben ik natuurlijk veel gaan wandelen met Ava. Op 1 van de dagen in de eerste week van oktober had zin om naar het strand te gaan met haar. Het was een prachtige zonnige dag en zo'n 22 graden, heerlijk om te wandelen...vooral aan het water. Ik ben met haar naar Kitsilano Beach gereden wat zo'n 25-30 minuten rijden is. Aan dit strand is er ook een pad waar je gemakkelijk met een koets kan rijden langs het strand op. Dit pad is kilometers lang en ik denk dat je hier gerust een paar uren kan wandelen.

Als je het pad volgt aan Kitsilano Beach richting Vanier Park dan ben je al eventjes onderweg. Vanaf Vanier Park kan je pad verder volgen langs False Creek op en onder de Burrard Street Bridge door en zo tot aan Granville Island. Ik heb de wandeling gedaan van aan Kitsilano Beach tot in Vanier Park en daar hebben we nog wat rondgewandeld en genoten van de zichten en dan zo weer terug. Ik denk dat we zo'n goed anderhalf uur gewandeld hebben. Vanop dit strand heb je mooie zichten op het centrum van Vancouver, de inham van de oceaan, de bergen en het mooie Stanley Park. Hier is het altijd genieten en ik denk dat Ava er ook van genoten heeft want ze keek de hele rond naar alle bewegingen die ze zag. Ik denk dat ze de wind ook wel aangenaam vindt.


Een paar filmpjes en foto's genomen aan het strand


Verder is er niet veel nieuws. Wij genieten volop van onze kleine spruit. Michael en ik zijn echt verzot op haar, maarja dat is normaal he. Ze is zo lief en als ze dan lacht dan smelt je hart gewoon. Nu begint ze ook hardop te lachen en dat vinden wij geweldig. Het helpt ook wel dat ze zo braaf is en niet vlug vervelend doet of weent.

De zondsondergangen worden kleurrijker en kleurrijker, dus dat is wel genieten als we er aan denken om even naar buiten te kijken. Het is vooral de moeite als er wat wolken aanwezig zijn. Vorige week mochten we weer van zo'n prachtige zonsondergang genieten en dan sta ik natuurlijk paraat met mijn camera. Nu en dan is er ook wel een mooi zicht bij zonsopgang, vooral als er wat mist bij te pas komt.


Foto's van die mooie zonsondergang en zonsopgangNog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: