Tuesday, December 15, 2009

A little change on this blog

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions regarding this, please feel free to contact me!

Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan met dit blog. Als iemand hier vragen over heeft, dan mag je me altijd contacteren!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

De Olympische Ringen in de Burrard Inlet in Vancouver (meer foto's en info kan je hier beneden zien)


Het is weer een tijdje geleden dat ik mijn blog nog eens update. Dus tijd voor wat nieuwtjes en foto's. De laatste twee weken hebben we heerlijk zonnig en helder weer gehad, maar het was vrij koud met temperaturen overdag rond het vriespunt en 's nachts rond de -8 graden. In het begin van vorige week ben ik gaan wandelen aan het strand bij Barnet Marine Park. Daar heb je een mooie wandelweg van zo'n 2-3km langs het water op met mooie zichten. Het was vrij koud, maar lekker warm aangekleed was het goed te doen. Ik heb er van genoten, dat deed eens goed na zoveel regen gehad te hebben in november. Ik kwam daar toevallig iemand tegen die daar de gronden zuiver houdt en hij vroeg zich af wat ik aan het "filmen" was. Ik zei dat ik gewoon maar wat foto's aan het nemen was van de mooie zichten. Hij wist me te vertellen dat op 18 december een groot kampvuur werd gehouden op het strand als de Carol Ships vanuit Vancouver daar de inlet komen invaren. The Carol Ship parade is een soort parade van schepen die verlicht zijn met Kerstverlichting en natuurlijk hoort de kerst muziek er ook bij. Ik vond dat wel leuk om te weten, dus als het die dag degelijk weer is gaan we kijken. Voor meer informatie hierover: --> KLIK HIER!


Wat foto's die ik genomen heb tijdens mijn wandeling aan het strand in Barnet Marine Park


We hebben ook een fijn weekend achter de rug. Zaterdag was het de weer wat bewolkt, maar het zou droog blijven. Wij zijn in de vroege namiddag richting downtown Vancouver gegaan omdat daar wat te gaan wandelen, lekker uit te eten en om wat foto's te nemen. We zouden graag ook naar de Bright Nights in Stanley Park gaan, maar daar hadden we die dag weinig tijd voor en zullen dat een andere keer gaan bezoeken. We hebben wat van de Kerst decoratie in downtown gezien en ook de decoraties die al aanwezig zijn voor de Olympische Winterspelen die hier in februari 2010 zullen doorgaan. Erg mooi om dat allemaal te zien! We hebben ook ergens lekker gegeten en daarna konden we er weer tegen aan om verder te wandelen.

We konden langs het water ook de Olympische ringen zien die op een groot schip in de Burrard Inlet stonden, maar spijtig genoeg waren ze niet verlicht. Er was daar iemand die zei dat ze pas om 21u verlicht werden en zolang konden wij niet blijven. En dat was hetgene wat ik eigenlijk absoluut had willen zien. Maar toen we verder wandelden langs het water zagen we opeens de Olympische ringen verlicht. Ik heb vlug vlug mijn statief opgezet en ik heb er een paar foto's van kunnen nemen, een paar zijn wat wazig uitgekomen maar enkele ervan zijn toch vrij mooi gelukt. Maar goed want 5 minuten later waren de lichtjes alweer uit. We zullen nog wel eens een keertje terug gaan. Op zondag zijn nog wat gaan shoppen en hebben we 's avonds gezellig wat X-Files gekeken. We hebben die zondag ook onze eerste sneeuw gehad met zo'n 2-3cm in totaal...niet veel dus en geen probleem om door te rijden. Voor gisterenavond en vannacht hadden ze zo'n 10-20cm sneeuw verwacht, maar er is niets van gekomen. Het is vlugger opgewarmd dan gedacht en de sneeuw is al aan het smelten.Wat downtown gebouwen verpakt in decoratie voor de Olympische Winterspelen in 2010

De Olympische ringen in de Burrard Inlet in Vancouver voor de Olympische Winterspelen in 2010

Wat avond en nacht foto's genomen vanuit downtown Vancouver


Foto's van de Olympische ringen en wat nachtfoto's van downtown VancouverVoor meer foto's --> KLIK HIER!

Nog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: