Sunday, July 21, 2019

Onze avonturen van April - Mei en Juni 2019Onze avonturen van April - Mei en Juni 2019!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!
 

Chilliwack Tulip Festival bij Vancouver, BC, Canada

Ik wil graag telkens iedereen bedanken die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 


En nu zijn we eindelijk toe aan mijn belevenissen van april, mei en juni. Het is hoogtijd, want ik ben weer een stuk achter. Maar hopelijk kan ik daarna weer vlug volgen met mijn zomer verslag. Oke, laat me nu even terug gaan het begin van april. De vakantie voor Ava zat er weer op en Michael moest ook weer werken, zijn zona was nu bijna weg maar hij voelt het nog wel. Dus hopelijk is dat opgeknapt na een paar weken. Ava was blij om weer terug te gaan om haar vriendjes te zien. Ik ben ook wel blij dat alles weer in zijn normale ritme zit. Ik was ook werken en heb dan op het einde van de week weer een paar dagen vrij. Begin april is er niet veel gebeurd, ik ben op zoek geweest naar wat bloesems hier in de buurt en heb die ook gevonden. Ik heb wat mooie foto’s kunnen nemen, maar vrees dat dat het wel zowat is van bloesems. Ze waren redelijk laat in onze omgeving dit jaar en de blaadjes zijn ook snel afgevallen dit jaar...waarschijnlijk door al die sneeuw die we gehad hebben in februari.

Ik zag online dat de twee tulpen festivals binnekort ook weer open zouden gaan. Vorige keer gingen we naar het Abbotsford Tulip Festival alsook het Chilliwack Tulips Festival. Die in Chilliwack ging open op 10 april en die in Abbotsford pas een week of 10 dagen later. Mijn vriendin en ik besloten om naar het Chilliwack Tulip Festival te gaan, dat was goedkoper en eigenlijk ook veel mooier dan het tulpen festival in Abbotsford...nee, die bloemen velden zijn niet gratis op te bezoeken. In Chilliwack waren er ook hyacinten en paasbloemen velden te zien in deze tijd van het jaar. Dus wij vonden het zeker de moeite waard om de $10 te betalen. Nog niet alle tulpen waren open, maar het was toch mooi om te zien. En nog niet druk ook niet, gelukkig...het was wel een door de weekse dag en dat helpt dan ook wel. We hebben hier toch een paar uren rondgewandeld voordat we weer vertrokken. We gingen nog ergens lunchen en daarna weer stilletjes naar huis want ik moest Ava van school gaan halen.

Eind april had Ava een uitdaging op school waar alle studenten aan mochten meedoen, het heet "Eggstravaganza". Al de studenten die wilden meedoen moesten iets in elkaar knutselen om een rauw ei te beschermen van een val vanop 6 meter hoogte zodat het niet zou breken. Het ei moet zichtbaar zijn en aan of in dit knutselwerk vast zitten. Het knutselwerk zelf mag niet te groot zijn (1 meter op 1 meter maximum). De brandweer zou dan naar de school komen met een ladder om alle projecten te laten vallen. We hebben haar wat geholpen om het in elkaar te knutselen, maar ze was zelf op het idee gekomen. Ik ben gaan kijken naar deze Eggstravaganza en het was geweldig om te zien hoe enthousiast haar klasgenoten waren over haar creatie. En het was natuurlijk ook super om te zien wat al die kinderen in elkaar gestoken hadden om hun ei te beschermen. Ava haar ei had de val overleefd!!


Op zoek naar Kersenbloesems bij ons in de buurtHet mooie Chilliwack Tulips Festival in Chilliwack bij Vancouver
Ava klaar met haar project voor Eggstravaganza...zie je het ei?


 

Eindelijk was het begin mei wat mooier weer en was ik op mijn vrije dag naar Queen Elizabeth Park gegaan voor wat mooie zichten op downtown Vancouver. Terwijl ik daar was heb ik ook wat rondgelopen en nog genoten van de prachtige tulpen die daar nog aan het bloeien waren en nog andere lente kleuren. Zalig om de natuur tot leven te zien komen na de winter met zovele mooie kleuren en geuren. Ik heb hier genoten en foto’s kunnen nemen van de mooie bloemen. Hierna ging ik verder naar Spanish Banks Beach voor een wandeling en nog wat foto’s. Ook hier was het lekker genieten en wat uitwaaien, dat is altijd zalig. Na een tijd moest ik er weer van door om naar huis te gaan en Ava van school te halen. Ik was nog gaan winkelen om cadeautjes te vinden voor Ava haar verjaardag die binnen een paar weken alweer daar zou zijn. Ze was gek van de draken in de film “How to train your dragon”. We waren die film overlaatst gaan kijken (we hebben ze allemaal gezien) en ze is nog steeds gek van Toothless en nu na de laatste film is ze ook helemaal weg van Light Fury. Dus, ik ging op zoek om knuffels te vinden van deze draken. Maar ik kon online al niet veel vinden, dus ik had er geen goed gevoel in. Maar bij de lokale speelgoed winkel (Toys R Us) vond ik ze allebei, redelijk groot en aan een goede prijs...dus ik heb ze maar vlug gekocht voordat ze verdwijen. Ik was ook al volop bezig om haar verjaardagsfeestje te plannen. Ze wou graag met 2 van haar vriendinnetjes bij een potterij vaasjes en figuurtjes gaan beschilderen. Ideaal in geval het zou regen, dus ik had dit allemaal geregeld met een lokale potterij waar we op de dag van haar verjaardag terecht konden. Zo, nu moet ik daar al allemaal niet meer aan denken.

Het was moederkes dag, maar ik moest werken en we hebben eigenlijk niet veel gedaan. We bestelden een pizza ’s avonds van Pizza Hut en deden het rustig aan. Cadeaus hoeven voor mij niet, maar ik vond het wel fijn dat Ava een mooie kaart had gemaakt en bonnen had geschreven met taken die ik dan moest kiezen voor haar om te doen in de komende dagen (zoals zelf haar bed maken, speelgoed opruimen, tafel afruimen, helpen met afwas, gratis knuffel, gratis kusjes, enzovoort)...zo lief! Een paar dagen later kwam er post met een doos die Michael besteld had voor zijn moeder, maar er kwam nog een andere doos mee met een "Keurig" koffie apparaat foto op de doos. Eerst dacht dat het op het verkeerde adres geleverd was, toen ik op de doos keek stond ons adres er toch top. Huh, oh misschien zijn de artikelen in een andere doos verpakt, soms verpakt dit bedrijf hun artikelen in dozen van andere produkten, dus ik dacht dat dit het geval was met die doos van het koffie apparaat. Ik nam het naar de keuken en zag toen dat die doos toch precies de originele verpakking had en niet met plakband overal dicht gemaakt was. Toen viel mijne frank (zoals wij dat zeggen, het zal wel een briefje geweest zijn denk ik HAHA), dat koffie apparaat was voor mij. Dit was voor Moederdag en voor mijn verjaardag. Ooooh, ik was er zo blij mee. Michael drinkt geen koffie, dus ik dronk altijd van die oplos koffie. Nu had ik zo een koffie apparaat om 1 tas mee te maken (zoals Senseo in Europa, geloof ik) met bijhorende koffie cupjes erbij voor het apparaat. Ik was er heel blij mee en het was een verrassing!


Bezoekje aan Queen Elizabeth Park in Vancouver 
Ik had de dag vrij genomen op mijn verjaardag en ben er op uitgegaan om te genieten van wat mooie plekjes en foto’s te nemen. Toch heerlijk om te kunnen doen wat je wil op je verjaardag. Ik was naar West Vancouver gereden en daar bezocht ik het mooie Whytecliff Park. Ik wandelde daar wat rond met de mooie zichten op Whyte Islet en zag daar zeehondjes in het water en een reiger die op zoek was naar visjes. Na hier wat foto’s genomen te hebben ben ik verder gereden naar Cypress Mountain om daar wat foto’s te nemen bij het zichtpunt. Hier heb je mooie zichten op Stanley Park, downtown Vancouver en tot in Amerika met zichten op Mount Baker. Op de terugweg naar huis ben ik bij Harmony Donuts gestopt om een doos lekkere en verse donuts uit te halen voor mijn verjaardag. Ik geloof dat Michael en Ava blijer waren met de donuts dan ik, hahaha. Die vrijdag had Ava een pedagogische studie dag. We hebben toen niet veel gedaan, want Ava had een verkoudheid. We gingen ’s avonds wel langs bij Michael zijn mama om onze verjaardagen te vieren, ze bakt altijd een lekker biscuit voor ons en wij haalden dan wat uit om daar te eten. Ava kreeg hier haar eerste cadeautjes van "grandma", een corgi hond knuffel. Wat was ze daar toch blij mee, dat is haar favoriete hond! We hebben een gezellige avond gehad.

De dag erna was Ava haar verjaardag en we hadden om 15u30 met haar 2 vriendinnetjes afgesproken bij de lokale River Market (een overdekte markt met restaurantjes, kraampjes met zelf gemaakte spullen en dergelijke). Ze gingen potterij spulletjes verven en die zouden ze dan mee naar huis mogen nemen. Ik had dit allemaal al een 10-14 dagen geleden geregeld. Ava en ik gingen om 15u15 zodat wij eerst daar waren...toen we bij de potterij studio kwamen was de deur gesloten en leek alsof niemand daar was. Ik vroeg bij de kraampjes of iemand wist of ze weer open zouden gaan. De dames daar wisten mij te vertellen dat ze regelmatig sluiten door de dag, maar meestal wel terug komen. Ondertussen waren de twee vriendinnetjes gearriveerd en 1 van de mama’s bleef (ik ben goed met haar bevriend) en die andere mama was niet ver en kon ik bereiken via gsm als het feestje gedaan was. We stonden daar maar te wachten, ondertussen was het al bijna 16u en er was nog steeds niemand komen opdagen! Dan maar even bij het administratie kantoor aangeklopt, wat daar net langs lag. Die dame voelde zich heel verveeld dat er niemand aanwezig was ondanks dat ik alles geregeld had, ze probeerde nog te bellen maar niemand nam op en ze verontschuldigde zich. Ze verdween even en kwam terug met 6 bonnen voor een gratis ijsjes bij de Gelato zaak in de River Market. Daar waren de kinderen wel voor te vinden natuurlijk.

Goh, ik was wel verveeld dat dit allemaal niet is door kunnen gaan...zeker op je dochter’s verjaardag! Maarja, gelukkig had ik nog niets betaald en kon de potterij een zeer teleurstellende email van mij verwachten. Maar goed, gelukkig zijn kinderen redelijk gemakkelijk en nadat ze hun ijsje smakelijk opgegeten hadden besloten we om naar een speeltuin te gaan dichtbij omdat het toch redelijk mooi weer was. Michael was thuis, dus ik heb hem in actie gezet om pizza uit te halen voor ons allemaal en wat drinken mee te brengen naar het park. De kids waren content en ik denk dat Ava haar dag toch goed geeindigd is en ze genoten heeft van verjaardag. Ze had leuke cadeautjes gehad en heerlijk gespeeld met haar vriendinnetjes...en dat is toch het belangrijkste. Ik had diezelfde dag nog een email gestuurd naar die dame die alles geregeld zou hebben met iemand van de potterij voor Ava haar verjaardag. De dame die het voor mij geregeld had was ook niet blij dat de persoon niet daar was zoals het hoorde en heeft zich dubbel en dik verontschuldigd. Ze had mij ook een gratis sessie potterij schilderen aangeboden voor Ava en haar vriendinnetjes tijdens de zomer vakantie. Normaal is het toch $10 per kind voor het schilderen en dan de potterij figuurtjes om te beschilderen kosten tussen de $2 tot $10 elk. Dus, dat neem ik dan wel graag aan om het goed te maken. We zullen in de zomer dan nog eens terug gaan.


Zicht op de ferry terminal in Horseshoe Bay, West VancouverZicht vanuit Whytecliff Park in West VancouverZicht vanop Cypress Mountain in West Vancouver 
Mijn cadeautje voor mijn verjaardag
 
Ava haar verjaardag bij "Grandma"

 
Ava haar verjaardag thuis en haar feestje
 
Het was een verlengd weekend met Ava haar verjaardag en die maandag was het Victoria Day, maar ik moest werken en hebben dan niet meer veel gedaan. Mijn volgende vrije dag was een mooie en zonnige dag dus ik wilde er weer even op uit voor wat foto’s te nemen. Ik ging richting Buntzen Lake, daar was ik alweer een tijdje niet meer geweest. Zo mooi hier en ik heb hier een paar kilometer gewandeld door het bos. Daarna stond ik aan het water nog wat foto’s te nemen van het boothuisje op het water en toen zag ik een Zeearend aangevlogen komen die in de boom aan de andere kant van het meer landde. Was ik toch blij dat ik mijn zoomlens mee had, zo kon ik toch wat foto’s van deze mooie vogel nemen. Het was weer een fijne uitstap. Eind mei waren Ava en ik TV aan het kijken en opeens sloeg de stroom uit om 19u30, raar zeg...de stroom valt hier nooit uit omdat alles onder grond ligt. We gingen naar de keuken en zagen onze buurvrouw buiten die zich afvroeg of wij ook zonder stroom zaten. Ja, blijkbaar was het de hele buurt aan onze kant van de straat. Die aan de overkant van ons hadden nog stroom. Michael was bij zijn moeder (1.5km verderop) en daar was de stroom niet uit. Een paar uur later was de stroom nog steeds uit. Gek, dat hebben we nog nooit meegemaakt. En daarbij komt nog dat wij geen data op onze telefoon hebben (gebruiken enkel WiFi), dus ook geen internet. Ik vond ergens een oude Walk-Man van Michael die gelukkig nog werkte en zo kon ik toch naar de radio luisteren waar ze het verkeer om de 10 minuten uitgeven en meestal ook als er stroom uit is op bepaalde plaatsten. En ja hoor, daar gaven ze aan dat de stroom uit was en ze geen idee hadden wanneer de stroom terug zou komen. We namen een bad/douche ’s avonds met zaklampen aan in de badkamer, gelukkig hadden we er een paar die redelijk helder waren. Als we gingen slapen rond 22u was de stroom nog steeds niet terug, dus we hoopten dat het ’s morgens wel weer terug aan zou zijn.

Nee, niks ’s morgens...nog steeds geen stroom...maar allee, hoe kan dat. Volgens de radio wisten ze niet wanneer de stroom weer terug aan zou gaan, maar er was ergens iets mis ondergronds waar ze moeite mee hadden. Ava had gewoon school, daar was voldoende natuurlijk licht. Oh nee, en geen KOFFIE voor mij!! Michael moest met zijn moeder naar de specialist en ik had een dag vrij. Ik miste mijn koffie deze morgen, maar was van plan om er op uit te gaan voor wat te wandelen en foto’s, dus ik kon dan wel koffie uithalen bij McDonalds hier dichtbij eens Ava naar school was en Michael weg was om met zijn moeder naar de specialist te gaan. Dus ik ging er op uit voor wat foto’s en reed eerst naar de Drive Thru van McDonalds voor koffie...maar ooooh nee, die was ook gesloten wegens geen stroom!!  Haha, dan maar verder naar de shopping waar ze Tim Hortons hebben. Hier heb ik een lekkere koffie gekocht en natuurlijk ook even gebruik gemaakt van de gratis WiFi om te zien wat er gaande is met die stroom uitval, maar geen nieuws enkel dat ze er druk mee bezig zijn om het terug aan de gang te krijgen. Ik ging naar Barnet Marine Park waar ik een paar uurtjes rond gewandeld heb. Ik zag er ook een Zeearend die gepest werd door kraaien, hehe. Op de terug weg heb ik wat uitgehaald voor lunch voor Michael en mezelf, die was ook alweer terug thuis. En ’s avonds hebben we ook uit gegeten want de stroom was er nog steeds niet. Ik kon niets opwarmen, niet koken, dus dan maar ergens gaan eten. Eindelijk hadden we om 19u15 terug stroom...wow, dat was een dikke 24 uur zonder stroom. Maar we hebben het overleefd!! De dag erna ging ik met mijn vriendin Julie naar Deep Cove, we gingen daar een beetje wandelen en na onze wandeling hebben we genoten van een heerlijke lunch bij "Arms Reach Bistro". Voordat we naar huis gingen hebben we ook nog donuts uitgehaald bij "Honey Doughnuts", een bekende zaak waar velen van zeggen dat het super goed donuts zijn. Kate Winslet heeft ooit eens laten vallen dat het de beste donuts waren in die omstreken, dus sinds toen heeft deze zaak eens zoveel aandacht gekregen. We vonden de donuts heel lekker, maar toch niet 100% donut...ze waren redelijk zwaar (daar eet je er geen 2 van) en als ik ze moet omschrijven zou ik zeggen dat het een kruising is tussen een oliebol en donut. Mijn favoriete donuts zijn toch nog altijd "Harmony Donuts".

Zo zijn we dan in juni beland en in het begin van de maand was het weer wat wisselvallig, maar dat mag want de maand mei is redelijk warm en heel droog geweest. Op 1 van mijn vrije dagen moest ik met Michael zijn moeder voor een scan van haar rechten enkel gaan omdat ze daar weer een wonde heeft die redelijk wat pijn doet. We moesten voor deze test een heel stuk rijden en de test was in 2 delen gebeuren. Dus tussen de twee testen in gingen we een rondje rijden langs het strand en aten we lunch in de buurt van het ziekenhuis. We konden gelukkig sneller aan de beurt dan eerst was gezegd, dus we waren toch niet te laat thuis. Alles was goed verlopen, nu wachten op de resultaten. De week erna was het bijna een hele week rond de 30 graden, bah veel te warm vind ik en dan ga ik er ook niet graag op uit. Als het weer een beetje koeler was ben ik op mijn vrije dag naar North Vancouver gegaan en daar wat genoten aan Lynn Creek in het mooie Lynn Headwaters Regional Park. De dag erna bezocht Kitsilano Beach, maar jee het waaide redelijk hard toen en voelde toch redelijk frisjes aan. Het was wel heerlijk uitwaaien aan het strand en ook goed voor foto’s te nemen. Ik heb weer genoten van mijn dagje. Ik heb Julie hier en daar ook nog gezien voor een lekker ontbijt, koffie of lunch of koffie. Altijd fijn om haar weer te zien en bij te kletsen.

Het einde van het schooljaar kwam nu ook in aantocht en de laatste dag was donderdag 25 juni voor Ava. Michael had die week ook al vrij en heeft de hele maand juli verlof en mijn verlof begint begin juli tot bijna eind juli omdat we weer richting Alberta en Saskatchewan zouden gaan met Michael zijn moeder. Maar Michael was met haar terug naar een specialist moeten gaan in verband met die test waar ze begin juni voor geweest was. Nu had ze een infectie in haar bot waar die wonde was en moest ze beginnen met Intravenous antibiotica. Ze hadden haar een IV geprikt die 1 maand kan blijven zitten en moest dan elke avond naar het ziekenhuis voor een half uurtje voor haar antibioticakuur. Michael ging met haar elke avond en na een paar dagen was ze echt helemaal suf en zwak en kon ze bijna niet uit bed, waarschijnlijk door de nevenwerkingen van de antibiotica. We zouden de week erna naar Alberta en Saskatchewan gaan, maar zoals het er nu uitzag wilden we met haar niet op reis gaan. We hadden alles geboekt, maar konden gelukkig alles tot zo een 8 dagen voor vertrek nog annuleren. We hebben het nog een paar dagen bekeken om te zien hoe ze zich zou voelen, maar uiteindelijk hebben we besloten om niet naar Alberta en Saskatchewan te gaan want we denken echt niet dat Michael zijn moeder dat op dit moment aankan. We hebben alles geannuleerd en waren daar gelukkig nog op tijd bij zodat we nergens geen kosten hadden. Een week later moest ze weer naar de specialist en hebben ze haar overgeschakeld op antibiotica pillen. Ze voelde zich nog zwakjes en ziekjes, maar toch al iets beter vergeleken met de IV antibiotica...dat is dan toch een goed teken en we zijn eigenlijk wel blij dat we nu niet zover met haar moeten reizen. We waren allemaal een beetje teleurgesteld want we gaan toch bijna elk jaar ergens naartoe, maar goed dit zou voor niemand vakantie geweest zijn. Dus, dan zullen we ons in en rondom Vancouver wat moeten bezig houden met wat dagtripjes. En omdat we nu niets hebben moeten uitgeven voor onze reis, kunnen we hier bij ons in de buurt wel eens wat doen dat geld kost! Nog even geduld en jullie kunnen onze avonturen lezen van de zomer.Het mooie Buntzen Lake in Port Moody bij VancouverBezoekje aan Barnet Marine Park bij Vancouver  
Bezoekje aan Deep Cove in North VancouverBeautiful Spanish Banks Beach in Vancouver


 
Een lekkere slurpee voor de afkoeling bij heet weer

Lynn Headwaters Regional Park and Capilano Lake in North Vancouver

False Creek en Kitsilano Beach in Vancouver

 
 
 

Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken.  DANK BIJ VOORBAAT!


No comments: