Sunday, May 18, 2014

Hoogtijd voor een update!Hoogtijd voor een update!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Zicht op English Bay, downtown Vancouver, Stanley Park en de bergen vanuit Vanier Park, British Columbia, Canada!Eerst en vooral weer bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk!  


Nu is het toch wel echt lang geleden sinds ik nog eens wat geschreven heb. We hebben het druk gehad, ik met werken en Ava en Michael met zijn ouders die wat hulp nodig hadden met wat huishoudelijke taken enzovoort. Zijn moeder heeft pas een open hart operatie ondergaag waar ze 3 maanden op heeft moeten wachten, dus ze was de laatste maand voor haar operatie toch een beetje zwakker aan het worden en kon wat hulp gebruik met bepaalde dingen. Ze is sinds een goede week weer thuis van het ziekenhuis en het gaat redelijk goed met haar. Michael heeft nu ook vakantie genomen zodat hij zijn ouders wat kan helpen en zodat zijn moeder haar genezingsproces optimaal is. Er zijn ook redelijk wat opvolgings bezoeken bij de dokter en chirurg en Michael heeft dan de tijd om met hen te gaan want zijn vader rijdt niet meer met de auto. Ik werk nu redelijk wat, dus ik heb niet altijd de tijd om hen naar de dokter te brengen. Ik ben nog steeds die job aan het doen waar ik 4 dagen werk en dan telkens 4 dagen vrij heb, dit bevalt me goed en ik ben nu ook vast benoemd. Ik heb vorige week mijn contract getekend (of brief van aanvaarding) voor deze permanente part-time job als hoofdverpleegkundige in het bejaarden tehuis hier dichtbij. Het is op 2km van huis en Ava haar preschool met opvang is opweg naar mijn werk, dus ideaal eigenlijk! Zo, dat zijn zowat de nieuwtjes waar ik meteen mee binnen kom gevallen! En met al dat gebeuren is er niet zo veel tijd geweest voor uitstapjes, maar we hebben er toch een paar kunnen doen. Nu ga ik eventjes terug kijken op de afgelopen maanden met onze belevenissen die je hier beneden kan lezen en zien.

In maart hebben we een deel mooie dagen gehad, maar toch nog niet echt warm. Het was redelijk wisselvallig met dan wat dagen met buien en daarna weer wat dagen met mooi weer. Ik ben met Ava hier in de buurt wat gaan wandelen en naar het speeltuintje geweest dichtbij huis waar we een lieve zwarte kat tegen kwamen. We zijn ook een namiddagje gaan spelen op het strand bij Barnet Marine Park omdat het een aangenaam dagje was. Toch heerlijk om zo dichtbij huis te kunnen genieten van een mooi strand. Het is geen enorm groot strand, integendeel, maar het is wel een fijn strand met mooie zichten en veel schaduw in de zomer. Barnet Marine Park is maar een 10-15 minuten rijden van ons thuis, dus we moeten niet ver gaan als Ava graag wat op het strand wil spelen. Ik had ook nog afgesproken met mijn beste vriendin Julie die ik ook al even niet meer gezien had want onze vrije dagen vielen niet samen. Maar eindelijk hadden we een dagje kunnen afspreken als Ava "spring break" had, dat was eind maart als ze 2 weken geen school had. 

Het was een vrij mooie dag, dus Julie en ik hadden besloten om naar Kitsilano Beach te rijden in Vancouver waar ik dan parkeer...en ja we hadden nog gratis parking! Van hieruit wandelden we richting Granville Island wat zo'n half uurtje wandelen is. We praatten bij en genoten van de mooie zichten onderweg op English Bay, het centrum van Vancouver en de bergen. We gingen deze keer niet in de Public Market lunchen, maar bij het "Netloft Cafe", Julie had ergens gelezen dat je hier vrij lekker kan eten voor degelijke prijzen. We konden het gemakkelik vinden en het was hier lekker rustig vergeleken met het lunchen in de Public Market bij Granville Island. Er was hier vanalles lekkers te eten en ik nam een lekkere hamburger waar Ava ook wat van mee at. Julie nam de eggs benedict, een soort brunch en als dessert kreeg Ava een "Giant" chocolate chip cookie, dat was een enorm grote chocolate chip koek. Maar ze vond hem wel lekker, we deelden deze onder ons drietjes want dat was toch wat veel voor Ava alleen! Na het lunchen slenterden we verder naar de Public Market op Granville Island waar ik nog wat lekker vers fruit kocht, wat chocolade paashaasjes bij een chocolaterie die uitgebaadt wordt door Belgen (ChocolaTas) en voor Michael pikten we een paar lekkere donuts op bij "Lee's Donuts". Daarna was het toch weer stilletjes tijd om terug te wandelen en naar huis te rijden. We genoten nog van de zichten onderweg. De lente is stilletjes in aantocht en hier en daar zijn al wat lente bloemetjes te zien. 


Onze omgeving en een namiddagje Barnet Marine Park


 
 
Wandeling van Kitsilano Beach naar Granville Island in Vancouver


Eind maart had Michael een weekje vrij en alhoewel ik een paar dagen moest werken als hij vrij was hebben we toch wat kunnen genieten van het samen zijn alsook een uitstapje naar de Vancouver Autoshow in het centrum van Vancouver. Michael is geinteresseerd in auto's en weet er graag vanalles van, dus rond slenteren op een autoshow doet hij heel graag. Ava kijkt en zit ook graag in auto's, dus we dachten wel dat zij daar ook wat aan zou hebben en zijn een namiddagje geweest. We wilden eerst met het openbaar vervoer naar downtown Vancouver, maar toen dat we merkte dat het toch niet zo regenachtig was als men voorspelden reden we met de auto naar Stanley Park waar we parkeerden en deden dan de 20-25 minuten wandeling van Stanley Park naar het nieuwe Convention Centrum in downtown. We hadden onze paraplu's meegenomen in geval van regen. Onderweg regende het goed hard, maar toen we in Stanley Park aankwamen was het droog, het drupte heel lichtjes en we konden zelf nog heerlijk genieten van de zichten onderweg ookal was het nat. De bloesems begonnen al goed te bloeien hier en daar, wat mooi. Tegen dat we bijna aan het Convention Centrum waren begon het goed hard te regenen, gelukkig waren we toch droog daar geraakt. Het was interessant om daar weer eens rond te lopen en te kijken naar betaalbaardere auto's alsook naar de duurdere auto's. Ava had er ook zin in en vond het geweldig om in en uit auto's te kruipen en om alle knopjes te mogen bedienen wat ze in onze auto's niet mag. Volkswagen had zelfs een gratis kinderopvang waar je je kinderen enkele uren kon achterlaten, maar Ava had teveel plezier en wilde pas op het einde eventjes gaan spelen bij de opvang. Dus we hebben haar daar voor een 40 minuutjes achter gelaten om te spelen terwijl Michael en ik nog een laatste rondje maakten. Ik moest een foto laten nemen met haar en Ava en ik kregen beiden een armbandje zodat ze weten dat je het juiste kind komt afhalen. Nadat we Ava gingen ophalen kregen we die foto van ons twee meer naar huis op een papieren volkswagen geplakt, hoe leuk! En Ava kreeg ook nog een mooie Volkswagen ballon mee naar huis alsook een fietsbel. Dat is super service zeg!!! Toen we naar huis gingen regende het goed, dus we wachten eventjes totdat de bui weer voorbij was voordat we verder gingen. Het was droog tot ongeveer halverwege naar de auto toen het opeens echt hard begon te regenen en waaien. Mijn paraplu was een oude die half krom hing en nu met die regen en wind hing de paraplu helemaal scheef...net als een tentje boven mijn hoofd. Tja, na 10 minuten te wandelen in die stortregen kon dat tentje boven mijn hoofd het ook niet meer houden, ik zag er uit alsof ik net van onder de douche uitkwam, man man!!! Wat was ik blij dat we met auto waren gekomen, want ik zo nat nog de bus en Skytrain had op gemoeten zou ook niet fijn geweest zijn. Maar goed even later zaten we lekker warm in de auto op weg naar huis na een geslaagd dagje!

Later in maart hadden we ook wat mooie en aangename dagen en ik was ook nog vrij op een paar van zulke dagen...daar moeten we dan toch van genieten, he. De bloesems en andere lente bloemetjes begonnen ook weer volop to leven te komen en we hebben daar ook van genoten tijdens wandelingen in onze omgeving met Ava. Als ik Ava op 1 van die mooie dagen in de voormiddag naar school gebracht had ben ik verder gereden naar Burnaby Mountain Park om wat foto's te gaan nemen van de bloesems. Ik hoopte dus heel hard dat de bloesems aan het bloeien waren. Elk jaar is er het Japanse kersenbloesem festival in Vancouver met een website waar je alle bloeiende bloesems zowat kan volgen in Vancouver en nabije omstreken, er wordt aangegeven waar de bloesems op dat moment volop in bloei staan. Op die website stond dat de bloesems op Burnaby Mountain aan het bloeien waren, dus ik hoopte dat ze gelijk hadden. En ja hoor, toen ik daar aan kwam zag ik al heel wat bomen vol bloesems...zooo mooi!Foto's ons bezoekje aan de Vancouver Autoshow (met wandeling vanuit Stanley Park)
 
Foto's van de lente in onze omgeving en bloesems op Burnaby Mountain

Sinds ik op Paaszondag en maandag moest werken hebben we besloten om op Goede Vrijdag in de voormiddag eitjes te verstoppen in de tuin voor Ava voor Pasen. Het zou die dag vrij mooi weer worden en op zaterdag ging het regenen, vandaar de keuze om het vrijdag te doen. Michael had op Goede Vrijdag ook vrij, dat is hier een betaalde dag alsook Paasmaandag. Ava en ik hadden de dag ervoor veel plezier gehad om gekookte eitjes te kleuren, dat vond ze dus echt geweldig. Ik liet haar zelf de kleuren kiezen en we mengden ook wat kleuren...het waren hele mooie eitjes geworden! Op Goede Vrijdage was Michael in de voormiddag met Ava naar een speeltuintje geweest hier in de buurt zodat ik de Paashaas kon spelen en alle eitjes kon gaan verstoppen. Ik had een zak met lekkere chocolade eitjes gekocht in de winkel en dat waren er zelfs van Frankrijk...die moeten dus wel lekker zijn. In elk geval lekkerder dan de Canadese/Amerikaanse chocolade! Ik had ook kleine plastieken eitjes waar ik dan losse snoepjes had ingestoken voor haar. Ik had Michael een seintje gegeven op zijn gsm dat hij tegen Ava mocht zeggen dat de Paashaas was langs geweest en dat ze naar huis moesten komen om eitjes te zoeken. Eens dat ze thuis kwam zag je een grote lach op haar gezicht en helemaal klaar voor het eitjes rapen. De gezichten waren heerlijk om te zien telkens ze een eitje vond, zo'n gelukkig kind! Wij hebben er van genoten om haar bezig te zien met rapen van eitjes en met het zoeken waar ik ze verstopt had. Ze had een heel mandje vol en na dat zoeken en rapen mocht ze er natuurlijk wel wat van eten.

Die namiddag was het nog degelijk weer en besloten we om eens naar Queen Elizabeth Park te gaan in Vancouver. Het is een park met verschillende tuinen, er is een mooie rozen tuin en een wandelpad door het park heen langs mooie bloemen en planten die op verschillende tijden van het jaar bloeien. Dit park is het hele jaar door open en mooi in eender welke tijd van het jaar. Die namiddag dat wij daar waren begonnen de rhododendrons als goed te bloeien, vele tulpen alsook narcissen en andere lente bloemen. We hebben het volledige rondje van anderhalve kilometer gewandeld en hier en daar gestopt om wat foto's te nemen. Er zijn ook fontijnen bij het park en ook een overdekte tropische tuin die we deze keer niet bezocht hebben. Het was een fijne namiddag met een graad of 18, echt een aangenaam dagje.Foto's het eitjes kleuren en eitjes rapen 
Een bezoekje aan het mooie Queen Elizabeth Park in Vancouver
Nog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

1 comment:

Sophia Burns said...

Ohh wat word je meisje toch groot, en wat blijft ze een schatje :)

Prachtige foto's weer Ann, je moest beslist een professionele fotografe worden, zoveel oog voor details!

Liefs uit iets meer oostelijk BC :)