Saturday, December 26, 2009

Happy Holidays!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to contact me!

Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd contacteren!

~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een mooie zonsondergang gezien vanuit ons huis


Eerst en vooral wil ik iedereen nog een Zalige Kerst toewensen en het allerbeste voor het Nieuwe Jaar. Dat 2010 een jaar mag zijn vol geluk, liefde en een goede gezondheid!

De tijd gaat erg snel en Kerstmis is alweer voorbij en het nieuwe jaar staat voor de deur. Sinds mijn laatste bericht zijn er toch weer een paar nieuwtjes. Half december hebben we onze eerste sneeuw gehad. Er was zo’n 5cm gevallen, maar het duurde niet lang want na 2 dagen was er al niets meer van te zien. Dat is de enige sneeuw die we tot nu toe gezien hebben deze maand. Het is de hele maand december eigenlijk vrij degelijk geweest met koudere temperaturen en vrij veel zon. We hebben mogen genieten van een paar prachtige zonsondergangen gezien vanuit onze woonkamer. Daar kan ik soms echt van genieten. Nu en dan is de zonsopgang ook mooi om te zien. Met Kerstmis was er ook geen sneeuw, alles zag wel een beetje wit van het vriezen ’s nachts maar overdag was het zonnig en zo’n +5 graden. We hebben zo’n 10 dagen voor Kerstmis eindelijk ook onze Kerstboom gezet en die ziet er eigenlijk wel mooi uit, vind ik.Onze eerste sneeuw die op een paar dagen alweer verdwenen wasEen zonsopgang gezien vanuit onze woonkamer
Onze Kerstboom met de lichtjes aan

Ik heb rond die tijd ook mijn kerstpakket ontvangen van Ineke, mijn Nederlandse vriendin die zo’n 14 maanden in onze buurt gewoond heeft. We hadden afgesproken om elkaar een kerstpakket te sturen met wat leuke dingen in. Ik had van die stoffen Hollandse klompen gekregen van haar, die vond ik geweldig...verder waren er ook wat Luikse Wafels, truffel kruidbolletjes, een doos heerlijke Belgische Leonidas pralines, Kerst hagelslag, een chocolade letter en de heerlijke Belgische guimauven (ook wel lieve vrouwkes genoemd). Wij vonden het super om dit te ontvangen. Ik heb me ook nog eens bezig gehouden met het bakken van wat gebakjes. Ik had een lekkere mini creme beurre cake gemaakt, een heerlijke recept van mijn moeder met verschillende lagen petit beurre koekjes met creme beurre ertussen. Volgende keer zal ik er een foto van maken, ik ben het vergeten. Verder heb ik me ook nog eens gewaagd aan soezen, die waren goed gelukt en heel lekker...daar heb ik wel wat foto's van gemaakt, zie hier beneden. Nu is het even gedaan met het bakken tot na de feestdagen.


De inhoud van Ineke haar kerstpakket voor ons (de guimauven en Leonidas pralines waren al op toen ik de foto's nam...foei...hihihi)


De overheerlijke Belgische guimauven (lieve vrouwkes)

En dit zijn de overheerlijke Belgische Leonidas pralines

Mijn lekkere zelfgemaakte soezenMet Kerstmis zijn we bij Michael zijn ouders gaan eten en dat was heerlijk zoals altijd. Kerstmis is altijd zo’n gezellige tijd om met familie door te brengen. Op zo’n dagen denk ik natuurlijk nog wat meer aan mijn vader die nu al 5 jaar geleden overleden is. Ik mis hem nog steeds en ik mis mijn moeder natuurlijk ook omdat ze zo ver weg woont, maar op deze feestdagen denk ik nog zeker meer aan haar. Gelukkig is er familie bij haar in de buurt waar ze Kerstmis en Nieuwjaar kan gaan vieren, zodat ze zich toch niet zo alleen voelt. De tweede Kerstdag (Boxing Day genomend) is hier voor velen een shopping dag. Op deze dag zijn 90% van de winkels open en verkopen veel van hun zaken aan grote kortingen. Vele winkels die electronische zaken verkopen gaan al om 6u open en hebben tv’s, computers en dergelijke in aanbieding aan spotprijzen. Velen staan al van de avond ervoor of heel vroeg ’s morgens aan te schuiven. Zo zot zijn we gelukkig nog niet, maar we gaan wel graag wat winkelen voor spullen. Michael en ik stonden om 8u al in de winkels op zoek naar wat goede deals. We hebben een nieuwe bureaustoel gekocht, deze was aan de helft van de prijs te krijgen. Ik heb een mooi paar schoenen gekocht aan 50% korting, een goedkope haardroger en verder nog wat andere spullen die erg goedkoop waren en die we konden gebruiken. Voor ons was het een geslaagde Boxing day zou ik zeggen! Nieuwjaar is in aantocht en we gaan het gewoon gezellig samen vieren, niets speciaals. Dat mag ook eens, he.

Nog wat zonsondergangen gezien vanuit onze woonkamer


Nog even geduld voor mijn volgende post!

1 comment:

Blogger said...

There is shocking news in the sports betting world.

It has been said that any bettor needs to look at this,

Watch this now or quit betting on sports...

Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software.