Sunday, July 18, 2010

June & July...part 2

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

A view from Barnet Marine ParkHet is hoog tijd voor deel 2 van mijn vorige post. Op 30 juni waren we terug van Mara Lake in de late namiddag. We waren om 8u 's morgens vertrokken met zonnig weer. Onderweg hebben we toch een paar keer gestopt om de benen te strekken, Ava eten te geven en om te lunchen. Het was zowat overal aangenaam weer, niet te warm wat ideaal was om te rijden. Eens thuis hebben we alles uit de wagen geladen want die wagen moest terug binnen dezelfde dag voor 18u, dat was geen probleem en alles was in orde.

Wel, dat is prima gegaan om zo'n minivan te huren zodat we allen in 1 wagen kunnen reizen...dus dat is misschien iets wat we elk jaar gaan doen want de prijs was ook niet al te gek met alle taxen en verzekeringen in begrepen. We betaalden zo'n $650 CAD (485 euro) voor 8 dagen voor een 7 personen minivan. Dat was met de Loss & Damage Waiver inbegrepen, dat wil zeggen als de auto gestolen zou worden of je zou er schade aan krijgen tijdens je reis dan ben je ervoor verzekerd en moet je daar niets voor betalen. Die verzekering nemen we toch liefst altijd in geval van. Zonder die verzekering zou de wagen maar iets van een $450 CAD (335 euro) kosten voor 8 dagen. Maarja, je weet nooit wat er kan gebeuren en wij voelen ons dan wat zekerder met zo'n verzekering. We hebben bij Avis gehuurd en zijn daar erg content van!

De minivan "Chrystler Town & Country" die we gehuurd hadden

En dan ook nog een foto van de suite die mijn moeder gehuurd had bij Mara Lake


De dag nadat we terug kwamen van Mara Lake was het 1 juli en dan is het hier "Canada Day". Dat is de nationale feestdag van Canada en dat wordt in het hele land gevierd. Op de 1ste Op die dag is er altijd vanalles te doen in downtown Vancouver en op het einde van de dag is er altijd een groot vuurwerk aan de Canada Place. We zijn hier niet naartoe geweest omdat het niet zo gemakkelijk is om met het openbaar vervoer te gaan met Ava. We hebben het die dag rustig aan gedaan en zijn hier in de buurt wat gaan wandelen, kwestie van nog een beetje te bekomen van de terugreis van Mara Lake. We zijn op het einde van die week ook nog gaan winkelen want er was niet zoveel meer in huis na een week vakantie. Mama heeft me nog geholpen om haar heerlijk stoofvlees te maken en nu weet ik dan ook hoe ik het de volgende keer zo lekker kan maken.

Wat het weer betreft is het de hele maand juni niet veel soeps geweest en ook niet echt zomers. We hadden vele dagen met bewolking en temperaturen van maar rond de 18 graden. Alleen die week aan Mara Lake was degelijk met zomerse temperaturen en vrij veel zon. In het weekend van 3 en 4 juli zijn we met z'n allen nog gaan wandelen in Barnet Marine Park wat zo'n 10-15 minuten rijden is van ons thuis. Dit park heet een deel strandjes en heeft vele mooie zichten op de Burrard Inlet (inham van de Stille/Grote Oceaan) alsook op de bergen. Het is altijd aangenaam wandelen hier en niet al te druk. Het was bewolkt en maar iets van een 18 graden dat weekend, toch geen zomer weer eigenlijk, he. Het was een gezellige wandeling en daarna zijn we nog gaan eten bij C-Lovers waar je gefrituurde vis en frietjes kan krijgen. De frietjes zijn zo lekker dat ik me soms wel eens in een Belgische frituur waan. Ava was rustig tijdens ons etentje daar, gelukkig zijn ze daar vrij snel met het serveren en was het niet druk op het moment dat wij daar waren.Wat foto's en filmpjes van ons, Ava en de zichten in Barnet Marine Park

Nog even geduld voor mijn volgende post!1 comment:

Blogger said...

BlueHost is ultimately the best hosting provider with plans for all of your hosting needs.