Thursday, January 19, 2017

December 2016: sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw!!December 2016: sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw!!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!
 

Pitt Lake in Pitt Meadows near Vancouver, BC, Canada
Ik wil graag telkens iedereen bedanken die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Goh, waar kan ik eens beginnen. We hadden aan Ava belooft dat we het eerste weekend van december de kerstboom zouden zetten, dus zo gezegd zo gedaan. Ava heeft mij goed geholpen en we vonden toch dat de boom er mooi uitzag. Toen we de dag erop opstonden (5 december) keken we verbaasd uit het raam en zagen dat het wit was buiten...het had 's nachts gesneeuwd en het was toen nog altijd aan het sneeuwen. Michael bleef thuis, want met zo'n sneeuw kan je in ons achterstraatje bijna niet rijden. Ik liep met Ava naar school en wat een mooi tafereel met al die sneeuw, maar als ik thuis kwam ging ik Michael wel helpen met sneeuwruimen. Op de radio zeiden ze dat ze zo'n 1 tot 5cm sneeuw verwachten...ik weet niet juist hoe ze het weer voorspellen, maar bij ons was er tegen het einde van de dag zeker zo'n 20-25cm gevallen. Ava vond het geweldig en als ze terug was van school is ze met Michael gaan sleeen in ons achter straatje...wat hadden die toch een plezier, zalig om te zien. Het bleef redelijk koud de volgende dagen, dus die sneeuw zou blijven liggen. Tegen het einde van de week hebben we weer een lading erbij gekregen van weer zo'n goede 20cm. Het zou nu wel koud worden en opklaren met een hele week zon en blauwe lucht. Daar moeten we dan toch maar wat van gaan profiteren, zolang ik met de auto uit ons achter straatje geraak natuurlijk. Dat was geen probleem en ik had met Julie afgesproken om richting Vancouver te gaan om van die mooie zichten te genieten. Nu konden we de bergen ook zien en die zagen er natuurlijk prachtig wit uit!

De dag dat Julie en ik hadden afgesproken gingen we eerst naar Queen Elizabeth Park in Vancouver waar je een prachtig zicht hebt op het centrum van Vancouver met de bergen op de achtergrond. Ja, wow wat was dat schitterend zeg met die besneeuwde bergen op de achtergrond. We zagen daar zelfs 2 arenden in een boom in het park. Na een kort bezoekje aan deze mooie plek reden we verder naar Kitsilano Beach. Oh heerlijk om hier ook even rond te wandelen met de zichten op de zee, de stad en de bergen. Ik ben niet gek van sneeuw, zeker niet omdat we zoveel moeten sneeuwruimen en omdat we niet gemakkelijk met de auto weg kunnen...maar ik moet wel toegeven dat het voor prachtige zichten zorgt. Het heeft toch echt wel wat speciaals! Een paar dagen later moest ik met mijn schoonmoeder naar het ziekenhuis in Maple Ridge waar ze haar 2 cataract ging laten verwijderen. Omdat het de hele procedure (met voorbereiding en alles) bijna 3 uren duurt ben ik naar Pitt Lake gereden om daar wat foto’s te nemen. Dat heb ik vorige keer ook gedaan, maar deze keer was het winter en dat zorgde voor prachtige plaatjes. Ik stopte eerst bij de dijken waar ik al mooie zichten had en daarna reed ik verder naar Pitt Lake waar het meer en meer mistig werd hoe dichter bij ik kwam. Eens op de parking was het toch goed glad en kwam ik opeens vast te zitten met de wagen...Oh nee, nu wat?? Ik moet mijn schoonmoeder nog gaan halen en wat als ik hier niet weg geraak. Ok, even kalm blijven en niet panikeren! Ik deed het rustig aan, stuurde met het stuur naar links en naar rechts terwijl ik de auto een beetje vooruit en een beetje achteruit reed en voordat ik het wist was ik weer vrij! Joeppieee, nu toch maar een plekje vinden zonder al te veel sneeuw en ijs. Nadat ik op de juiste plek geparkeerd had ging ik tot aan het water bij Pitt Lake wat volledig in de mist hing, maar aan de oever was het helder en scheen de zon recht op die mist en dat was zoooo mooi om te zien. Echt magisch! Nadat ik hier een tijd gewandeld heb ben ik weer vertrokken, want het was toch wel redelijk koud. Ik ben dan nog even bij een ander park gestopt voor wat foto’s en daarna terug naar het ziekenhuis. Alles was prima verlopen en Michael zijn mama kwam even later de operatie kamer uit en een 15 minuten later waren we alweer op weg naar huis. Dat was een geslaagd dagje voor mij en voor mijn schoonmoeder!Kerstboom en de eerste sneeuw
 


FirstSnowDec5 
En meer sneeuw 
Queen Elizabeth Park in Vancouver 
Kitsilano Beach in Vancouver

 
Pitt Lake en omgeving in Pitt Meadows bij Vancouver


 
Later die week ben ik ook nog op pad geweest naar Stanley Park, maar daar was niet veel sneeuw meer te vinden. Het was wel erg koud en de stilgelegen waters waren toch goed bevroren. De zichten waren prachtig op deze zonnige dag, na mijn bezoekje aan Stanley Park zou ik weer naar huis gaan, ik hoorde op de radio dat er een ongeluk was op de brug waar ik over moest en dat er lange filles waren. Ohjee, ik ben dan afgeslaan bij de Lynn Valley afslag en zou dan terug gaan om via Stanley Park naar huis te rijden. Maar eerst ging ik Lynn Valley even bezoeken en hopelijk zou het verkeer wat minder zijn als ik daar klaar was. Jeetje was het hier mooi met alles in een wit jasje, ik had absoluut geen spijt dat ik hier even ben moeten stoppen. Eens terug aan de auto heb ik de GPS ingeschakeld, want ik ben het niet gewoon om via Stanley Park en door downtown Vancouver naar huis te rijden. Mijn GPS gaf aan dat er een verkeersopstropping was en dat ik een alternatieve route kon nemen, ok ik heb mijn volledige vertrouwen gegeven aan de GPS en de alternatieve route gevolgd. Wow, deze bracht mij volledig om de verkeersopstropping heen en toch via de brug die ik normaal nam. Ik was voor een keertje echt onder de indruk van mijn GPS. Ik was op dezelfde tijd thuis als ik normaal zou doen over deze rit! Ava had vanaf 17 december 2 weken Kerstvakantie en ze had ook een heel goed rapport, dus we kunnen met z'n allen een beetje genieten van de vakantie. Michael had de laatste week van de Kerstvakantie vrij en ik zou dan ook wat dagen vrij hebben. Hopelijk kunnen we hier en daar wat leuke dingen samen doen. Op de 16de december ’s avonds was er een schaats feestje van Karate. De eigenaar van de Karate huurde de hele ijsbaan af voor 2 uren en al zijn studenten mochten komen schaatsen, we moesten enkel de schaats huur zelf betalen. Dit was maar anderhalve euro per persoon, dus niet veel! Michael genoot ervan om weer eens op de schaatsen te staan, ik was wat minder op mijn gemak op schaatsen maar heb het toch zo’n half uurtje uitgehouden. Ava deed het prima voor de eerste keer en haar vriendinnetje was ook daar, dus ze hadden dolle pret. Dit was een geslaagde avond en een goed begin van de Kerstvakantie...zo leek het op dat moment toch.

Een paar dagen later is het weer beginnen te sneeuwen en hebben we weer een goede lading gekregen. Ik begin het sneeuwruimen en niet met de auto wegkunnen een beetje beu te worden, maarja niets aan te doen...we kunnen het weer niet veranderen. De dagen die volgden waren wat warmer en zo is de sneeuw in regen verandert. Dit maakte de sneeuw die nog op het dak lag erg zwaar en dat is van ons metalen dak beginnen schuiven en op ons terras afdak terecht gekomen waardoor dat afdak in mekaar gestort is. Zo jammer, maar gelukkig komt de verzekering ertussen en krijgen we in de toekomst een nieuwe terras afdak...maar ondertussen zitten we met een dak waar half het hout rondom vanaf gebroken is en geen goten op die plaatsen. Het heeft niet genoeg geregent om de sneeuw te doen verdwijnen en we hadden dus een witte Kerst en het was ook zonnig. We hebben Kerstmis met Michael zijn moeder gevierd en het was een gezellig dagje met ons allen. De dag erna is het de 2de Kerstdag, maar hier noemt met dat “Boxing Day” en op die dag zijn vele dingen aan hoge kortingen te koop van 50 tot 75% of soms zelfs meer. Het gaat vooral om electronische zaken, Kerst artiekelen, kleding en dergelijke. We gingen er ook op uit, maar hebben niet al te veel gekocht. Op weg naar huis begon het toch zeker niet alweer te sneeuwen...aiaiai, weeral sneeuw! Het heeft de hele namiddag en avond gesneeuwd en er was weer zeker zo’n 20cm gevallen. We hebben de dag erna weer moeten sneeuw ruimen, maar het was toch weer redelijk zonnig de volgende dagen. We zijn nog een bezoekje gaan brengen aan Queen Elizabeth Park in Vancouver en verder hebben we deze Kerstvakantie niet veel kunnen doen omwille van de sneeuw...jammer, maar ach het zal voor een andere keer zijn! Ava heeft zich toch goed kunnen uitleven in de sneeuw tijdens de vakantie. We hebben met ons drietjes wat gezellige dagen gehad en zo komen we tot het einde van het jaar met weeral een goede lading sneeuw op oudejaarsavond! Jeetje, nu is het wel genoeg geweest met de sneeuw voor dit jaar...hahaha! We gaan al sneeuwruimend het jaar 2017 in.
Foto's Stanley Park en Lynn Canyon

 
Schaatsen met de Karate groep 
Ons terras afdak dat in elkaar gevallen is 
Kerstmis 2016Zicht vanuit mijn schoonmoeder haar woonkamer

 
En weeral sneeuw op de 2de Kerstdag

 
Het mooie Queen Elizabeth Park in Vancouver 
En we sluiten 2016 af met nog maar eens een hoop sneeuw!!


Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


3 comments:

Marion VanderKuij said...

Wat leuk om te lezen en om de foto's te zien..Gr Marion

Werken in Canada said...

Door 5 jaar lang te werken in Canada kreeg ik de kans om dit prachtige land te ontdekken. Zeker in de sneeuw, adembenemend mooi!

Blogger said...

There is shocking news in the sports betting world.

It has been said that any bettor needs to look at this,

Watch this now or stop placing bets on sports...

Sports Cash System - Robotic Sports Betting Software.