Saturday, July 24, 2010

June & July (last week with my mom, renovations on the house)...part 3

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd CONTACTEREN! Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Ik ben naar Canada verhuisd in april 2000 om bij mijn Canadese vriend te gaan wonen waar ik ondertussen ook mee getrouwd ben. Als er enige vragen of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

A view from Ambleside Beach in West VancouverDan zullen we toch nog maar even verder doen met deel 3 als mijn moeder nog hier was voor de laatste week. Na het weekend van 3 & 4 juli heeft de zomer stilletjes aan zijn intrede gedaan. In het begin van die week was het zo'n 22 graden met zon en wolken, tegen het midden van de week was het zo'n 33 graden en volle zon. Michael was die week weer terug werken, dus mijn moeder en ik hadden de hele week nog samen met Ava. We zijn die week nog wat gaan winkelen en mijn moeder heeft nog een paar mooie dingen gekocht van kleding. Een mooie bloes, een 3/4de jeans broek en een mooie jas voor de winter. De prijzen voor zulke dingen liggen hier een stuk lager dan in Belgie, dus waarom niet, he!

We zijn ook nog wat gaan wandelen bij ons in de buurt en op de donderdag, de dag voordat mijn moeder ging vertrekken zijn we er ook op uit gegaan voor een langere wandeling aan het strand. We zijn om 10u30 's morgens vertrokken naar Ambleside Beach in West Vancouver wat zo'n 20-25 minuten rijden was van ons thuis. Nadat we geparkeerd hadden en richting het strand wandelden zagen we daar een soort kraam/restaurant waar ze ijsjes verkochten. Ja, dat konden we niet aan onze neus laten voorbij gaan met zo'n warm weer. We hebben van een heerlijk ijsje genoten terwijl we op het pad wandelden langs het strand. Oooh wat was het daar zalig, een heerlijk briesje en volop zon. We wandelden op de seawall langs het strand op, die seawall is een verhard wandelpad wat volledig langs het strand en het water ligt met mooie zichten.

Foto's van onze wandeling aan Ambleside Beach in West Vancouver
Deze seawall (wandelpad) is kilometers lang en onderweg zijn banken om op te rusten, kleiner parken parken met picnic tafels en dergelijke. Het waaide lekker wat en de warmte was goed te verdragen aan het water ookal was het zo'n 28-29 graden. We begonnen onze wandeling richting de Lions Gate Bridge, want die kon je vanop dit strand goed zien. Vanop Ambleside Beach hadden we ook een prachtig zicht op Stanley Park, een stukje van downtown Vancouver en de bergen. Toen we even op een bank gerust hebben en terug richting de auto wandelden zagen we in de verte een grote boot, eerst dacht ik dat het een BC ferry was op weg naar Horseshoe Bay omdat het niet zover van daar is. Naar mate dat de boot dichterbij kwam draaide deze meer naar Vancouver toe en toen kon ik zien dat het eigenlijk een cruise schip was en geen ferry. Dat cruise schip was niet zo ver af, dus we besloten om nog een 15-20 minuten te wachten om te zien of we dat cruise ship voorbij zouden zien varen. En ja hoor, dat cruise schip kwam erg dichtbij en vaarde mooi onder de Lions Gate Bridge door om te gaan dokken aan de Canada Place. Daar hadden we ons niet aan verwacht en het was toch de moeite omdat te kunnen zien.

Dat was jammer genoeg de laatste mooie dag met mijn moeder want op vrijdag 9 juli vloog ze 's avonds weer terug. We zijn die donderdag avond ook nog gaan eten bij Michael zijn ouders, hmmm ze hadden lekker gekookt en dat was ook om afscheid te nemen van mijn moeder en hopelijk zouden ze haar in de toekomst nog eens zien! We hebben een geweldige 4 weken gehad samen met mijn moeder, vooral Ava heeft er van genoten om zoveel tijd met haar oma door te brengen. Wij zullen oma heel erg missen en we hopen dat ze toch nog eens komt voordat wij weer eens naar Belgie gaan. We zullen we zien en afwachten hoe het verloopt. We gaan weer regelmatig bellen en ik ga haar regelmatig foto's opsturen van Ava.


Nog wat foto's van Ambleside Beach in West Vancouver

Een paar foto's met Michael zijn ouders en Ava
Tijdens de laatste week dat mijn moeder hier was hebben ze ook nog wat aan ons huis gewerkt. Het begint er aan de buitenkant nu allemaal heel mooi uit te zien. We hebben een nieuw laagje verf op de stucco in een ander kleurtje, de houten verticale panelen zijn vervangen door een soort PVC panelen en deze gaan in de horizontale richting. Ons pad naar het huis toe heeft een nieuwe laag cement, de dunne houten paal bij de voordeur is verdikt aan de bovenkant en vanonder bezet met een soort brik en we hebben nieuwe goten.

Tijdens de eerste week van juli zijn ze komen werken aan het laatste deel van de renovaties en dat zijn de trappen aan de voorkant van het huis. Deze zijn nu half af en er liggen nieuwe cemente tegels op. Het probleem is dat er een paar van de cemente tegels niet even dik zijn, dus ze moeten nieuwe tegels bestellen vanuit Californie in de USA. Dit zal nog wel eventjes duren, maar hopelijk zullen ze binnen een paar weken de trappen kunnen afwerken!


Wat foto's van de cement tegels en een voor en na foto van ons huis tot nu toe
Nog even geduld voor mijn volgende post!No comments: