Sunday, March 2, 2014

De lente blijft nog even achterwege!De lente blijft nog even achterwege!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Nachtfoto van downtown Vancouver gezien vanuit Noord Vancouver , British Columbia, Canada!Eerst en vooral weer bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk!  


Wat gaat de tijd toch snel als je bezig bent! Het is alweer 1 maart en op dit moment lijkt het wel januari omdat we weer een "sneeuw storm" zouden krijgen tegen het einde van het weekend. Met een sneeuwstorm in Vancouver en omgeving willen ze aangeven dat er redelijk was sneeuw gaat vallen voor deze omgeving, ze hebben het over 10 tot lokaal 25cm. Dat is heel wat voor deze omgeving, maar de winter is wat laat want alle sneeuwklokjes en krokussen staan al op vele plaatsen in volle bloei. Wel, ik ben voor een groot deel van de maand weer druk bezig geweest met werken. Deze keer heb ik veel ochtend diensten gedaan en dat valt super goed mee. In begin februari is 1 van de hoofdverpleegkundigen op mijn werk hier dichtbij huis ermee gestopt en ik heb een deel van haar diensten gedaan. Het is echt een ideale rotatie van 4 vroege diensten (van 7u tot 15u) gevolgd door 4 dagen vrij...dus altijd 4 werken en 4 vrij, heerlijk! Het is dus eigenlijk halftijds werk en ik zou dan op 1 maand toch aan zo'n 16 diensten komen. Deze positie komt binnekort officieel vrij en eens dat gebeurt kunnen er verpleegkundigen die geinteresseerd zijn voor solliciteren. Ik heb deze job voorlopig aangeboden gekregen tot begin april en misschien dat ik het nog wel langer kan doen. Moest die job dan officieel vrij komen dan denk ik wel dat ik er voor ga solliciteren. Omdat het binnen de werkplaats blijft moet je niet meer op solicitatie gesprek, maar krijgen diegenen die het langste daar werken en waar ze natuurlijk ook tevreden over zijn de job. Tot nu toe is er niemand van de andere verpleegkundige die er langer werken dan mezelf geinteresseerd (voor zover ik weet), dus de kans zit er wel in dat ik deze job dan officieel krijg. Ik zou het super vinden, want zo heb ik toch wat meer zekerheid in plaats van altijd in te vullen als iemand ziek is of op vakantie gaat. Ik heb het ook goed kunnen regelen met Ava haar school, ze kunnen haar om 6u45 opvangen op de dagen dat ik door de week moet werken. We hebben dit nu al een paar weken gedaan en het gaat prima met Ava, ze doet het goed de hele dag op de opvang en school. Voor mij is het perfect want mijn werk is maar een straat verderop dan mijn werk en beiden zijn maar 3 minuten rijden met de auto.

In februari hebben we ook zoveel mogelijk genoten van de Olympische Winterspelen, dat is altijd super om naar te kijken. Jammer dat Sochi 12 uren voor was op ons want zo kregen we niet al te veel live te zien. Ik vond de Canadese vrouwen hockey voor goud 1 van de beste momenten van de Olympische Winterspelen dit jaar...ze zijn op 3 minuten tijd met een achterstand van 2-0 naar 2-2 geraakt en in de extra tijd scoorden ze de winnende goal, fantastisch! Verder is er niet zoveel tijd geweest om uitstapjes te doen want ofwel werkte ik in het weekend ofwel wat het weer niet aangenaam genoeg om er op uit te gaan. Op 1 van mijn vrije zaterdagen zijn Michael en ik samen met Ava naar Noord Vancouver gereden waar we genoten hebben van een wandeling aan de pier dichtbij Lonsdale Quay. Vanop deze pier heb je een prachtig zicht op het centrum van Vancouver, jammer genoeg lagen er hier en daar een paar tanker schepen in de haven en blokkeerden ze een beetje van het zicht. We bleven tot dat het donker werd zodat ik wat nacht foto's kon nemen van hieruit, de zichten waren prachtig ondanks de tanker schepen in de haven. We zijn niet te lang gebleven want eens dat het donker werd koelde het toch vrij snel af. Het was een fijne avond en we zijn daarna nog gaan uit eten voordat we weer richting thuis gingen.


Uitstapje naar de pier in Noord Vancouver met zichten op het centrum van Vancouver

Eind januari heb ik ook mijn nieuwe fornuis gekregen. We hadden het besteld in de week tussen Kerst en Nieuwjaar want ze hadden goede promoties. Mijn oude fornuis werkte nog wel, maar de oven warmde niet meer genoeg om degelijk wat te kunnen bakken. Ik ben heel blij met mijn nieuwe fornuis en ik denk dat ik wel regelmatig wat ga bakken. Ik kook er bijna elke dag op en vind het echt super want alles kookt erg evenredig...iets wat niet altijd het geval was met mijn oude fornuis. Ava en ik hebben de eerste keer de oven gebruikt om cupcakes te maken, ze had me geholpen en achteraf hebben we ze mooi versierd en eentje gegeten voor dessert na het avondeten. Ze waren heel lekker! Sinds ik in Canada woon heb ik nog geen vol-au-vent (videe/ragout) gemaakt, dus daar had ik nu eens echt zin in. Ik had echt een heerlijke vol-au-vent (videe/ragout) gemaakt met gehakt balletjes en kip. Ik had wel geen champignons erbij gedaan want daar is Michael geen grote fan van. De videe vulling was ook heerlijk zonder de champignons. We hebben 's avond lekker gegeten en de videe was echt geslaagd, dat ga ik zeker nog eens maken!

Verder hebben we nog degelijk weer gehad, maar weinig tijd gehad om er van te genieten omdat ik moest werken. Ik heb wel mogen genieten van een paar prachtige zonsondergangen gezien vanuit ons huis...dus dat is toch ook meegenomen, he. Op 1 van de dagen dat ik vrij was en Ava was in preschool ben ik toch even naar Burnaby Mountain gereden om wat foto's te nemen. Burnaby Mountain is maar een goede 10-15 minuten rijden van ons thuis, dus niet ver om te genieten van de mooie zichten en het weer. Er was net wat verse sneeuw gevallen op de toppen van de bergen en dat maakt het toch nog wel een beetje mooier. Het was hier erg rustig en dan kan je echt genieten van de stilte, de mooie zichten over de inham van de oceaan, de bergen en dergelijke. We kregen ook nog een verrassing met de post, een pakje uit Belgie voor Ava van een vriendin waar ik een paar maanden geleden wat naar gestuurd had voor haar dochter. Het was een Bumba pyjama...wow, wat was Ava daar toch blij mee! Geweldig om haar gezicht te zien toen ze het open deed, dat is nu haar favoriete pyjama!Foto's van cupcakes maken en mijn nieuwe fornuis


 
Een paar mooie zonsondergangen gezien van bij ons thuis


 
 
Foto's genomen vanop Burnaby Mountain bij ons in de buurt 
Foto's met haar Bumba pyjamaHet leek alsof de lente stilletjes in aantocht was met sommige dagen rond de 10-12 graden en zonnig, maar dan opeens tijdens het laatste weekend van februari werd het weer kouder en kregen we een hoop sneeuw! We hadden een "sneeuw waarschuwing"...ja een waarschuwing dat er veel sneeuw zou vallen voor deze omgeving. Op zaterdag voormiddag is het begonnen met sneeuwen, toen was het nog vrij lichte sneeuw en dan heeft het zondag de hele dag gesneeuwd met dikke vlokken. Tegen zondag avond lag er zeker 30cm bij ons in de tuin. Wij wonen een beetje verder van de oceaan en het centrum van Vancouver af (15-20km) en ook hogerop, dus wij krijgen altijd meer sneeuw dan in Vancouver zelf waar ze misschien een goede 5cm hebben gehad. We hebben 2 keer goed sneeuwgeruimd tijdens dat weekend want wauw, wat was er toch veel gevallen, het voelde echt aan als winter. Het was niet echt koud, want wij krijgen hier nooit die extreme temperaturen die andere delen van Canada krijgen. Het was hier rond de -1 graden en dat is voldoende voor sneeuw. Het was toch mooi om te zien zo met al die sneeuw!

Ava is ook nog een beetje ziek geweest en had een goede verkoudheid op gedaan. In het weekend dat we sneeuw hadden zat ze met koorts. Gelukkig hebben we een soort siroop waar ze 's morgens en 's avonds een eetlepel van nam en dat hielp wel met haar koorts. Ze was ook erg aan het hoesten dat ik dat weekend met haar naar een dokter ben geweest, dit vooral omdat ze koorts had. De dokter zei dat haar longen goed waren en dat ze geen infectie had, dus gewoon verder doen met dat siroopje als ze koorts heeft en als het erger werd terug gaan natuurlijk. Omdat het dat weekend zoveel had gesneeuwd wilde ze absoluut wat buiten spelen. We hebben dan toch maar een tijdje buiten gespeeld en daar heeft ze zo van genoten. De koorts was na dat weekend gelukkig weg, maar ze was wel nog aan het hoesten. Ondertussen is die verkoudheid toch zo goed als verdwenen. Tegen het einde van de week was het weer zonniger en warmer en de sneeuw was goed aan het wegsmelten. Er lag nog wel wat in onze tuin en de krokussen bloeiden gewoon door de sneeuw heen...zo mooi om te zien dat ik er wat foto's van genomen heb! Zo, op naar de volgende maand...maart is alweer begonnen en hopelijk hebben we deze maand wat mooi weer en wat tijd voor uitstapjes.Foto's van de sneeuw tijdens het weekend van 22 februari

 
Een foto om aan te tonen hoeveel sneeuw er gevallen was

 
Een paar dagen later hadden we een mooie dubbele regenboog!


 
 
De krokussen bloeiden door de sneeuw heen!Nog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

1 comment:

Blogger said...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Professional trading signals sent to your cell phone every day.

Follow our trades NOW & gain up to 270% daily.