Tuesday, November 13, 2018

Onze avonturen van augustus en september 2018Onze avonturen van augustus en september 2018
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!
 

Een zonsondergang vanop Burnaby Mountain, BC, Canada

Ik wil graag telkens iedereen bedanken die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Goh, ik heb weer eens achter met mijn blog…maar ik zal het weer wat proberen in te halen als het lukt! Nu weer even terug waar ik tijdens mijn vorige blog geeindigd ben. Nadat we terug waren van onze vakantie naar de Canadese Rockies en Saskatchewan hebben we het een paar dagen rustig aan gedaan. Ik had nog een paar dagen vrij voordat ik weer moest gaan werken en Michael had nog de hele maand juli vrij. Op 1 van onze vrije dagen hadden Ava en ik pretzels gemaakt, grote zachte pretzels en ze waren echt lekker. Later die week hadden Ava en ik afgesproken met een vriendinnetje van haar klas die nu in North Vancouver is gaan wonen. We waren naar het strand geweest in West Vancouver. De kinderen vonden het super en genoten hier aan het water. Daarna hebben we met z’n 4 lekker gelunched bij "The Beach House" wat gevolgd werd door nog wat spelen op een paar speeltuinen in de omgeving. Het was een heerlijk dagje waar we van genoten hadden!Michael was weer terug aan het werk in augustus en ik heb dan alle maandagen vrij genomen in augustus zodat Ava niet te vroeg op moest staan tijdens die maand. Op maandag werken we allebei vroeg, ik begin om 7u en Michael vertrekt net na 7u naar zijn werk, dus dan wordt Ava elke maandag door hem naar de school opvang gebracht net na 7u. Op dinsdagen en woensdagen werk ik van 8u tot 14u en dat is dan niet zo vroeg voor Ava. En op donderdag en vrijdag heb ik altijd vrij, dus voor augustus was het wat opgebroken end an maakt het wel aangenaam. Ava en ik waren op 1 van mijn vrije dagen naar Stanley Park geweest om daar wat aan het strand te wandelen en te genieten van de zichten. We hebben een fijn dagje samen gehad.

De week erna hadden Ava en ik met Julie afgesproken, we gingen naar Spanish Banks Beach. Ava wou haar zwempak aan en de zee in gaan. Het was laagtij en we konden echt ver wandelen en die plassen op het strand waren heerlijk warm om doorheen te lopen. We hebben hier heerlijk genoten en sloten af met een lekker lunch bij "Linh Café" in Kitsilano, dat stond al langer op ons verlang lijstje maar we waren er voorheen niet geraakt. We hebben hier genoten van een heerlijke maaltijd voordat we weer richting thuis gingen. Het was een geslaagd dagje! Een paar dagen later begon het rokerig te worden door de vele bosbranden die er dit jaar weer woeden in onze provincie alsook ten zuiden van ons in Washington State, USA. Die rook is hier toch een paar weken blijven hangen en we zijn toen niet veel buiten geweest, want zulke lucht is toch niet echt gezond. Het ziet er naar uit dat dit een jaarlijkse gewoonte gaat zijn, dat is nu al 3 jaar na mekaar dat er zovele bosbranden zijn. Gelukkig geen bosbranden dichtbij ons, maar we merken toch de nadelen ervan door een rokerig lucht te hebben…maarja liever dat dan met bosbranden te moeten kampen natuurlijk. Dat moet vreselijk zijn voor al die mensen die dichtbij de bosbranden wonen en moeten geevacueerd worden!Onze lekker pretzels
  
Dagje in West Vancouver


  
Een dagje Stanley Park met Ava

 
Bezoekje aan Spanish Banks Beach in Vancouver
 Een rode zon in de late namiddag door de rook van de bosbranden

 
Nadat de rook wat aan het opklaren was de laatste week van augustus zijn Ava en ik er weer op uitgegaan met mijn vriendin Julie. We zijn naar West Vancouver geweest om daar wat te wandelen bij Ambleside Beach. Ava wou zelf ook een camera mee hebben, dus ik gaf haar mijn oude camera om foto’s mee te nemen. Oh wat was ze toch blij want we liepen daar langs een honden strand waar ze zovele leuke honden zag om foto’s van te nemen. Na hier rond te wandelen en te genieten van de zichten die we hadden gingen we lunchen bij  "The Portly Chef" wat ook goed was meegevallen, niet iets om te zeggen van wauw dat was super heerijk…dat niet, maar het was lekker! We zijn daarna nog naar Waterfront Park gegaan in North Vancouver voordat we een dozijn donuts gingen uithalen bij Harmony Donuts. Het was weer een heerlijk dagje met ons drietjes, nog een weekje en de school zou weer beginnen.

Eind august was er een festival op mijn werk, echt een soort mini kermis met leuke spelletjes om te doen en iets mee te winnen alsook vele lekkernijen…en het is gratis voor families en personeel en hun families. Ik was vrij op die dag en Ava wilde graag gaan, ze herinnerde zich dat nog van vorig jaar. Ze heeft zich goed geamuseerd en heeft vele leuke kleine prulletjes gewonnen. De bewoners zien ook altijd graag kinderen en Ava was een grote hit bij de meesten. Er was ook iemand daar die airbrush tattoos deed, geweldig en die zagen er allemaal mooi uit.  Je kon kiezen uit een heel deel verschillende designs. We lieten er allebei eentje zetten. We brachten ook een beetje tijd door met mijn favoriete dame…Marguerite. Zij is een hele speciale dame omdat zijn 111 jaar is, een geweldige vrouw die nooit klaagt en altijd vriendelijk is. Vorig jaar liep ze nog met een looprekje en was nog helemaal met haar verstand erbij. Ze is toen op het nieuws geweest toen ze 110 werd en ze hadden haar toen geinterviewd. Dit jaar is ze in een rolstoel nadat ze ziek is geweest (en zwakker geworden is) in het begin van het jaar, maar haar verstand is er nog goed bij. Ze deed zelfs een paar spelletjes en poseerde met Ava. Wat een schat van een dame, echt 1 uit de duizend!!! Wat hadden we een mooi dagje, Ava vond het geweldig. Twee dagen later ging ik weer werken en was ik in volledige schok wat mijn lieve dame van 111 was overleden! Ach wat vond ik dat triestig, daar heb ik toch wat traantjes voor gelaten. Ik mis haar nog steeds!! Je kan hier klikken om de video van vorig jaar te bekijken als je wel: "Marguerite wordt 110 jaar"Een dagje in West Vancouver met Ava en Julie
Carnaval op mijn werk

 
En nu zijn we in september beland wat een vrij natte maand was. De school is ook weer begonnen en Ava gaat alweer naar het 3de studiejaar, wat gaat het toch vlug! Zeker in begin September hebben we redelijk wat regen gehad, dus ik ben er niet veel op uit geweest. Half September moest mijn schoonmoeder naar het ziekenhuis in Vancouver om aders laten weg te halen in haar linkse onderbeen en een operatie te ondergaan aan dat been om de wonde die ze daar al een hele tijd heeft te doen genezen. Ze was een goede 8 dagen in het ziekenhuis en als we weer eens in het weekend haar gingen bezoeken maakte ik daar gebruik van om na het bezoek even tot aan het water te gaan in Vancouver bij False Creek met zichten op het centrum van Vancouver. Het was jammer genoeg een natte dag, maar het was toch mooi. Wij zorgden ook voor haar hondje "Tiny" die het wel goed kon vinden bij ons, maar ze is toch zo een nerveus hondje. Ik heb hier en daar ook een dagje vrij genomen zodat Ava niet te veel naar het ziekenhuis moest gaan. Ava had ook nog een pedagogische studiedag en daar zijn we samen van gaan genieten in het mooie Queen Elizabeth Park. We bezochten daar ook het Bloedel Conservatory wat een overdekte tropische tuin is met vele tropsiche bloemen/planten alsook vele tropische vogels. We sloten de dag af met een wandeling aan Kitsilano Beach waarna we bijna moisten vluchten want er kwamen drijgende wolken aan en regen.

Eind September was het eindelijk weer zonnig weer en daar moest ik toch van profiteren. Ik ben naar Burnaby Mountain Park gegaan dichtbij ons thuis waar de zichten toch altijd prachtig zijn. Nu zag het er naar uit dat het een mooie zonsondergang ging worden, dus ik ging 's avonds terug om te genieten van de zonsondergang en ik bleef dan tot de stadslichtjes aan kwamen. Wat is het toch altijd een heerlijk zicht op Vancouver bij het vallen van de avond. Dat was een geslaagd avondje. Mijn schoonmoeder was ondertussen ook weer thuis, maar het vlotte toch niet zo goed als we gehoopt hadden. Ze zou begin oktober weer terug naar naar de specialist gaan om te zien hoe alles aan het vorderen is. Dus, we wachten nog even af en hopelijk gaat het stilletjes aan beter en beter met haar.


Eerste schooldag voor Ava

Tiny en bezoek aan False Creek

 

Bezoekje aan Queen Elizabeth Park in Vancouver 
Foto's van Kitsilano Beach in Vancouver


Foto's vanop Burnaby Mountain by day en bij zonsondergang


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


1 comment:

harryes said...

Nice blog

Book online bus ticket from Redbus