Friday, October 17, 2014

En die mooie zomer blijft maar duren!En die mooie zomer blijft maar duren!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Zicht op Mount Baker (in de USA gelegen) gezien vanuit Boundary Bay Regional Park bij Vancouver, British Columbia, Canada!Eerst en vooral weer eens bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's.  


Op 1 september was het hier "Labour Day" en dat is een vrije betaalde dag voor de meeste werkende mensen.  Dit is altijd de eerste maandag van september en daarna begint de school weer.  De leerkrachten (enkel van de openbare/publieke scholen) waren aan het staken de laatste 2 weken van juni en de vakbond van de leerkrachten was nog niet tot een akkoord gekomen met de regering tegen begin september, dus Michael kreeg onverwacht extra vakantie (wel onbetaald).  Omdat hij met leerkrachten werkt mocht hij ook niet gaan werken, dus geen school voor de leerlingen, geen werk voor de leerkrachten en allen die in of met de scholen werken.  We vonden het niet zo erg, het was nog steeds prachtig weer en konden onze tuin weer goed in orde brengen en nog wat genieten van uitstapjes op de dagen dat ik ook vrij was.  Op Labour Day wilden we ook een leuk uitstapje maken, het was vrij warm maar redelijk bewolkt en we besloten om naar "Cates Park" te gaan in Noord Vancouver.  Naar het schijnt is hier een mooie grote speeltuin, stranden en mooie zichten.  Een beetje alle dingen die wij leuk vinden.  We zijn hier dus naartoe gereden en inderdaad wat een prachtige plek.  Er was inderdaad een redelijk grote speeltuin waar Ava zich heerlijk heeft kunnen uitleven.  Ik ben met de camera even tot aan het water gewandeld om wat foto's te nemen.  Michael en Ava zijn even later gevolgd en we hebben hier nog wat genoten aan het strand met de prachtige zichten.  We hadden een lunch meegenomen en hebben daar lekker in open lucht wat gegeten en genoten.  Nu en dan kwam het zonneke toch ook weer eens door, het was aangenaam warm en een geslaagd dagje!

Ik had in de zomer eindelijk mijn zomer foto genomen in Burnaby Mountain Park zodat mijn 4 seizoen van daar volledig waren.  Ik had een foto genomen in het najaar, in de winter, de lente en de zomer in ongeveer dezelfde plek.  Ik had een foto op internet geplaatst met een collage van die 4 foto's en heb wat mensen gehad die mijn contacteerden omdat ze er graag een grote print van wilde kopen.  Ik heb dus enkele van die prints laten afdrukken op groot formaat (60cm x 90cm) en verkocht!  Die print was prachtig uitgekomen al zeg ik het zelf!  Het is toch wel fijn als ik af en toe eens een print kan verkopen!  Verder hebben we ook nog mogen genieten van een mooie zonsondergang en zoals sommigen onder jullie ook die prachtige "super moon".  Ik heb er wat foto's van kunnen nemen vanuit onze tuin.  Toch een mooi zicht zo'n grote heldere volle maan!Foto's van ons tripje naar Cates Park in North Vancouver 
Foto van 1 van de prints met mijn foto's van de 4 seizoenen
 
Een mooie zonsondergang gezien van bij ons thuis 
En we mochten ook die mooie "super moon" aanschouwen vanuit onze tuin
 
Sinds Michael nog thuis was door de staking van de scholen hebben we hier en daar toch wat proberen te genieten van het mooie weer met een uitstapje hier en daar. Iemand op mijn werk had me verteld dat "Boundary Bay Regional Park" heel mooi was en ook super was voor kinderen omdat er een speeltuin bij is. Na wat opzoek werk via internet kwam ik erachter dat daar inderdaad een mooie speeltuin is en prachtige zichten op het water en Mount Baker (gelegen in Amerika). Dit park is ook heel dichtbij de Amerikaanse grens alsook bij de ferry terminal om naar Victoria te gaan op Vancouver Island. We zijn al enkele keren in deze omgeving, maar nog nooit naar Boundary Bay Regional Park. Ik had 4 dagen vrij en Michael was dus nog thuis omdat de leerkrachten aan het staken waren, dus we hadden besloten om op 1 van mijn vrije dagen hier naartoe te gaan met Ava in de namiddag. Zij had wel school omdat het "preschool" is en daar wordt voor betaald, dus zij gaan gewoon verder met school. Op woensdag 10 september was het prachtig weer met zo'n 24 graden en volop zon, dus we besloten om die namiddag naar Boundary Bay Regional Park te gaan. We hadden Ava om 11u30 van school gehaald, wat middag gegeten en daarna zijn we er op uit getrokken. Ik had wat snacks,fruit en drinken mee in geval het dichtbij het avondeten zou komen zodat we toch iets te knabbelen hadden. Het park is gelegen in Delta/Tsawwassen wat ongeveer zo'n half uurtje rijden was voor ons. Eens aangekomen zagen we de mooie speeltuin die recht aan het strand ligt. Er waren daar openbare toiletten en in een groot mooi nieuw gebouw alsook het "Centennial Beach Cafe", als je daar wat zou willen kopen om te eten of drinken. 

Ava wou direct naar de speeltuin en daar heeft ze een hele tijd heerlijk gespeeld. Prachtige speeltuin met echt mooie zichten op een heerlijke heldere zonnige dag als vandaag! Er zijn daar ook trails die je meer in de duintjes neemt en in het gras, je kan hier wandelen en fietsen of gewoon genieten op het strand. De laatste paar winters is de "Snowy Owl" in grote hoeveelheden gezien geweest in dit park, dus ik zal in de winter zeker nog eens terug komen om deze mooie uilen te zien (en te fotograferen als het lukt). Na een tijd te spelen op de speeltuin zijn we ook even een stukje van het strand afgelopen, het was erg laagtij en je kon mensen ver af zien wandelen alsook vele vogels tussen de plassen water in. We hadden een zicht van 180 graden op de bergen die van de Coast Mountains (North Vancouver tot Maple Ridge en zo verder tot de Cascade Mountains (gedeeltelijk in Canada gelegen en gedeeltelijk in Washington State, USA gelegen) met Mount Baker hier zichtbaar. Prachtige zichten, wow! We zijn daarna even gaan zitten bij een picknick tafel waar we wat snacks aten, wat dronken en gewoon even genoten van de omgeving. Ava wilde daarna nog even gaan spelen op de speeltuin, Michael ging met haar en ik ging nog even tot op het strand om nog wat foto's te nemen. We hebben hier echt genoten en rond het avond eten gingen we stilletjes aan richting thuis. Het was onze eerste keer hier, maar het gaat zeker niet de laatste keer zijn!!

Foto's van het mooie Boundary Bay Regional Park in South Delta/Tsawwassen
We hadden Ava in de zomer ingeschreven voor meisjes voetbal. Ze mogen hier vanaf 4 jaar beginnen met voetbal, dus waarom niet. Wij moesten zelf de scheenlappen kopen en de voetbal schoenen alsook een de kleding voor te trainen, maar dat kan eender wat gemakkelijk zittende kleding zijn. De uniforms kregen we van de voetbal bond op de eerste dag van de training. Rond half september was de eerste training en die was op dinsdag van 18u tot 19u, de wedstrijden zijn op zondag namiddag van 14u tot 15u. De eerste training was een succes, Ava vond het geweldig en ik denk dat dit iets is wat ze graag zal blijven doen...allee, dat hopen we toch. De coaches zijn heel lief en behulpzaam, er zijn 10 kindjes in haar team van 4 en 5 jaar. Vanaf het moment dat ze 6 worden gaan ze naar het volgende team. Ava haar team heet de "Power Flowers" en die naam hebben de meisjes zelf gekozen op het einde van hun eerste training. We vonden de eerste training ook super om te zien, zeker omdat ze zoveel plezier had. De trainers maken er ook wat leuk spel van zodat het toch aangenaam blijft voor die kleine meisjes. We kijken er al naaruit hoe dat ze stilletjes aan beter en beter zal worden. We mochten ook nog van wat prachtige zonsondergangen genieten alsook een prachtige zonsopgang. Op een morgen toen ik wakker werd leek het zo'n oranje schijn te hebben buiten, ik zag dat zo wat door de gordijnen en ik hoorde het regen. Ik ben dan uit nieuwsgierigheid uit mijn bed gekropen om naar buiten te kijken. Tot mijn verrassing zag ik inderdaad een iets of wat orangje lucht van wolken waar de zon op scheen en ik zag ook een mooie regenboog. Dan maar rap rap mijn camera gehaald om hier een foto van te nemen, maar tegen dat ik klaar was om een foto te nemen was de regenboog al wat minder fel, maar toch nog zichtbaar. Dat was wel de moeite om voor uit mijn bed te kruipen! We hebben de eerste paar weken van september nog heerlijk zomer weer gehad met sommige dagen tot 30 graden.

Eind september was de toegang voor Science World (Telus World of Science) in Vancouver weer gratis tijdens een weekend. Daar zijn we 2 jaar geleden voor het eerst met Ava naar toegeweest toen mijn mama en Tante Annie hier op bezoek waren. Vorig jaar zijn we ook geweest want Ava vindt het daar super vertoeven...dus als het weer gratis weekend was dit jaar zouden we weer gaan. En ja hoor er was weer een gratis weekend tijdens het laatste weekend van september. Normaal kost dit zo'n 18 euro per persoon, dus dat was wel de moeite. We gingen met de skytrain zodat we niet moesten gaan zoeken voor parking. Ava vond de rit op de Skytrain geweldig en we waren op een goede 25 minuutjes aan het Science World station. Van daar was het maar een 100 meter wandelen tot aan Science World wat geen straf was met dit vrij mooie weer wat we vandaag hadden. We waren daar net nadat het opende om 10u en het was niet al te druk vergeleken met de vorige jaren...misschien omdat het deze keer niet regende? Wij vonden het allemaal erg interessant, je liep van de ene tentoonstelling in de andere en er waren vele leuke interactieve activiteiten te doen. Er was een deel over dinosaurussen, over hoe het menselijke lichaam in mekaar zat, de fysica van bepaalde dingen ook in verband met water, electriciteit en dergelijke en veel meer. Er was ook een grote speelhoek waar Ava zich ook wel een tijdje heeft kunnen uitleven. Hier zou je je de hele dag niet vervelen, maar omdat het wat drukker werd en het was mooi weer zijn we nog even buiten gaan kijken bij Science World waar ook nog enkele tentoonstelling waren en daarna zijn we wat gaan wandelen in de omgeving van Science World met mooie zichten op False Creek en downtown Vancouver. Er was daar een speeltuin waar Ava het naar haar zin had, dus hier zijn we nog eventjes blijven plakken voordat we richting Skytrain wandelden om weer naar huis te gaan. Het was een geslaagd dagje, we hebben er alle 3 van genoten!  


En dat is het weer voor september.  De laatste dagen van september hebben we niet veel meer gedaan.  Wat was het toch nog een prachtige maand met veel zon en nog heerlijke zomer temperaturen!  Nog even geduld voor mijn verslag van oktober!


Foto's en video van Ava tijdens haar voetbal training
 
Die mooie morgen met de regenboog 
Ons bezoekje aan Science World en omgeving in Vancouver

Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

No comments: