Tuesday, January 28, 2014

Een nieuw jaar is begonnen!Een nieuw jaar is begonnen!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Third Beach in Stanley Park gelegen in Vancouver, BC, Canada!Eerst en vooral weer bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk!  


We zitten alweer in het nieuwe jaar en de eerste maand is alweer voorbij! Kerstmis was gezellig en we hadden dit bij Michael zijn ouders gevierd. Het is dus een groene Kerst geworden, want al die sneeuw wat we gehad hebben was tegen Kerstmis volledig verdwenen. Ik moest wel werken op Kerstdag, maar was om 15u30 weer thuis...net op tijd om te gaan eten. Veel cadeautjes hadden we niet gekocht, we weten niet meer wat kopen voor elkaar, maar voor Ava waren er wel een deel pakjes natuurlijk. Ze vond het super om alle pakjes open te doen en ze vond alle pakjes die ze gekregen had super. Op Kerstavond hadden we gezegd dat ze er 2 mocht open doen voordat ze ging slapen, wat was ze blij. Ze had een t-shirt van Spongebob Squarepants gekregen en daar was ze blij mee. Ze wou dat t-shirt de volgende morgen natuurlijk al dragen. Ik heb dan nog een paar diensten gedaan en had tot en met ouderjaarsavond vrij, dan begon ik weer met een 3 diensten dichtbij ons thuis. Van die 4 daagjes dat ik vrij had heb ik toch nog genoten samen met Ava en Michael, want zij hadden ook beiden vrij. Toch gezellig om tijd door te brengen met je gezin, he!

Met oudejaars en Nieuwjaar hebben we niets gedaan want ik moest in de namiddag werken. Daarna had ik nog een weekje vrij voordat ik weer wat diensten ging doen. De laatste week dat Ava nog vakantie had ben ik met haar een paar uurtjes naar het mooie Stanley Park geweest, het was zo'n mooi en zonnig weer de eerste week van januari. Als Ava naar school is dan is er minder tijd om zulke dingen te doen, dus nu moest ik er nog eventjes van profiteren. We reden Stanley Park binnen en stopten aan het mooie Third Beach (Derde Strand). We hebben op het strand rond gelopen en gespeeld wat was dat heerlijk. Het was laagtij en ik denk dat het weer hoogtij aan het worden was want de golven waren vrij groot...voor een beschermd strand toch. Vancouver krijgt nooit hoge golven omdat het eigenlijk niet aan de open zee ligt, Vancouver Island ligt een heel stuk verder op en dat beschermt ons van de hoge golven. Ik vond de golven anders toch de moeite, zeker omdat het niet echt waaide en het was zo kalm buiten. De golven spatterden tegen de rotsen, dat was mooi om te zien. Ava en ik maakten een wandeling langs het strand op en gingen ook achter elkaar lopen om elkaar te vangen. Na deze wandeling en wat foto's natuurlijk zijn we even verder gereden naar de omgeving van de totem palen. Daar is het ook altijd mooi met dat prachtige zicht op het centrum van Vancouver. De zon stond wel recht tegenover ons, dus niet zo ideaal voor foto's...maar dat geeft niet, met de ogen kunnen we ook genieten natuurlijk!  


Kerstmis en ons uitstapje naar Stanley Park

 


Op 6 januari was het weer tijd voor Ava om naar school te gaan en ik kreeg toen zo'n 15 diensten aangeboden voor de plaats waar ik werk hier dichtbij huis. Dus ik heb die diensten aangenomen, dat is altijd meegenomen natuurlijk. Het was telkens 5 diensten werken en dan 2 of 3 dagen vrij tussen de 5 diensten. Het is ook weer wat gaan regenen, dus we hebben eigenlijk niet veel mee gedaan wat uitstapjes betreft. Ik was meestal werken in het weekend, dus er was dan ook weinig tijd om uitstapjes te doen. We zijn wel een paar keer nog gaan winkelen, ik ben ook nog met mijn vriendin Julie gaan lunchen. Ik had haar niet meer gezien sinds voor Kerstmis want ze was met haar vriend en moeder voor 2 weken in Mexico met Kerstmis en Nieuwjaar. Dus dat was fijn om haar weer eens te zien en om weer bij te praten! Op 8 januari was mijn mama 75 geworden en ik had via internet een mooie bos bloemen voor haar besteld die dan op haar verjaardag geleverd werd. Wat was ze daar toch blij mee en het was naar het schijnt ook een heel mooi boeket bloemen, dus dan is het toch wel de moeite om online te bestellen. De bloemen hebben ook bijna 2 weken gehouden, dat is toch ook belangrijk, he. Ze waren dus heel vers met rode rozen, grote rode anjers, lelies en nog wat ander groen gedoe.

Ik ben nu weer klaar met mijn diensten en heb voorlopig nog niets vast staan, maar voordat de week weer verder is zullen ze mij wel weer bellen voor een dienst hier en daar. Het is de laatste week tot 10 dagen ook vrij mooi weer geweest met veel zon en zo'n +10 graden overdag. We hadden wel 's morgens meestal mist die bij ons vrij snel optrok, maar in centrum van Vancouver en dichtbij het water bleef die mist meestal wel hangen. Dus we hebben toch telkens mogen genieten van vrij zonnige dagen en als je wat hogerop ging was je sowieso boven de mist. Dat is altijd zo mooi als je precies boven de wolken bent. Op 1 van de morgens dat Ava naar school was had mijn camera in de auto gelegd en ben ik toch op Burnaby Mountain gereden. Dit is maar een goede 10-15 minuten rijden van ons thuis. Bij ons was het nog een beetje mistig, maar het begon toch op te trekken. Ik hoopte dat er nog wat van de mist over zou zijn als ik boven op Burnaby Mountain zou zijn. Eens daarboven aangekomen en geparkeerd kon ik het centrum van Vancouver al zien nog omringd door mist/wolken, je kon wat gebouwen zien uitsteken boven de mist. Dat was mooi om te zien. En dan boven het water aan de kant met het zicht op de inham, fjord en bergen hing half het water nog vol met een laagje mist/lage wolken, wow dat was echt mooi om te zien. Ik heb hier mijn hartje kunnen ophalen en heb mij lekker kunnen uitleven met de camera door foto's te nemen. Wat is dit toch een mooie omgeving, maar met zo'n weersomstandigheden geeft dat toch nog iets meer en maakt het de zichten nog wat specialer! Verder is er geen nieuws en met ons allen gaat het goed. Op naar de volgende maand met hopelijk wat uitstapjes en leuke belevenissen.Foto's van Burnaby Mountain ParkNog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je mijn foto's wil gebruiken of kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

No comments: