Monday, February 27, 2017

Januari 2017: we zitten alweer in een nieuw jaar!Januari 2017: we zitten alweer in een nieuw jaar!!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!
 

Bevroren Fraser Rivier in New Westminster bij Vancouver, BC, Canada
Ik wil graag telkens iedereen bedanken die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's. 

Eerst en vooral nog een Gelukkig Nieuwjaar aan jullie allemaal!! Na de sneeuw van oud op nieuw werden we wakker met wat zon en een prachtig wit landschap op Nieuwjaarsdag. Voor mij geen probleem want voorlopig ben ik nog thuis, ik ben van job veranderd en mijn nieuwe bijna voltijdse werk begint pas op 22 januari, dus ik moet voorlopig niet veel weg in deze sneeuw. Ik werk nu en dan wel een paar dagen in de week op mijn nieuwe werk totdat ik aan die voltijdse baan begin. Het is ook dichtbij huis en ik kan er zelfs te voet naartoe, het is zo'n 10-15 minuten wandelen. Ik heb hele lieve collega's daar en werk er heel graag. Dus, terwijl ik nog eventjes wat dagen vrij heb moet ik er van profiteren als het enigsinds kan. Zo, nu even terug naar Nieuwjaarsdag. We hebben niet veel gedaan die dag omdat we niet direct met de auto weg konden en we geen specifieke plannen hadden. Ons achterstraatje lag te vol met sneeuw, dus de komende dagen zal ik wel niet weg kunnen met de wagen. Gelukkig heeft Michael een all wheel drive en is zijn auto wat hoger zodat we wel weg kunnen als het moet. Na ontbijt zijn we met ons drietjes wat gaan wandelen in onze buurt en we hebben genoten van de mooie witte landschappen onderweg. We mochten zelfs genieten van onze eerste zonsondergang van het jaar die prachtig was. Daarna hebben we gezellig samen wat gegeten en spelletjes gespeeld totdat het tijd was voor Ava om te gaan slapen. Michael en ik hebben de rest van de avond met een filmpje doorgebracht en tegen middernacht waren klaar om te gaan slapen, we hebben wel nog even vanachter het raam naar het vuurwerk gekeken wat hier in de buurt overal werd afgeschoten...daarna zijn we lekker gaan slapen. Ava en Michael hadden de dag erna ook nog vrij omdat Nieuwjaar op een zondag viel. We zijn wat gaan winkelen en hebben verder niet zoveel meer gedaan. Eens als Michael weer werken was en Ava terug naar school had ik afgesproken met mijn vriendin Julie. Ik kon ook weer uit ons achterstraatje met de auto, dus we gingen op avontuur samen.

Ik wilde graag naar North Vancouver gaan om daar eens te gaan kijken bij Lynn Canyon Park. Het was er erg glibberig al beginnende op de parking want het had goed gevroren de nacht ervoor...het was er wel prachtig. We liepen heel voorzichtig van de auto naar de hang brug, de trappen naar beneden waren erg glad dus we gingen heel traagjes net als een stelletje oude vandagen en we hielden ons goed vast waar het kon. Het leek ook super glad op de brug, maar ik wilde het toch wagen voor een paar foto’s en een video als het kon. Julie bleef wachten aan het begin van de brug terwijl ik als een slak naar het midden van de brug ging. We hadden de hele brug voor ons alleen, dat gebeurt hier niet al te vaak dus daar genoten we wel even van hoor. Wow, wat was het toch prachtig met zo een beetje poederige sneeuw in het hele landschap! Na dit avontuur reden we verder naar "Capilano River Regional Park" waar het wat minder glad was en ook mooie zichten. Hier was iets minder sneeuw te vinden, maar de zichten waren toch erg mooi. We liepen een stukje door het bos op en daarna reden we weer terug om nog even verder te rijden tot aan Capilano Lake. Daar hadden we een prachtig zicht op de besneeuwde bergen en het gras lag daar volledig vol met sneeuw wat goed bevroren was. Wat een zicht, zalig! Na al die gladde toestanden hadden we toch een beetje honger gekregen en zijn we ergens wat gaan eten. We kwamen uit bij de "The Black Bear Neighbourhood Pub" in de Lynn Valley omgeving in North Vancouver. We hebben hier lekker geluncht en zijn daarna weer naar huis gegaan na een geslaagd dagje! Het bleef nog zonnig en koud voor een paar dagen dus daar heb ik nog van geprofiteerd en ben richting Grouse Mountain gereden om daar ook weer eens te gaan genieten van de prachtige zichten en om de wintersport sfeer op te snuiven. Grouse Mountain is voor het skien en snowboarden open sinds eind november, ze hebben voorlopig al heel wat sneeuw gehad...dus tot nu toe een heel goed winter seizoen. Het was heerlijk om daar de skiers en snowboarders te zien. Een vriendelijk man zag mij met mijn camera en wees mij erop waar ik naartoe zou moeten gaan voor een prachtig zicht. Ik volgde zijn advies en kwam op een opening terecht met een prachtig zicht op 1 van de skipistes met zicht op de stad beneden...wow, dank u wel lieve man die mij dit advies gaf! In de winter heb je toch een heel ander zicht dan in de zomer en zijn andere gebieden meer of minder bereikbaar. Ik heb er echt van genoten.Foto's van een witte Nieuwjaarsdag!
 


 
Lynn Canyon, Capilano River Park and Capilano Lake in North Vancouver

 
Bezoekje aan Grouse Mountain in de sneeuw in North Vancouver 
In het weekend was het nog steeds redelijk weer en ik wilde toch graag proberen om met Ava en Michael naar Grouse Mountain te gaan voordat al de sneeuw daar weg is en voordat ik voltijds begin. We vertrokken later op de dag en zo konden we misschien nog wel een zonsondergang meepikken. Eens als we aankwamen was het enorm druk op de parking die volledig vol was, we reden hier een 15 minuten rond maar hadden geen geluk om een parkeer plaats te vinden. We hebben de plannen dan maar veranderd want het werd toch al laat en voordat we parking zouden vinden, tickets konden kopen en met gondel naar boven konden was het waarschijnlijk te laat. We stopten bij Harmony Donuts in North Vancouver om Michael zijn favoriete donuts uit te halen en gingen daarna voor een korte wandeling doen op de Burrard Dry Docks pier in North Vancouver. Van hier heb je mooie zichten op het centrum van Vancouver en we mochten ook nog genieten van een zonsondergang. Het was geen Grouse Mountain, maar we hebben hier ook enorm van genoten. Een week later was het nog steeds koud en zonnig...ik kan er dan niets aan doen dat ik er op uit wil om foto’s te nemen en om van de mooie zichten wil gaan genieten. Ik moest er nu meestal alleen op uitgaan want Julie is 2 weken op vakantie in Mexico, geluksvogel dat ze is! ;)

Ik had besloten om naar Buntzen Lake te rijden, wat zo’n 20 minuten rijden is van ons thuis. De parking lag vol met sneeuw en er was maar 1 gedeelte van de parking open. Ik heb geluk gehad, want ik hoorde achteraf dat dit gebied een paar dagen geleden nog gesloten was wegens veel sneeuw en omgevallen bomen. Vandaar dat ik hier helemaal alleen was, denk ik. Het was een kalme morgen, de zichten waren prachtig en dan heb je dit hele gebied ook nog helemaal voor jezelf. Wat was het heerlijk om hier even rond te wandelen en gewoon te genieten van de stilte en de rust. Alles zag er nog een beetje beter uit met die sneeuw...zalig! Na mijn bezoekje hier ben ik op de terugweg nog bij Burnaby Mountain langs geweest. De zichten van hier boven zijn altijd prachtig en het was redelijk helder dus ik kon ver zien. Alles zag er nog een beetje mooier uit daarboven met een laag sneeuw. Dat was ook weer een geslaagd dagje! In het weekend was het nog steeds mooi weer en het was echt erg koud de laatste week met de temperaturen onder het vriespunt overdag, dat hebben we hier niet veel. Het was zo koud dat de rivier op plaatsen zelfs bevroren was, dat zien we hier bijna nooit want het is een grote rivier. We gingen met ons drietjes eens tot aan de Fraser Rivier om daar een stukje te wandelen op het einde van de dag en misschien dat er wel een beetje een zonsondergang zou zijn. Het is maar een 5 minuten van ons thuis, dus we konden hier gemakkelijk naartoe. Wow, wat een zicht met al die ijsplakken op het water...echt iets wat je hier bijna nooit ziet. Je hoorde het ijs ook kraken door de beweging van het water. De zonsondergang was niet spectaculair, maar toch zeker de moeite en de zichten op de rivier waren ook prachtig. Hier kom ik zeker nog eens terug voor een mooie zonsondergang als ik niet veel tijd heb om ergens anders heen te rijden.

Burrard Dry Dock Pier in North Vancouver
 


 
Buntzen Lake in Port Moody en Burnaby Mountain Park

 
Ijs op de Fraser River bij Vancouver, BC, Canada

 


Een paar dagen voordat ik zou beginnen met mijn bijna voltijdse baan ben ik nog even naar Burnaby Mountain gereden om daar nog eens te gaan genieten van de zichten. Het was redelijk helder en ik kon Vancouver erg goed zien, wat is het toch altijd zo mooi van hier boven en het is maar 10 minuten rijden van ons thuis. Echt 1 van mijn favoriete plekjes om te bezoeken als ik niet al te veel tijd heb om ergens heen te rijden. Op de terugweg ben ik ook nog even gestopt bij Burnaby Lake, daar was ik al heel lang niet meer geweest. Wow, wat was het hier glad...ik heb echt stapje voor stapje moeten zetten zodat ik niet zou uitglijden. De zichten waren hier ook mooi, maar jammer genoeg was er ergens in de verte een brand en dat kon je van hier redelijk goed zien. Ik heb er wat mooie vogeltjes gezien en van de zichten genoten. Daarna ben ik maar weer naar huis gegaan.

De week nadat Julie terug was van vakantie en ik enkel donderdag en vrijdag vrij had zouden we op de vrijdag afspreken. Ik ben al jaren aan het zeggen dat ik eens naar "Nero Belgian Waffle Bar" wil in downtown Vancouver. Deze waffle bar is enkele jaren geleden geopend door een Belgisch koppel wat naar Vancouver verhuisd is en ik ben al zo dikwijls willen gaan, maar het is er nooit van gekomen. Julie en ik hadden besloten om samen naar Stanley Park te gaan om te wandelen en daarna gingen we naar Nero Belgian Waffle Bar want het is eigenlijk niet ver daar vanaf. We genoten van de zichten in Stanley Park, alhoewel het geen spectaculaire dag was...het is hier altijd heerlijk om rond te wandelen en van de zichten te genieten bij eender wat voor weer. Daarna zijn we naar Nero gegaan en wow, ik voelde mij eventjes terug in Belgie bij het eten van een overheerlijke Brusselse wafel. Ik had een wafel “Bresillienne” genomen en dat is een Brusselse wafel met ijscreme, slagroom, caramel en gemalen hazelnoten...mmmmm. Julie had een hartige versie van de Brusselse wafel genomen met gerookte zalm en komkommer met ricotta kaas en nog wat versiering. Zij vond het ook heel lekker! Hier kom ik zeker nog wel eens terug. Ze hebben ondertussen 2 locaties in downtown Vancouver en doen het goed, er is altijd volk. We hebben een heerlijk dagje gehad en zo komen we weer aan het einde van januari. Burnaby Mountain en Burnaby Lake
  
Stanley Park en Nero Belgian Waffle Bar in Vancouver!!

Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!


No comments: