Wednesday, May 22, 2019

Onze avonturen van januari - februari en maart 2019Onze avonturen van januari - februari en maart 2019
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!
 

Zicht op downtown Vancouver en de bergen vanuit Queen Elizabeth Park

Ik wil graag telkens iedereen bedanken die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 


Nadat ik weer thuis was van Europa had ik nog een 5 dagen vrij zodat ik toch wat kon bekomen van de jetlag. Het was toch weer heerlijk om thuis te zijn bij mijn gezinnetje! Ik had vele lekkernijen bij alsook wat kleding voor Ava en Michael. Ze waren er heel content mee! Het was redelijke miezerig weer, maar het is een zachte en vrij droge winter geweest in Vancouver tot nu toe...dus we mogen niet klagen, he! Op die vrije dagen ben ik er nog eens op uitgeweest op een mistige dag, ik ging naar Burnaby Mountain Park dichtbij ons thuis en dacht misschien wel boven de mist te zitten maar dat was niet het geval. Toch was het hier mooi in de mist, dat heeft toch altijd wel iets magisch vind ik. Ik heb hier weer genoten en was blij hier weer rond te lopen en foto’s te nemen. We kregen weer mooier weer en een paar dagen met prachtige zondsondergangen. Omdat ik nog wat moe was van de jetlag ben ik eigenlijk niet meer weggeweest tijdens mijn vrije dagen, dus gelukkig kon ik die zonsondergangen van thuis uit ook aanschouwen!

Begin februari kregen we onze eerste sneeuwval van het winter seizoen...een beetje laat als je het mij vraagt! Ik dacht echt dat de winter voorbij was omdat het redelijk droog en redelijk zacht geweest is tot nu toe, hier en daar kwamen de bloesems, krokusjes en paasbloemen al uit. Maar ik vrees dat ik toch even heel erg verkeerd gedacht heb!! Ineens zaten we in putje winter en het begon met een paar cm wat niet erg is, maar dan was dat weg voor een paar dagen en opeens kregen we een goede lading sneeuw. Dan was het weer zonnig voor een paar dagen, maar natuurlijk redelijk koud (net onder het vriespunt) en eens als het dan weer bewolkt werd kwam de volgende lading sneeuw er weer aan! Jeetje, ik geloof dat we zo een 4-5 sneeuwval waarschuwingen gehad hebben in februari. Dat het nog kan sneeuwen in februari is niet ongewoon, maar dat heb ik nog nooit meegemaakt dat we zo laat de eerste sneeuw van de winter kregen. Dus dat was bijna een hele maand door de sneeuw te voet naar mijn werk. Wat ben ik blij dat ik die winter boots gekocht had in Belgie, die kwamen nu echt wel heel goed van pas! Ava vond het natuurlijk geweldig, die vermaakte zich goed in die sneeuw.

Ik ben in februari niet al teveel weg geweest omwille van die sneeuw. Maar als de wegen goed sneeuwvrij waren ben ik er wel een paar keer op uit geweest. Toch mooi om de landschappen te zien met wat sneeuw of de bergen met verse sneeuw op de toppen. Michael was thuis op Valentijntjes dag, dus we zijn samen naar Burnaby Lake geweest bij ons in de buurt en ook naar Burnaby Mountain Park, zooo mooi in de sneeuw. Ik ben ook nog naar Queen Elizabeth Park en Kitsilano Beach geweest in Vancouver. In Queen Elizabeth Park lag ook nog een beetje sneeuw en de bergen zagen er mooi uit met een verse laag sneeuw. Verder ben ik hier in onze nabije omgeving bij Sapperton Landing Park geweest bij het vallen van de avond voor wat mooie zichten op de Fraser Rivier. Dat was ook heel mooi en lekker dichtbij huis!


Bezoekje aan het mistige Burnaby Mountain Park

 Mooie zonsondergangen gezien van bij ons thuis

 
Burnaby Mountain Park na de eerste sneeuwvalEerste grote sneeuwval van de winter
 Bezoekje aan Burnaby Lake Regional Park


Zichten in Burnaby Mountain Park bij Vancouver

Queen Elizabeth Park, False Creek en Kitsilano Beach in Vancouver

Sapperton Landing in New Westminster bij Vancouver


 
Michael is ook ziek geweest in februari, hij had zona in zijn nek gekregen aan de linkse kant en achter zijn oor...jeetje niet fijn om mee te maken. Zeer pijnlijk zei hij en moeilijk om ’s nachts te slapen omdat zijn huid op zijn huid zo pijn deed. Hij was er gelukkig wel snel bij en de dokter schreef antivirus medicatie voor die hij een week moest nemen. Een paar dagen nadat de antivirus medicatie gedaan was stond hij op met een slap oog en een slappe mond aan de kant waar de zona was. Goh, dat was wel even schrikken zeg...ik was al bang voor een hersenbloeding of dergelijke, maar hij had geen andere symptomen die gepaard gaan met een hersenbloeding. Toch waren we bezorgd en zijn we samen naar spoed gegaan in het ziekenhuis hier in de buurt. Daar vertelden ze ons dat het door de zona kwam, dat virus drukt op 1 van de gelaats zenuwen waardoor de spieren zwak/tijdelijk verlamd zijn, men noemt dit Bells Palsy (aangezichtsverlamming van Bell). We werden doorverwezen naar een neuroloog een paar dagen later en die wist ons te vertellen dat het tijdelijk zou zijn na een deel testen te doen. Het zou een 2 tot 8 weken kunnen aanhouden, dus een beetje afwachten dus. Hij moest wel thuis blijven op ziekenverlof voor minstens een maand om het rustig aan te doen zodat hij 100% terug de oude zou worden. En het was ook nog juist zijn 50ste verjaardag eind februari...wat een verjaardagscadeau op je 50ste verjaardag, he! Hierdoor hebben we ook niet veel gedaan. We hebben wat eten uitgehaald en mee genomen naar zijn moeder die wel een hele lekkere biscuit voor Michael gebakken had. We hebben toch een gezellige avond gehad.

Begin maart hadden Julie en ik eindelijk weer eens tijd om met elkaar af te spreken. We gingen samen naar de Mercedes garage om naar de nieuwe Mercedes A class te kijken, een nieuw model voor Canada en echt iets voor mij! ;) We namen deze wagen voor een proefrit en wow wat een wagen! De nieuwe MBUX is geweldig, het is een Alexa voor de auto. Je vraagt dingen en de auto geeft je een antwoord. Prachtige luxe auto, maar een beetje te duur naar mijn goestig. Ookal zou ik het kunnen betalen, ik kan gewoon niet zoveel geld uitgeven aan een auto. Er zijn vele auto’s die je splinternieuw voor een heel stuk goedkoper krijgt met alles erop en eraan. Gelukkig ben ik mijn auto na 13 jaar nog niet beu (Volkswagen Jetta Stationwagen TDI) en die rijdt nog erg goed en heeft nog niet zoveel kilometers (80.000km) dus die zal nog wel een aantal jaren meegaan tenzij ik er geen ongeluk mee krijg en hij wordt per total verklaard. Op 1 van mijn vrije dagen gingen Michael en ik naar Amerika om wat te winkelen in Bellingham. De grens van Amerika is maar een half uurtje rijden van ons thuis en dan is het nog een 20 minuten tot in Bellingham. We kopen meestal etenswaren omdat een deel dingen toch goedkoper zijn en we kopen ook soms wat kleding als we die voor een goede prijs vinden. We gingen nadat we Ava naar school gebracht hadden en kwamen op tijd terug zodat we haar konden ophalen van school. Onderweg naar huis zaten we in een sneeuwstorm, jeetje is die winter nu nog niet voorbij...hahaha.

Er lag toch weer een paar centimeters op de grond de volgende morgen. De wegen waren wel allemaal sneeuwvrij en ik ben dan naar Lynn Canyon Park geweest in de hoop dat daar nog wat sneeuw lag want dat zorgt toch wel voor mooie foto’s, he. Ik had geluk er lag nog wat sneeuw, maar ik had de brug niet lang voor mezelf. Er was toch al redelijk wat volk te vinden, maar niet echt druk gelukkig. Na mijn bezoekje hier ging ik nog een toertje doen rond Stanley Park en stopte hier en daar voor wat foto’s. Ik denk dat dat eindelijk het laatste was van de sneeuw en de week erna ging ik naar Burnaby Mountain opzoek naar wat bloemetjes, maar daar lag ook nog een laagje sneeuw wat nog niet gesmolten was. De krokusjes waren nu wel weer volop in bloei. Het was nu bijna half maart en Ava haar “Spring Break” was nu ook begonnen, dit zijn 2 weken verlof die ze elkaar hebben eind maart. Ik had de eerste week vrij genomen zodat we samen wat leuke dingen konden doen. Michael was ook nog thuis, de dokter had hem tot begin april ziekenverlof gegeven.


Michael werd 50 jaar!!

Bezoekje aan de Mercedes garage in Vancouver

Lekkere Dim Sum voor lunch!


Dagje winkelen in Bellingham, Washington State, USA  
Bezoekje aan Lynn Canyon Park in North Vancouver

Het mooie Stanley Park in Vancouver
Het mooie Burnaby Mountain Park met zichten op Vancouver 
 
Eindelijk hadden we ook wat mooie zonnige en warme dagen (rond de 20 graden). Ava en ik gingen samen naar Centennial Beach zo een half uurtje rijden van ons thuis. Michael deed het rustig aan thuis want hij was nog niet helemaal zichzelf. Ava en ik liepen daar het hele strand af op zoek naar mooie steentjes en schelpen. Er is ook een speeltuin aan het strand, maar daar had Ava niet veel zin in deze keer. Na hier een paar uurtjes rond te hangen gingen we stilletjes naar huis, maar niet zonder eerst bij “Dairy Queen” te stoppen voor een lekker ijsje. Ava hadden een Blizzard met oreo koekjes en smarties en ikzelf had een lekkere soft ijs gedipt in chocolade...hmmmm dat smaakte na die warme strand wandeling! De dag erna gingen we met z’n drietjes naar de Vancouver International Autoshow in downtown Vancouver. Altijd fijn om weer zovele mooie auto’s te zien, maar wat zijn ze toch duur. Ik kijk altijd graag rond om te zien wat ik graag zou willen moest mijn 13 jarige Volkswagen Jetta TDI het begeven, maar er is niet al te veel te vinden in de prijs categorie naar mijn zin. Ook al had ik het geld, ik zou echt niet meer dan $35000 Canadese Dollar (zo een 23000 euro) willen uitgeven in totaal met belastingen en alles inbegrepen. Vele auto’s (de degelijke merken toch) zijn bijna niet te verkrijgen rond die prijs. Er zitten een paar Mazda’s tussen die me wel aanspreken! Ach laat ons hopen dat mijn wagen het nog doet voor een deel jaren zodat ik daar voor een tijdje niet aan hoef te denken. Na de Autoshow liepen we nog even rond aan het water bij de Canada Place om wat van de mooie zichten te genieten, het was een mooi zonnig dagje.

We spraken die week ook nog af met een vriendinnetje van Ava wat vorig bij haar in de klas zat, maar nu naar North Vancouver verhuisd is en daar naar een prive school gaat. We gingen samen naar West Vancouver bij een park aan het water met prachtige zichten op het water, Stanley Park, de bergen en downtown Vancouver. Je kon zelfs Mount Baker (gelegen in Washington State, USA) zien achter de gebouwen van downtown Vancouver. Er stond daar een bankje boven op de rotsen voor ons 2 mama’s om te zitten en te kletsen. De 2 vriendinnetjes genoten van de omgeving en speelden op de rotsen, ze hadden het echt naar hun zin. Na een tijdje kregen we toch wat honger, ik had een half dozijn donuts uitgehaald bij Harmony Donuts op weg naar hun thuis. Dus we vertrokken vanuit dit park in West Vancouver en zijn bij Starbuck om wat lekkers voor te drinken uit te halen (frappuccino’s) uit te halen en daarna reden we verder naar het strand waar we lekker aan een picnic tafel zaten om een paar donuts te eten en onze frappuccino te drinken. Heerlijk zo strand hangen en er was ook een speeltuin bij, dus voor de kinderen was dat top natuurlijk. Die speelden nog een tijdje voordat Ava en ik weer naar huis gingen.

Ava en ik spraken ook nog een dagje af met Julie. Het was redelijk mooi weer, we besloten om naar Granville Island te gaan. We liepen eerst aan het water om te genieten van de mooie zichten op de stad en False Creek. Daarna gingen we naar de Public Market, dat is altijd gezellig om daar wat rond te lopen en hier en daar wat te kopen. Ik kocht er wat heerlijk vers fruit/groeten en liep al watertandend door de Public Market nadat ik langs de bakerij ging met hun lekkere pattiserie. Ik heb er foto’s van genomen, maar niets gekocht...hehe. Tegen de middag besloten we naar The Keg te gaan gelegen op Granville Island om daar wat te lunchen. We namen de calamari als voorgerecht, Ava had mini hamburgers met frietjes, ik had (dacht ik) een broodje met gegrilde kip en groenten. Eens ik het voor me kreeg zag het er eigenlijk uit als een gewone kip burger, maar het was wel lekker. Mijn vriendin Julie nam een salade met avocado en scampi’s. Na deze lekker lunch gingen we weer terug richting thuis, ik stopte nog even bij een plekje voor een paar foto’s waar ik altijd een mooi zicht heb op downtown Vancouver en False Creek. Het was weer een geslaagd dagje! En zo komen we weer aan het einde van maart en is Sprink Break ook weer voorbij en Michael moet begin april ook weer werken. En zo valt alles weer in zijn gewone ritme.


Bezoekje aan Centennial Beach in Tsawassen bij Vancouver
 Lekkere ijsjes bij Dairy Queen na onze wandeling


Autoshow en een wandeling aan het water in downtown Vancouver


Bezoekje aan West Vancouver met Ava en haar vriendinnetje
Bezoekje aan Granville Island in VancouverLunch bij The Keg op Granville Island in Vancouver
 Zicht op downtown Vancouver en False Creek
Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken.  DANK BIJ VOORBAAT!


No comments: