Tuesday, January 22, 2019

Onze avonturen van oktober, November en december 2018Onze avonturen van oktober, november en december 2018!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!
 

Vancouver by night gezien vanuit Stanley Park, BC, Canada (sterretjes zijn erin gefotoshopped!)

Ik wil graag telkens iedereen bedanken die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Goh, wat ben ik weer een stuk achter zeg! Allee, ik zal het toch maar weer eens proberen in te halen! Eerst even terug naar een paar maanden geleden. Mijn schoonmoeder was in september in het ziekenhuis en weer terug thuis maar het vlotte toch niet zo goed als we hoopten. Mijn man is met haar naar de chirurg geweest die haar geopereerd heeft en ze zou opnieuw opgenomen moeten worden wegens een infectie in haar been. De chirurg vertelde haar dat hij haar deze keer niet naar huis ging sturen totdat hij 100% zeker was dat ze op goede weg was. Dat is toch al een gerust stelling en ze is daar in goede handen. Ze moest wel naar Vancouver General Hospital wat een half uurtje rijden is van ons thuis. Tiny (mijn schoonmoeder haar hondje) bleef ook weer bij ons en die begon ons nu wel goed gewoon te worden. Michael ging na zijn werk rechtstreeks naar het ziekenhuis om zijn moeder te bezoeken want dat was niet ver van zijn werk af, dus ik voelde me af en toe toch wel eventjes een "single moeder" want ik moest na school met Ava naar al haar activiteiten. Ik ga normaal altijd met haar naar Karate wat 2 keer per week is en dan haar zwemles op vrijdag. Michael gaat met haar naar de voetbal training 2 keer per week en een wedstrijd op zondag, maar nu moest ik haar ook naar de voetbal doen en dat werd best lekker druk zo een hele week elke dag na school activiteiten doen. Uiteindelijk viel het wel allemaal redelijk goed mee en ik heb hier en daar ook een dagje vrij kunnen nemen.

September was niet veel soeps wat het weer betrof, maar nu begin oktober was het al wat mooier en zonniger dus op 1 van mijn vrije dagen ben ik daar wel van gaan profiteren. Nadat ik Ava naar school gebracht had ben ik richting Stanley Park gereden en daar was hier en daar al teken van de mooie herfstkleurtjes. Ik heb hier heerlijk genoten van de mooie zichten en ben daarna verder gereden naar West Vancouver richting Cypress Mountain om van daarboven ook van de mooie zichten te genieten. Op de terug weg ben ik nog even gestopt aan een klein park waar je prachtige zichten hebt op downtown Vancouver en met wat geluk op heldere dagen zie je Mount Baker achter de stad. Ik kon het deze keer niet zien in verband met wat wolken, maar toen ik thuis kwam en naar de foto's keek zag ik Mount Baker tussen de wolken door komen...dus ik was blij dat ik even gestopt was. Een weekje later ben ik weer eens opzoek gegaan naar herfstkleurtjes bij ons in de buurt. Ik bracht een bezoekje aan Deer Lake zo een 15 minuten van ons thuis, oh zo mooi in de herfst en reed daarna verder naar nog een leuke plek en ik eindigde bij Burnaby Mountain Park. Ik had ook nog een keertje afgesproken met Julie, we gingen naar de lingerie winkel in Langley waar we deze keer niets vonden wat ons aanstond. We zijn daarna gaan lunchen in een Thais restaurant in de buurt van die winkel en het was heerlijk.

We gingen mijn schoonmoeder in 1 van de weekenden ook nog bezoeken in het ziekenhuis en het ging stilaan beter met haar. Het was een prachtige herfstdag en wat een zicht had ze toch van haar kamer. Je kon Mount Baker (gelegen in de USA) helder zien vanuit haar kamer en daar heb ik toch wel een foto van genomen...prachtig! Op mijn volgende vrije dagen ging ik natuurlijk weer op zoek naar prachtige herfstkleurtjes hier in de buurt en ook bij het mooie Queen Elizabeth Park en Kitsilano Beach in Vancouver, we zaten nu toch al net over de helft van oktober en dan beginnen de kleuren echt op zijn best. Ava had ook een pedagogische studiedag en we zijn samen met Julie naar Stanley Park gegaan waar de kleurtjes nu echt tot hun recht kwamen. Er was een opendeurdag op de Martial Arts school waar Ava karate doet en ze ging daar mee doen aan wat demonstraties. Wat een leuke namiddag, zovele demonstraties van jong tot oud...ik was onder de indruk!! Eind oktober was het Halloween en dat mogen we natuurlijk ook niet missen. Ik had met een foto tickets gewonnen voor het Halloween gebeuren bij het Burnaby Village Museum ter waarde van $75 (zo een 50 euro). Dit was goed voor 2 volwassenen en 4 kinderen. Ava had 2 van haar vriendjes uitgenodigd en die kwamen samen met hun ouders daar naartoe. Het was een super avon gevuld met plezier, snoepjes en griezelen. Op Halloween zelf kwamen een paar vriendinnetjes van haar naar ons thuis en gingen we samen de buurt af voor "trick or treat" en ze kwamen weer thuis met een hele grote buit!Bezoekje aan Stanley Park

 

 
 
 
 
Zicht vanop Cypress Mountain in West Vancouver


 
Zicht uit West Vancouver (Mount Baker te zien tussen de wolken links)

  
Op zoek naar herfstkleurtjes, Deer Lake, Burnaby & Burnaby MountainLunch in het Thai restaurant in Langley
Zicht vanuit het ziekenhuis in Vancouver
  
Herfstkleurtjes in Burnaby, Queen Elizabeth Park en Kitsilano Beach


  
Bezoekje aan Stanley Park met Ava en Julie Opendeurdag van de Martial Arts school


 Halloween bij Burnaby Village Museum
 


  
Klaar voor "trick or treat" op Halloween avond
 
En zo komen we alweer in november terecht, wat gaat de tijd toch snel!  De eerste dag van november was een mistige dag met wat regen en toch ben ik er op uit gegaan om wat foto's te nemen. Ik ging naar Burnaby Mountain Park en daar was het nog wat mistiger en dat zorgde toch wel voor wat mooie foto's met veel sfeer. Ava had nog een test voor haar nieuwe riem van karate en daar is ze op geslaagd, nu heeft ze al de groene riem...ze doet dat goed! Michael zijn mama was nog in het ziekenhuis, maar zou waarschijnlijk binnen een week ofzo naar huis mogen, want het gaat goed met haar! Op 1 van mijn vrije dagen was het een mooie namiddag, dus ik kon mijn hartje eens gaan ophalen om bij zonsondergang en het vallen van de avond te gaan fotograferen in Stanley Park. Michael zou Ava dan ophalen van de opvang en ze moest die avond toch gaan trainen voor de voetbal. Ik zou dan wel terug thuis zijn voordat de training voorbij was. Wat was dat toch een zalige avond, het was frisjes na zonsondergang maar zo een pracht om Vancouver te zien bij het vallen van de avond vanop de Stanley Park zeemuur. Ik heb er enorm van genoten! Een paar dagen later mocht Michael zijn moeder ook eindelijk naar huis, na een maand in het ziekenhuis te verblijven. Ze doet het nu enorm goed en we zien het verschil met de vorige keer toen ze naar huis gestuurd was. Ze heeft redelijk wat energie, kan vlot wandelen en heeft geen pijn aan haar been. Laat ons hopen dat dat zo blijft en het nu alleen maar beter kan gaan zodat die wonde snel genezen is.

Op 1 van de morgens dat ik moest werken, kreeg ik een zonsopgang voor mijn ogen te zien waarvoor ik toch echt even moest stoppen om een paar foto's/videos van te nemen...wel met de smart phone, maar ach je krijgt toch een idee. Wauw dat was een prachtige zonsopgang. In het weekend moest Michael in North Vancouver zijn om iets op te halen bij een specifieke winkel, we gingen na mijn werk en omdat het dan toch rond zonsondergang zou zijn bleven we nog eventjes plakken en liepen we de Burrard Dry Dock Pier op met een prachtig zicht op downtown Vancouver. De zonsondergang was schitterend met prachtige kleuren, we bleven totdat het wat donker werd en dan gingen we naar huis want het was toch maar frisjes om daar aan het water te blijven staan. Wat een prachtige avond! De dag erna was Ava uitgenodigd bij haar vriendinnetje voor een verjaardagsfeestje. Ik mocht ook mee omdat ik toch ook bevriend ben met de mama. Ze hadden een "Emoji" thema en deden wat leuke knutsel werkjes, aten lekkere dingen en keken daarna natuurlijk ook naar de Emoji film. Het was een geslaagde avond en iedereen had het naar hun zin. Die week had ik ook nog een paar daagjes extra vrij gehomen omdat ik nog wat afspraken had. Ik ben op 1 van die vrije dagen er ook nog op uit gegaan met de camera en dat was naar Pitt Lake, zo een half uurtje rijden van ons thuis en je voelt je daar echt in de ongerepte natuur in de middle of nowhere zal ik maar zeggen. Ik heb daar heerlijk gewandeld en foto's genomen, het was mistig op momenten en die mist kwam echt aandraven en een paar minuten later was de mist weer weg en zo ging het een paar keer tijdens mijn bezoekje daar.

Zo zijn we dan ook alweer beland in de maand december, de laatste maand van het jaar. In de eerste week van december was er een kerst diner van mijn werk, daar ben ik naartoe gegaan en het was heel lekker en heel gezellig. Ava doet nu ook "sparring" bij karate en dat is een soort vechten, maar het is gefocused vechten...heel interessant. Ze heeft nu ook haar eigen sparring uitrusting waar ze trots op is. Verder ben ik nog een keertje naar Stanley Park geweest voor foto's bij zonsondergang en het vallen van de avond. Wat is het toch prachtig als de natuur langzaam stil valt en het zo rustig en kalm aanvoelt ookal ben je zo dichtbij een grote stad. Stanley Park is daar ideaal voor, zo dichtbij de stad maar oh zo rustig en kalm 's avonds. Het was een heerlijk avondje! We hebben de Kerstboom ook opgezet want die zal niet zolang staan (wat meer hier over op het einde van mijn blogje). Ava had ook haar Kerst concert op school en ze mocht samen met 2 vriendinnetjes een stuk van een liedje zingen. Zo mooi en zo leuk om haar te zien zingen, het was een prachtig concert dat heel goed was samengesteld! We hebben ook heerlijk samen Kerst gevierd en het ging zo goed met Michael zijn moeder dat ze lekker voor ons gekookt had! Ava had nu ook 2 weken vakantie en ze kwam thuis met een goed rapport, ze kreeg natuurlijk weer vanalle leuke cadeautjes met Kerst. We hebben het jaar goed geeindigd en voor mij zal 2019 beginnen met een trip naar Europa voor 2 weken. Mijn mama wordt 80 jaar op 8 januari 2019 en ik heb besloten om haar te gaan bezoeken want ik vind dat ik daar toch bij moet zijn. Michael kon een paar maanden terug niet echt weg met zijn moeder toen ik mijn ticket wou boeken, dus hij had besloten om niet mee te gaan in geval van...Ava moet ook naar school en we willen toch dat ze nu niet teveel school meer moet missen. Dus zij bleef ook thuis, maar mijn vriendin Julie stelde voor om met mij mee te gaan! Joepieeee, dat vond ik wel geweldig, het is voor haar de eerste keer in Europa, dus we gaan zeker proberen om het 1 en het ander te bezoeken! Wij hebben een leuk tripje naar Europa in het vooruitzicht, dus kom vlug weer terug om onze avonturen te lezen met bijhorende foto's natuurlijk!Mistige herfstdag op Burnaby Mountain bij Vancouver
 
Bezoekje aan Stanley Park in Vancouver bij zonsondergang


Zonsopgang opweg naar mijn werk


Zonsondergang gezien vanuit North Vancouver

Verjaardagsfeestje bij een vriendinnetje van Ava

Het prachtige Pitt Lake en omgeving in Pitt Meadows bij Vancouver Ava met haar karate uitrusting en sparring


Kerstfeestje van mijn werk

Zonsondergang vanuit Stanley Park in VancouverOnze Kerstboom en Ava haar Kerst concert


Mijn gezinnetje met Kerstmis


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


1 comment:

Unknown said...

Fantastisch land, mooie fotos!