Wednesday, August 4, 2010

Enjoying my time with Ava

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een zicht vanuit Burnaby Mountain Park, zo'n 10 minuten rijden van ons thuisDie twee weken dat Michael nog thuis was zijn ook zo weer omgevlogen...tja, de tijd gaat zo snel en zeker als je het naar je zin hebt. Het was nog heerlijk weer de laatste week van juli en ik ben regelmatig gaan wandeling met Ava. We zijn hier in de buurt gaan wandelen of eens naar een park ofzo. Ze is zo gemakkelijk om ergens mee naartoe te nemen, dus op die manier kan ik ook nog wat genieten van de mooie zichten en het wandelen. Ik breng haar nu 1 dag per week voor zo'n 3-4 uurtjes naar Michael zijn ouders, zodat zij haar ook wat meer zien en wat tijd met haar kunnen doorbrengen. En omdat Ava zo'n gemakkelijk kind is, is het voor hun niet teveel moeite. Op die manier kan ik de dingen doen die moeilijker zijn met haar in huis. De eerste keer was dat wel raar zo zonder haar in huis of zonder haar bij mij als ik naar een afspraak moest ofzo. Ik had de hele tijd de neiging om te gaan kijken wat ze aan het doen was, maar ze was niet hier natuurlijk. Tot nu toe gaat dat heel goed voor de grootouders en Ava is altijd braaf als ze daar is, dat helpt ook wel.

In de laatste week van juli ben ik ook nog eens met Ava naar de kinder kliniek geweest om haar te laten wegen en meten. Ze weegt ondertussen 5,4kg en is 59cm groot, dus ze komt zo'n kilo per maand bij. Je kan zo zien dat ze erg gegroeid is en dat kleine pasgeboren baby'tje is er helemaal vanaf. Ze is nu ook veel meer wakker overdag en heel alert, ze lacht graag en begint nu vanalles te ontdekken. We moesten op een dag toch zo hard lachen toen ze opeens haar voetjes ontdekte. Ze keek naar haar voetjes en ze was er helemaal van in de ban dat die zo konden bewegen. Sinds toen kan ze zich soms wel een tijdje bezighouden met het bestuderen van haar voeten. En nu begint ze ook af en toe haar handen in de gaten te krijgen. Zo stilletjes aan leert ze vanalles bij. Ze lacht heel graag op ons en ze heeft het graag als we tegen haar praten en gekke gezichten trekken. Soms lijkt het alsof ze een heel verhaal terug wilt vertellen, maar natuurlijk komt dat enkel voort als geluiden wat ook al een hele prestatie is. Ik heb nog wat foto's en filmpjes van haar gemaakt van onze kleine meid die ik hier ook zal delen.

Ava die haar voetjes ontdekt!


Wat foto's van Ava als ze zo'n 2 1/2 maand is
Het is hier nog altijd even heerlijk zomer weer. Het heeft de hele maand juli geen drup geregend en het is alleen maar zonnig geweest en warm. Juni was niet veel soeps, maar juli heeft dat helemaal goed gemaakt. In het weekend zijn we regelmatig gaan wandelen en ik ga door de week al eens met Ava wandelen. Vorige week ben ik met haar naar Burnaby Mountain geweest. In de zomer staat de rozentuin daar in volle bloei en daar zijn mooie paden om te wandelen. Ideaal om met Ava naar toe te gaan. Ik ben dan een keertje 's morgens geweest want het was al vrij warm, dus liever vroeg erop uit als het nog goed te doen is en als de zon nog niet zo warm is. Boven op Burnaby Mountain stonden de rozen inderdaad in volle bloei, vele van de rozen zijn zo hoog dat Ava er zelfs kon naar kijken vanuit haar buggy. Ze vond al die prachtige kleuren precies wel interessant. En het zal ook wel lekker zijn om in de buitenlucht te vertoeven voor haar, dan is ze 's avonds nog wat meer moe dan gewoonlijk.

Omdat het al een hele maand zo warm en droog is geweest in een groot deel van de provincie zijn er weer een heel deel bosbranden uitgebroken. Sommigen zijn veroorzaakt door mensen die hun sigaretten niet helemaal uitdoen en weggooien of een kampvuur niet volledig uitmaken, andere branden zijn veroorzaakt door bliksem. Er zijn momenteel heel wat bosbranden en ook een paar heel grote in deze provincie. De brandweer crews zijn hard aan het werk om al die branden onder controle te houden. Het is een triestige zaak voor velen in British Columbia. In de buurt van Vancouver hebben we er gelukkig geen last van, alhoewel het op het moment nogal smog achtig uitziet. De wind blaast al die rook naar de kust toe, dus het is net alsof er een wazige lucht hangt. Vpor vele van de toeristen zal dit wel een beetje een domper zijn want je kan de mooie zichten zo niet zien door die lucht. Het zou wat gaan afkoelen en die lucht zou toch wegblazen, dus hopelijk helpt dat wat en hopelijk komt er vlug wat regen voor die bosbranden. Diegenen die info willen over de bosbranden die op dit moment actief zijn in British Columbia kunnen gaan kijken op de volgende website: http://www.bcforestfireinfo.gov.bc.ca/


Wat foto's van onze wandeling in Burnaby Mountain Park
Nog even geduld voor mijn volgende post!No comments: