Thursday, January 21, 2010

The Olympics are coming!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to contact me!

Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd contacteren!

~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een zicht vanuit downtown Vancouver met Stanley Park, Noord Vancouver en de bergen. De Olympische ringen wachten geduldig tot 12 februari


Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog wat op mijn blog schreef, maar er is niet al teveel spannends gaande hier. We mogen ons toch gelukkig prijzen dat we in zo’n welvarende wereld wonen waar we niets tekort hebben als je ziet hoe het er aan toe gaat in Haiti. Wat een vreselijke gebeurtenis in het leven voor de mensen van dit land. Hopelijk krijgen ze genoeg hulp om alles stilletjes aan weer op te bouwen. Het zal een lange en moeilijke weg worden voor die mensen.

Zo nu wat nieuws van hier, alhoewel er niet echt veel nieuws is. Alles gaat hier zijn gewone gangetje. Ik ben ook nergens meer geweest om foto’s te gaan nemen, maar als er een mooie zonsopgang of zonsondergang is te zien van ons thuis dan ben ik altijd van de partij met mijn camera. We zijn nog een dagje gaan shoppen in de USA, dat is altijd plezant want vele dingen zijn toch goedkoper dan in Canada en je hebt er ook heel wat meer keuzes. We maken er altijd een gezellig dagje van. Op dit moment werk ik ook niet zoveel, er zijn niet veel zieken op mijn werk en niemand neemt nu verlof en daardoor bellen ze mij niet dikwijls. Maar dat vind ik niet erg. Verder hebben niet veel meer gedaan, wat in de tuin gewerkt om de bomen te snoeien en dergelijk.Een zonsopgang met Mount Baker gelegen in de USA en een paar mooie zonsondergangen gezien van bij ons thuis


Verder is Vancouver zich klaar aan het maken voor de Olympische Winterspelen die beginnen op 12 februari. Het zal druk worden in de stad. Het lijkt ook wel alsof men paniek aan het zaaien is voor de sneeuw situatie hier in Vancouver, maar ik denk toch wel dat ze wat overdrijven. Het is inderdaad erg zacht voor de tijd van het jaar, we zitten momenteel met een +10 tot +12 graden hier in Vancouver en de sneeuw op de bergen is wel degelijk wat verdwenen en begint ook te smelten.

Maar boven op de top van Cypress Mountain (waar enkele Olympische wedstrijden doorgaan) is er echter nog genoeg sneeuw en daar is het koud genoeg om de sneeuw te behouden. Ze gaan dus hierboven de sneeuw maken en dan gaan ze die wat meer naar beneden schuiven tegen dat de Olympische Spelen eraan komen. Dat was hier in elk geval op het nieuws, dus ze zijn er wel klaar voor moest er geen sneeuw meer vallen tegen dat de Olympische Spelen beginnen. Het kan in februari ook nog frisser worden en als het hier beneden dan regent dan krijgen ze meestal sneeuw op de bergen, dus laat ons hopen dat ze nog een beetje verse sneeuw zullen krijgen voor 12 februari.

Op dit moment is het een +4 graden op Cypress Mountain en ligt er nog 230cm mid-mountain op Cypress Mountain en is het Nordic gebied nog open voor langlaufen en snowshoeing. Het Alpine gebied is sinds twee gesloten om ervoor te zorgen dat ze de sneeuw kunnen behouden. In dit Alpine gebied is er nog 60cm verse sneeuw gevallen in de laatste 7 dagen. Volledige info over de sneeuw toestand op Cypress Mountain --->KLIK HIER!

Vandaag zijn de Brusselse trammen die Vancouver geleend heeft voor de Olympische Spelen beginnen te rijden. Deze zullen voor 2 maanden in service zijn hier in Vancouver. Ik zal dus zeker en vast eens een ritje moeten gaan maken op deze Belgische trammen, want daarboven op is de rit gratis! Ik zal zeker verslag uitbrengen als ik er eens in gezeten heb. Beneden vind je een filmpje van een proefrit van deze Belgische tram hier in Vancouver.


Een filmpje van de Brusselse tram in Vancouver
Nog even geduld voor mijn volgende post!

2 comments:

JM Josse said...

nice website, amazing pictures!
we'll be in vancouver on in two days!
my girlfriend and i are going on a work & travel.
im so excited!
keep up the good work
greetings,
Jean-Michel from Brussels

Agnes Bax said...

Leuk de Brusselse tram in Vancouver te zien.
Leuk filmpje geworden.
Nice shot!!!

Groetjes van Agnes