Friday, August 15, 2014

En die heerlijke zomer blijft lekker doorgaan!En die heerlijke zomer blijft lekker doorgaan!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Helder water van Lynn Creek gelegen in het mooie Lynn Headwaters Regional Park in North Vancouver, British Columbia, Canada!Eerst en vooral weer eens bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! Ik hoop dat jullie nog steeds meelezen en een beetje genieten van de verhalen en foto's.  


Na dat prachtige weer wat we hadden eind juni is het dan eindelijk toch wat afgekoelt en wisselvalliger geworden voor enkele dagen met temperaturen rond de 18-19 graden en buien. Dat mocht wel voor een paar dagen na 10 dagen echt heet zomerweer. Vanaf begin juli hebben is het dan weer een stuk warmer geworden met veel zon en rond de 25-30 graden elke dag. Eind juni zijn we dan op 1 van de koelere dagen naar Burnaby Lake Regional Park geweest wat maar 5 minuten rijden is van ons thuis! We hadden vogel zaad meegenomen zodat Ava de eendjes kon eten geven. Het was eigenlijk een triestig begin van ons bezoek hier want we stonden te kijken bij het water waar een familie eendjes, mama eend met haar 4 kleintjes zat rond te dopperen als een andere vrouwelijke eend een kleintje in de nek hapte. Dat arm kleintje zijn nek was zeker gebroken en het was zo aan het spartelen om recht te komen, het lag op zijn rug in het water. We waren net iets te ver af en niet groot/lang genoeg om aan het eendje te geraken. Maar er was ook een grote man met zijn gezin daar en heeft het eendje uit het water kunnen halen en het naar het opvangcentrum gebracht heeft. Dat was niet zo fijn om mee te maken, als ik er aan denk krijg ik nog een krop in mijn keel, zo triestig! We hopen uiteindelijk dat alles in orde is gekomen met het kleine eendje! Er waren ook families van Canada ganzen met hun kleintjes, leuk om te zien. Deze keer waren er verschillende vogels te zien hier en het was toch nog een vrij mooie namiddag met wat zon en wolken. We waren net op tijd weg want in de verte kwam een donkere wolk opzetten en begon het goed te regenen net dat wij vertrokken!

Op 1 juli was het hier "Canada Day" en het zou een hele warme en zonnige dag worden met zo'n 30 graden. We hadden vrij dus we besloten om met een picnic tegen de late voormiddag richting Barnet Marine Park te gaan in Burnaby zo'n 10-15 minuten rijden van ons thuis. We hebben hier genoten van een heerlijk dagje met veel zon en wat wolkjes. Er was heel wat volk, maar het was nog goed te doen en we hadden een fijn plekje gevonden op het strand waar het niet te druk was. We zaten in de schaduw en hadden prachtige zichten vanop ons plekje.  We gingen regelmatig eens voor een wandelingetje tot aan het water, we hielpen Ava kasteeltjes bouwen en genoten van het heerlijke warme weer. We hebben hier heerlijk genoten en zijn tot in de latere namiddag gebleven.Foto's van Burnaby Lake Regional Park in onze buurtGenieten op het strand van Barnet Marine Park


 
De eerste paar weken van juli waren zo warm en zonnig dat we er toch regelmatig op uitgingen naar een park of dergelijke. We mochten nu en dan ook nog eens genieten van een mooie zonsondergang als ik er natuurlijk aan dacht om dan even op te letten rond die tijd! Wij hebben een leuk park/speeltuin niet ver van ons thuis wat "Queens Park" heet en daar hebben ze een "spray park", dit zijn sproeiers die ze in de zomer aanzetten en waar kinderen lekker nat kunnen worden. Het park heeft een speeltuin, picnic mogelijkheden, een eetkraam en er is ook een kinderboerderij. Verder zijn er speel velden voor verschillende sporten, 2 grote zalen, een mooie tuin en nog meer. Ik was hier een paar geweest met Ava want met dat hete zomerweer vond ze het heerlijk om door die sproeiers heen te lopen.  Dit park heeft vele bomen, dus er is genoeg schaduw wat natuurlijk ideaal is op zonnige en hete zomerdagen.

Ava vindt het zo fijn bij Barnet Marine Park dat ik nog een keertje met haar ben geweest, ik nam ook weer een lunch voor ons mee zodat we gezellig op het strand konden picnikken en heerlijk konden genieten van het mooie weer. En dit strand is maar een goede 10-15 minuten rijden van ons thuis, dus ik klaag zeker niet dat ze hier zo graag naartoe gaat! Ik heb dan ook nog een keertje met mijn beste vriendin Julie afgesproken en we maakten er ook een strand dagje van op hetzelfde strand. Heerlijk om met ons drietjes op het strand te zitten, Ava die lekker met het zand speelde en graag water geen halen met haar emmertje om kasteeltjes te bouwen. We zagen ook de zeesterren in het water omdat het redelijk laagtij was die keer. We hadden een gezellig dagje, Julie en ik hebben weer lekker kunnen kletsen want soms zien we elkaar niet zo veel als we niet allebei vrij hebben op dezelfde dag. Zonsondergang en Queens Park spray park 
Barnet Marine Park niet ver van ons thuis 

Jaja, dit prachtige zomer weer blijft maar verder gaan en wij zijn ondertussen alweer voorbij half juli aan het gaan. Ik had een paar dagen vrij door de week, Julie moest werken dus Ava en ik moesten onszelf bezig houden. Met zo'n warm weer en zonnig weer ga ik het liefst naar een mooie plekje of ergens om wat kunnen af te koelen. Ik wou eerst naar Lynn Canyon Park gaan in North Vancouver, maar daar kan het nogal druk worden en het is toch een stuk lopen voordat je bij de rivier bent. Ik dacht toen om misschien eens richting Lynn Headwaters Regional Park te gaan wat in dezelfde omgeving is, maar net een stukje verderop van Lynn Canyon Park.  Ik vroeg Ava of ze zin had om te gaan en het klonk er naar dat ze wel zin had.  Voordat ik ging vertrekken ben ik online op zoek gegaan naar een donut shop in North Vancouver waar ze cake donuts verkopen, dus niet die met gist die zo deeg hebben als beignets zijn (of oliebollen). Michael houdt van donuts, maar vooral dan de cake donuts (die zijn vaster van deeg). Ik zag op een paar websites waar ze lokale restaurants kunnen beoordelen dat "Harmony Donuts" de plaats is om zulke donuts te kopen. Wij kochten er vroeger in een shopping in onze buurt en die koffie shop/donut shop is er niet meer. Na ons bezoekje aan Lynn Headwaters ging ik daar zeker stoppen om wat donuts te kopen voor Michael.

Ava en ik vertrokken rond een uur of 10 richting Lynn Headwaters Regional Park op deze warme en zonnige morgen. We waren op een goede 25 minuten op de parkeerplaats van Lynn Headwaters Regional Park. Als we uit de auto stapten konden het geruis van de rivier horen, heerlijk. We gingen even over de brug heen, maar besloten dan om dichterbij de parking te blijven omdat we daar recht aan de rivier op de rotsen konden zitten in de schaduw. Er was ook een mooie bank om op te zitten net boven de rivier met een mooi zicht...dat was een perfecte plek om te picnikken. De rivier was zo prachtig groenig van kleur en super helden, wauw wat een mooie plek. Hier was ik al jaaaaaren niet meer geweest, maar ik denk dat we hier nog wel eens een paar keertjes gaan terug komen. Ava vond het zalig om stenen in het water te gooien en om op de rotsen te klimmen aan het water. De zichten waren ook prachtig, dus ik genoot dubbel! Nadat we hier lekker picnikten en genoten van de mooie zichten en het water vertrokken we weer richting thuis...maar eerst even stoppen bij Harmony Donuts. Ik had het adres ingesteld in de GPS want ik wist niet zeker waar het precies was. Ik had nog moeite om het te vinden en heb hun gebeld voordat ik het vond. Het lag een beetje verscholen langs een grote "Starbucks" koffie shop. Toen ik het eindelijk gevonden had zag ik dus inderdaad dat deze donuts wel het van het waren. Ze zagen er absoluut super heerlijk uit, de winkel was erg uniek met een zithoekje en een soort verzameling van dingen van de jaren 50-60-70 en sommige anieke dingen. Het was $10 voor 12 donuts en dat vonden wij een goede prijs voor zulke smakelijk uitziende donuts. Ava kreeg er nog eentje gratis bij! Als Michael thuis kwam van zijn werk gaf Ava hem de doos met donuts, wat een verrassende blik gaf hij en de donuts waren onmiddellijk goedgekeurd! Hij vond ze overheerlijk...dus als we nog eens naar Lynn Headwaters gaan zullen we er zeker weer wat gaan uithalen.
Foto's van ons bezoek aan Lynn Headwaters Regional Park

 
Yummy donuts from "Harmony Donuts"

Eind juli was Julie haar verjaardag, dus toen we nog een paar dagen met wat frisser weer gehad hebben is het ideaal om te gaan winkelen. Ava en ik waren naar de shopping geweest hier dichtbij en we liepen langs de H&M winkel door toen ik een mooi kleedje in te etalage zag. Ik moet altijd terug denken aan mijn leven in Belgie als ik hier binnen loop, het doet mij aan de H&M in Hasselt denken waar ik vroeger toen ik nog in Belgie woonde wel eens ging winkelen. Ze hadden bij de H&M hier in de shopping dichtbij ons thuis mooie spullen voor kinderen en nog goedkoop ook. Ze hadden dat kleedje nog in haar maat en ik vroeg Ava toch maar of ze het mooi vond, want anders zou ze het misschien niet dragen? Ze vond het een prachtig kleedje en wilde het graag hebben, toen ik de prijs zag kon ik bijna niet geloven dat het zo goedkoop was!!! Het kleedje kostte maar $5.95 Canadese Dollar wat overeen komt met 4 euro, dat is toch echt geen geld!! Er was nog een mooi roos kleedje met witte hartjes wat ze ook graag zag en dat was ook goedkoop, dan heb ik nog een bloesje gekocht, een legging en een mooie degelijke broek. Vijf stuks en uiteindelijk was het maar $35 (ongeveer 24 euro) voor die 5 stuks, dat is nog geen 5 euro per stuk...dat was een succes volle shopping trip voor wat nieuwe kleding voor Ava! Ik had ook wat leuke dingen gevonden voor Julie haar verjaardag en die heb ik haar kunnen geven toen we de dag erna hadden afgesproken voor een heerlijke Hot Pot lunch bij Pearl Hot Pot. Dat was heerlijk want dat was toch weer een hele tijd geleden dat we dat nog eens gegeten hebben!

Na die paar dagen met wat minder warm weer (20-21 graden) werd het weer warm en zonnig. Ava en ik hadden dan nog eens afgesproken met Julie. Zij heeft een "Basset Hound" en Ava wou hem zo graag eens ontmoeten, dus we hadden afgesproken bij het honden park niet ver van ons af en daarna gingen we naar samen iets lunchen. Julie had ook voorgesteld om daarna samen als dessert naar "Menchies" te gaan. Dat is pas iets plezants, zowel voor oud als jong. Menchie's is een "yoghurt bar" met verschillende smaken van bevroren yoghurt en een grote keuze aan toppings. Als we binnen kwamen mochten we eerst zo'n klein papieren dopje nemen om de verschillende smaken te proeven uit de machines om te zien welke smaken wij het lekkerste vonden. Daarna namen we ons "Menchies" bekertje om het te vullen met te lekkerste smaken, je mag ze allemaal mengen. Ik nam gewone vanille en ook de "salted caramel pretzel" smaak, oh zo lekker! Nadat wat onze bekertjes gevuld hadden met de frozen yogurt was het tijd om uit de tientallen toppings te kiezen. Er was een keuze aan verschillende soorten snoep, noten, chocolade, vers fruit en zoveel meer. We zagen smarties, gummie beertjes, amandelen, koekjes, chocolade stukjes, zure beertjes, verse bosbessen, aardbeien, frambozen en zoveel meer. Er was ook nog de keuze om warme sausjes toe te voegen (karamel saus, chocolade saus, ...) en slagroom. Nadat we onze beker gevuld hadden met frozen yogurt en de bijhorende toppings moesten we bij de kassa onze beker op de weegschaal zetten en moesten we betalen per gewicht. Voor ons drietjes was het een $16 Canadese Dollar (een 10 euro), dat viel nog goed mee von dik. Ava vond het geweldig en ik denk dat ze het kiezen van de verschillende toppings leuker vond dan het kiezen van de frozen yogurt. Het was echt een geweldige ervaring en hier gaan we zeker nog regelmatig komen in de toekomst!Ava in haar mooi kleedje van H&M

 
Foto's van onze ervaring bij "Menchie's Frozen Yogurt" 

Nog even geduld voor het volgende verslag!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

No comments: