Sunday, September 21, 2014

Onze avonturen van augustus!Onze avonturen van augustus!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Zicht op Lynn Creek gelegen in het mooie Lynn Headwaters Regional Park in North Vancouver, British Columbia, Canada!Eerst en vooral weer eens bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's.  


En dat mooie zomer weer bleef maar doorgaan. Begin augustus was het ook nog steeds zonnig en erg warm...het was een maand gevuld met vele leuke dingen. We begonnen de maand met een "Internationale potluck & barbecue" van mijn werk in een park hier dichtbij ons thuis. Een potluck is iets waar iedereen zelf wat meebrengt om te eten. Sinds er bij ons op het werk zo'n mengelmoes van nationaliteiten is had onze bazin voorgesteld om een er een Internationale potluck en bbq van te maken. We hebben mensen op mijn werk die afkomstig zijn van Polen, Hongarije, Roemenie, Croatie, Zwitserland, India, Filipijnen, Korea, China, Rusland, Ethiopie, Iran, Belgie (ik ben wel de enigste, hehe) en nog meer landen. Dus erg internationaal zoals je kan zien. Ik had besloten om Belgische wafels te bakken, de gewone vanille wafels die we bij een kopje koffie eten. De bazin en andere medewerkers op ons werk zorgden voor de frisdrank, hamburgers en hotdogs voor iedereen. Het was van 11u tot 17u zodat mensen die 's morgens werkten na hun werk ook even konden langs komen en diegenen wat namiddag werkten zouden dan voor hun werk ook even kunnen langskomen. Ik had een goede 25 wafels en was rond 14u30 gegaan (ik had die dag vrij) samen met Ava want Michael was werken. De wafels waren volledig op tegen dat ik rond 16u30 naar huis ging. Voor alle kindjes was er een cadeautje met een flesje blaas bubbels die lekker roken en een doosje met krijt. Oh daar was ze heel blij mee, het was een gezellige potluck.

De dag erna moest ik weer werken en net op die dag kwam een dorpgenote vanuit Belgie naar Vancouver samen met haar man. Ik zat bij haar op de lagere school en was ook weer in contact met haar geraakt via Facebook. Sinds ze naar hier kwam wou ze ons toch ook ontmoeten, dus we hadden na mijn werk op 1 van de dagen afgesproken om 's avonds uit te gaan eten. Ze waren zo'n 4 dagen in Vancouver na bijna 2 weken in New York en omgeving te zijn waren ze doorgevlogen naar hier. Het was super om haar nog eens terug te zien en haar man te leren kennen, die ook heel tof was! Ze hadden voor ons 2 lekkere zakken guimauven (schuimpjes of lievevrouwkes of hoe ze ook mogen noemen) meegebracht van Belgie als ook een pak lekkere suikerwafels...mmmmmmmm!  We hebben heerlijk gegeten bij Red Robin en lekker geklets over vanalles en nog wat. Het was echt een gezellige avond! We gingen proberen om nog een keertje af te spreken voordat ze zouden vertrekken. We gingen normaal Thai's eten de dag dat ze terug vlogen in de late avond, maar die ging pas laat open dus we hadden gekozen voor een Grieks restaurant. We hebben hier ook genoten, het was lekker en ook weer heel gezellig. Hopelijk zien we hen nog eens terug in de toekomst, ofwel hier in Vancouver ofwel als wij eens naar Belgie gaan. We blijven in elk geval in contact!Wafels voor de potluck/bbq
Bezoek van Belgische vrienden


 

In de eerste week van augustus als ik vrij had was het nog steeds zo warm met een goede 25-30 graden en volop zon. Ik had Ava een paar keer gevraagd waar ze naartoe wou en ze zei telkens die plaats met de rotsen waar we in het water kunnen spelen, mama. Ze had het over Lynn Headwaters Regional Park waar we in juli ook eens geweest waren en daar had ze zoveel plezier. Geen wonder dat ze nog eens terug wilde gaan. Ik had een lunch ingepakt en wat drinken mee zodat we ons niet moesten haasten om terug naar huis te gaan. We waren redelijk vroeg vertrokken en waren rond 10u al bij Lynn Headwaters Regional Park. Er waren al wat mensen daar, maar het viel nog mee. Deze plek is niet zo druk als Lynn Canyon en voorlopig nog een beetje verborgen voorlopig. Het was hier weer prachtig en deze keer had ik extra sokken en schoenen mee gebracht alsook een handdoek zodat we lekker met de voeten het water in konden, heerlijk om af te koelen op zo'n warme zonnige dag. We zochten een plekje op een bank met zicht over Lynn Creek waar onze lunch dan konden eten. Ava vond het geweldig en ik heb er ook enorm van genoten, natuurlijk heb ik ook weer naar hartelust wat foto's kunnen nemen terwijl ik hier was. Op de terugweg naar huis waren we weer gestopt bij Harmony Donuts in North Vancouver om weer van die lekkere donuts uit te halen voor Michael. Ik verdelde aan die dame dat Michael de donuts heerlijk vond, ze was blij dat te horen. We kregen deze keer ook weer een extra donut in de doos, wat een lief mens! Ik heb ook wat foto's genomen van het interieur van deze donut shop wat erg uniek is met verzameling van dingen uit de jaren 70, echt heel appart! Ava en ik hebben ook nog eens afgesproken met Julie en deze keer hadden we afgesproken in een honden park hier dichtbij zodat we Julie haar hond "Chubby" konden zien. Het was de eerste keer voor Ava om hem te ontmoeten, hij is een Basset Hound. Ava vond het geweldig om hem te ontmoeten en om hem zien rond te lopen in het honden park. Er waren hier meer honden aanwezig die lekker met elkaar konden spelen als ik het zo moet zeggen. Ik heb geen foto kunnen nemen van Chubby want dat beest stond bijna geen minuut stil. Nadat de hond helemaal voldaan was en moe om naar huis te gaan is Julie hem thuis gaan afzetten en we hadden afgesproken voor lunch in de buurt. Het was weer heel gezellig. We hebben ook nog een mooie zonsondergang mogen zien van bij ons thuis en daar heb ik natuurlijk ook nog wat foto's van gemaakt.

Op 1 van de dagen dat het iets meer bewolkt was en niet zo heet zijn Ava en ik nog eens naar Burnaby Mountain Park geweest. Ava heeft hier wat op de speeltuin gespeeld en we hebben een rondje gewandeld voordat we weer naar huis gingen. Dat was lang geleden, maar ik ging deze keer ook om mijn zomer foto te nemen zodat ik een 4 seizoenen foto zou hebben vanop Burnaby Mountain. Het is heel mooi uitgekomen en er waren zelfs een paar mensen die er een poster print van gekocht hebben!! Joepiieeee...dat is altijd fijn, he! We hebben ook mogen genieten van de super moon en daar heb ik ook een paar foto's van kunnen nemen. Als ik het weekend eindelijk weer eens vrij had en het was mooi weer vroeg Michael waar we graag naartoe wilden gaan voor de dag. Ava zei vol zekerheid dat ze weer naar die plaats wilde gaan met de rotsen waar ze in het water kon spelen. Michael vond dat prima want hij was hier al jaren niet meer geweest. We hadden weer een lunch meegenomen en waren redelijk vroeg vertrokken. We hebben hier van 's morgens 10u tot ongeveer 14u ons goed bezig gehouden. Rond 13u30 stond ik nog met mijn statief en camera in het midden van de rivier tot half het been in het water om nog een paar foto's te nemen voordat we naar huis gingen. Ik keek net om naar Ava en Michael en zag hen daar zo mooi op een rots zitten...daar wou ik een foto van nemen!!! Ik moest wel een stapje achteruit zetten om hen op de foto te krijgen. Daar ging het dan even fout, mijn slipper slipte van de rots en pats boem met mijn statief en camera viel ik op mijn knie in het water op een grote rots. Gelukkig was mijn camera niet ondergedompeld, daar zou ik niet goed van geweest zijn denk ik!! Mijn achterste was helemaal nat en aan de voorkant tot net aan mijn buik. Brrrrrr, dat was toch wel koud water zeg en geloof mij, ik stond heel vlug weer recht! Ik kon alleen mijn linker voet niet verplaatsen omdat mijn slipper zijdelings vast zat rond mijn voet, die was zo omgeschoven toen ik viel. Michael kwam al direct het water ingehuppeld om mij te helpen en na een minuut te draaien en trekken kreeg hij eindelijk de slipper van mijn voet afgeschoven. Aaah mijn held was mij komen redden, hahahaha. Alles was goed afgelopen, ik had een paar schaaf wondes op mijn knie en mijn knie deed een beetje pijn maar verder was alles in orde. Ik heb dan maar even in de warme zon rondgelopen om wat op te drogen en dat lukte redelijk snel zelfs. We hebben een heerlijk dagje gehad en nu kunnen we er gelukkig wel om lachen dat ik daar even half de rivier in dompelde. Mijn knie is terug de oude en heb er gelukkig maar een paar daagjes wat last van gehad.Lynn Headwaters met Ava in North Vancouver

 
Harmony Donuts en zijn unieke decor 
Julie, Ava en ik!
 
Een bezoekje aan Burnaby Mountain Park bij Vancouver

 
Bezoekje aan Lynn Headwaters in North Vancouver met ons drietjes 


Rond half augustus was het een paar dagen wat koeler met een buitje hier en daar. Dat was een heerlijke afkoeling na zovele dagen zon en bijna 30 graden. Er was in New Westminster niet ver van ons vandaag een "Boardwalk Sale" langs de Fraser Rivier waar we graag naartoe gingen. Het is bijna een soort markt, maar hier verkopen mensen nieuwe dingen en 2de handse dingen. Gezellig om langs te lopen en eventueel wat te kopen als we iets zagen. Maar over het algemeen was het gezellig om er wat rond te wandelen en de kraampjes af te schuimen. Hier en daar kreeg je wat gratis promotie gedoe zoals koffie mugs en stickers en stoffen zakken...die namen we wel aan! Aan de rivier staat de grootste tinnen soldaat ter wereld, ik weet niet precies hoe groot hij is...maar hij is erg groot. Verder stond er ook een publieke piano die door iedereen wat er zin in had gespeeld mocht worden. Het is opgezet door een beweging die mensen wil geinteresseerd krijgen in muziek en piano lessen. Ava heeft hier even haar hart uitgespeeld, ookal kan ze geen piano spelen...hihi. Er bloeide ook mooie bloemetjes langs het water in de perkjes, het was redelijk warm en bewolkt maar we hebben geen regen gehad.

De laatste 2 weken van augustus is er in Vancouver altijd een soort kermis en dit noemt "The Fair at the PNE". Er zijn daar verschillende gebouwen met shows, waaronder een honden show, varkens race, een kinderboerderij, paarden, tentoonstellingen, vele verschillende en speciale eet gelegenheden, concerten 's avonds en een pretpark voor jong en oud. Dit pretpark "Playland" is hier wel het hele jaar door, maar de PNE is enkel de laatste 2 weken van augustus. We waren daar vorig jaar naartoe geweest en Ava vond het best leuk, dus we besloten om dit jaar weer te gaan. We kochten voor Ava een pas zodat ze alle attracties voor kinderen op kon gaan. Op sommige attracties mocht 1 van ons gratis mee gaan om Ava te vergezellen...leuk toch! We zijn vroeg genoeg vertrokken zodat we nog gratis parking hadden langs de straat niet te ver van Playland. Ava was helemaal in haar nopjes en zo gelukkig en ging van attractie naar attractie. Ze wist niet waar te beginnen en welke attractie ze als volgende ging doen. Uiteindelijk heeft ze zo goed als alle kinder attracties gedaan en ze vond het geweldig. We hadden een lunch meegenomen en tegen de middag vonden we een plekje in de schaduw om ons broodje gezond op te eten en wat te drinken. We hebben op de PNE wel een lekker ijsje gekocht als dessert en dat smaakte heerlijk op deze warme dag! Ze hadden daar ook nog vanalle rare dingen te koop die enkel tijdens deze kermis te koop zijn zoals gefrituurde mars, gefrituurde taarten, gefrituurde augurken (eigenlijk heel lekker!), spek gedipt in chocolade en van die gekke dingen. Geef ons toch maar de normale dingen om te eten, maar voor velen is dit wel iets leuks en dit hoort dus bij de PNE zoals in Belgie de oliebollen op een kermis gegeten worden.

Julie en ik hadden ook nog een dagje afgesproken en we waren naar Steveston Village geweest bij Richmond (dichtbij de luchthaven). Dit is een vissers haventje met leuke winkeltjes, lekkere restaurants en dergelijke. We waren door de straten gewandeld en langs het water op waar we gingen kijken wat ze verkochten op de boten. Daar kan je meestal verse zalm en andere soorten vis kopen alsook garnalen en dergelijke. We besloten om 's middags bij de "The Crab King" wat te gaan eten, oh wat was dat lekker! Ik had lekkere fish & chips genomen die ik met Ava deelde en Julie nam een gestoomde kreeft, dat zag er ook lekker uit. Het was een gezellig dagje wat we afsloten met een lekker ijsje bij Dairy Queen want het was nog steeds warm en zonnig. Ik heb ook eindelijk de kans gehad om een Belgisch meisje te ontmoeten waar ik al enige tijd mee in contact ben. Zij woont maar een 5km van ons af en is hier komen wonen voor haar Canadese vriend, net zoals ik. Ze is wel nog vrij jong (25) en heeft in Belgie voor Clinische Psychologe gestudeerd. We hadden afgesproken bij Starbucks hier in de buurt waar we een heel tof gesprek hadden over vanalles en nog wat. Wat een toffe meid! We gaan zeker nog eens afspreken in de nabije toekomst. Ava vond haar ook heel fijn want ze kreeg koekjes van Lynn...hahaha.
Foto's van de Boardwalk Sale in New Westminster
 
Onze dag op de PNE (kermis)

 
Uitstapje met Julie naar Steveston Village

Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

1 comment:

Blogger said...

Do you need free Google+ Circles?
Did you know you can get them AUTOMATICALLY AND TOTALLY FREE by using Like 4 Like?