Tuesday, April 9, 2013

Het is lente!!!Het is lente!!!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Zicht op English Bay en downtown Vancouver van het strand bij Kitsilano BeachEerst en vooral weer bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! 
 
Goh, waar zal ik eens beginnen met schrijven!? We hebben zovele dingen gedaan en zijn met zovele dingen bezig geweest de laatste maand dat het lijkt alsof het een eeuwigheid geleden is dat ik hier nog wat schreef. Dus voor mijn gevoel zeker hoog tijd om weer wat te bloggen. We hebben weer een deel leuke uitstapjes gedaan, we hadden tijdens het Paasweekend bijna echt zomerweer met veel zon en temperaturen rond de 20 graden. We hebben een deel dagen gehad met heel veel regen, bijna zoveel dat er precies geen einde aan leek te komen. Jullie kunnen meer lezen over de leuke uitstapjes en dergelijke in dit blog bericht met bijhorende foto's natuurlijk! Ik heb ook nog een heel deel posten gewerkt in maart en ben nog naar wat verschillende scholen geweest voor Ava en gaan deze maand beginnen om Ava een paar dagen per week voor een paar uurtjes naar een opvang te brengen waar ze ook al gestructureerd wat scholing krijgen. We hadden dit na Pasen willen doen, maar ze is nu bijna zo goed als droog overdag en we willen wachten totdat ze dit echt voor 100% onder knie heeft. Dat lijt ons beter voor als naar school zou gaan. Begin maart hebben we echt mogen genieten van wat heerlijk zonnig weer. Het was wel vrij koud met temperaturen nog in de buurt van het vriespunt, maar het was zonnig en dat is toch al de moeite dan, he. In het eerste weekend van maart zijn we met ons drietjes op een namiddag naar het strand geweest hier in de buurt bij Barnet Marine Park. Barnet Marine Park is zo'n 10-15 minuten rijden van ons thuis met een zandstrand en een steentjes strand. In de zomer is het een heerlijke plek om te genieten aan het water, bootje te varen, kano varen, vissen of zelfs om te genieten van een lekkere barbeque want daar zijn veel picknick tafels in het park bij het strand. We gaan hier regelmatig wel eens naartoe, vooral in het voorjaar of in de zomer want dan is het toch het meest aangenaam om te wandelen. Maar dit park is het hele jaar door heerlijk om te bezoeken. Ava speelt graag in het zand en met water, dus we hadden haar rubberen laarsjes aan gedaan en alle strand speelgoed meegenomen. Ze heeft met haar laarsjes aan door het water heen gelopen en heeft samen met ons mooie zandkasteeltjes gebouwd. Dat was heerlijk genieten voor haar en voor ons natuurlijk ook als wij haar zo gelukkig bezig te zien.

Omdat het zo'n heerlijk weertje was had ik ook nog afgesproken met mijn beste vriendin Julie die op dezelfde dag vrij was door de week als ik. We wilden eens wat anders doen dan we normaal gezien doen om een zonnige dag en in plaats van Stanley Park of Kitsilano besloten we om naar Steveston Village te gaan in Richmond. Steveston is een historisch vissersdorpje aan het water in de buurt van Vancouver. Hier kan je nog steeds de beste verse vis kopen alsook garnalen en andere vis soorten die de vissers net gevangen hebben. Een heel gezellig dorpje aan het water met heerlijke restauranten en andere leuke winkeltjes. Dit is ook een prima plek om walvis tours te doen voor diegenen die daar in geinteresseerd zouden zijn. Er zijn hier verschillende tour operators die walvis tours doen. Verder heb je in de buurt van Steveston Village zelf het mooie Garry Point Park met zichten over de oceaan. Julie en ik zijn eerst naar Garry Point Park gegaan waar we heerlijk gewandeld hebben. Het was heerlijk weer met zon en aangename temperaturen, maar het waaide vrij hard. We zijn hierna op ons gemak naar Steveston Village gewandeld, wat maar zo'n 15 minuutjes wandelen was. Hier hebben we een plaatsje gezocht om te lunchen. We besloten om wat te gaan eten bij "The Charthouse Restaurant" wat op de 2de verdieping was van een gebouw met mooie zichten. Het restaurant was een beetje ouderwets vanbinnen, maar het eten was echt lekker. Julie en ik deelden een voorgerecht en dat was Kalamari (inktvis) met tzatzike sauce, deze waar echt mals en lekker. Als hoofdgerecht bestelden we de "seafood melt". Dit was echt heerlijk, het bestond uit gebakken garnalen en krab in een witte wijn roomsaus geserveerd op Frans brood met gesmolten kaas er bovenop. Dit werd geserveerd met een vers slaatje en frietjes...mmmmmm heerlijk! Voor Ava hadden de 1 stuk "fish & chips" besteld, dit was 1 stuk kabeljauw gebakken in een krokant jasje geserveerd met frietjes en een slaatje. We hebben er echt van genoten en hier komen we zeker nog eens terug! Daarna zijn op de terugweg naar huis nog gestopt voor een ijsje als dessert bij "Dairy Queen". Dat was weer een geslaagde trip waar we van genoten hebben.
Foto's van Barnet Marine Park


 
 
Foto's van Garry Point Park near Steveston Village
Foto's van de Charthouse Restaurant in Steveston Village
Na die eerste paar mooie dagen in maart is het gaan regenen en heeft het een deel dagen achter elkaar echt hard door geregend. Het regent dan echt de hele dag door zonder te stoppen, daar wordt je soms wel een beetje gek van. Gelukkig gebeurt dit niet al te veel en krijgen we erna toch iets of wat degelijk weer. In dat geval genieten we wel dubbel en dik van het mooie weer als het zo geregend heeft. We hebben dan eindelijk weer wat heerlijke zonnige dagen gehad na een week met veel regen. Het was wel nog vrij frisjes met temperaturen rond de 5 graden en het waaide ook goed. Ik ben met Ava dan nog een paar keer er op uit geweest want het was toch mooi weer. We zijn bij Burnaby Mountain gaan wandelen en ik heb daar natuurlijk ook wat genoten van de mooie zichten. We hebben er niet al te veel tijd doorgebracht want het waaide nog al hard en dat was niet meer aangenaam want het was een vrij koude wind. De dag erna zijn we de eendjes gaan eten geven bij Burnaby Lake wat hier heel dichtbij is en ik heb mijn nieuw statief meegenomen om eens uit te testen bij het kleine riviertje wat door het park vloeit. Ik wou het effect krijgen met de trage sluitertijd zodat het water er bijna uitziet als zijde. Mijn statief werkt prima en ik ben er heel tevreden over, daar ga ik lang plezier aan hebben! Ik had de laatste 3 weken van maart ook weer heel wat werk staan, deze keer was het omdat ze extra uren hadden voor een extra verpleegkundige overdag van 9u tot 17u. Ik heb dit voor 3 weken gedaan en zo'n 3 dagen per week, ik heb dan vooral geholpen met het opnemen van nieuwe inwoners in het bejaarden tehuis en andere dingen waar de verpleegkundige tijdens hun dienst niet altijd aan toe komen. Ik moest hiervoor niet in uniform omdat ik niet het gewone verpleegwerk moest doen, meer papieren en dergelijke. Dat was eens een aangename verandering, maar ik zou toch niet graag voor de rest van mijn leven van 9u tot 17u willen werken door de week. Dan blijft er maar weinig tijd om leuke dingen te doen. 's Avonds is er weinig tijd want tegen dat we gegeten hebben en Ava een bad gegeven hebben is het al vlug 20u en dan blijft er niet meer veel avond over. Ik denk wel dat ik wat verwend ben met mijn posten werk (van 7u tot 15u ofwel van 15u tot 23u en dit door de week en in weekends), maar dat bevalt mij toch veel beter. En als ik dan van iemand overneem voor een paar weken dan is het 4 dagen werken en 2 dagen vrij, dus ideaal. Zo heb ik tijd om door de week te gaan winkelen en te poetsen zodat we met ons drietjes wat kunnen genieten van het mooie weer.

De laatste 10 dagen van maart hadden we echt zalig weer met heel veel zon en aangename temperaturen. Het begon met zo'n 15-16 graden de eerste paar dagen en net voor het Paasweekend hadden we 18 tot 20 graden, ongelofelijk maar wel heerlijk natuurlijk! Wij hebben het hele verlengde Paasweekend rond de 20 graden geweest. In Canada is Goede Vrijdag een officiele feestdag en Paasmaandag is ook een feestdag, maar niet iedereen krijgt die dag vrij...enkel die wat voor de staat werken. Michael had dus het 4 dagen lange weekend omdat hij voor de school werkt in Vancouver. Ik ben met Ava de week voor Pasen nog naar Queens Park geweest hier in de buurt, met dit mooie weer waren eindelijk alle tuigjes in de speeltuin droog en kon ze daar gaan spelen. We hebben heerlijk genoten en het voelde echt aan als lente, overal beginnen de Paasbloemen te bloeien en ook de bloesems aan de Japanse kerselaren zijn ook volop aan het bloeien...prachtig om te zien! In het Paasweekend was er een "Paaseieren jacht" voor de kinderen. Dit was voor alle werknemers en hun kinderen alsook voor de families van de bewoners en hun kinderen/kleinkinderen van het bejaardentehuis. Wij dachten dat het een goed idee was om met Ava daar naar toe te gaan want het is dan niet zo grooschalig als op andere plaatsen. Eerst was er een goochelaar die van alle leuke trukjes deed met de kinderen, Ava was daar nog wat te klein voor maar genoot er toch wel wat van. Daarna waren er wat spelletjes voor kinderen en dan mochten ze de tuin in om eitjes te rapen. De eitjes rapen waren echt het beste van de namiddag en dat vond ze echt geweldig! Ze heeft het naar haar zin gehad en een heel mandje vol eitjes geraapt. Daar gaan we volgend jaar zeker weer naartoe want het was echt de moeite. Het was ook fijn om mijn collega's te zien met hun kinderen, want die krijg je niet altijd te zien. Het was een gezellige namiddag. Zondag (Paasdag) moest ik werken van 7u tot 15u, maar dat vond ik niet erg. We hadden met alle collega's wat geld bijgelegd en 's middags wat uitgehaald om te eten voor ons allemaal en dat was heel gezellig. Michael had de vanaf Goede Vrijdag tot en met vandaag (8 april) vrij, dus we hebben een fijne week samen gehad want ik moest ook niet werken. Meer hierover in het volgende stukje hier beneden onder de foto's!Foto's van ons bezoekje aan Burnaby Mountain Park
Foto's van Burnaby Lake en omgeving

Foto's vanop de speeltuin in Queens Park en zichten vanuit het parkFoto's van de Paaseitjes jacht op mijn werk

Zoals je al eerder las hadden wij een schitterend verlengd Paasweekend, vooral het weer was prachtig. En omdat het zo'n mooi weer was hadden we besloten om er maandag een dagje uit van te maken. We waren op tijd opgestaan en gingen ons dagje doorbrengen bij Kitsilano Beach in Vancouver. Ja, als je hier een gratis parkeerplaatsje wil dan moet je toch op tijd daar zijn, vooral op een zonnige en aangename dag als de meeste mensen een dagje vrij hebben. We waren eerst bij Subway gestopt om een lekker broodje uit te halen zodat we daar konden picknicken. We hadden ook fruit en wat snacks mee zodat we zeker niets te kort zouden komen. Voor Ava gingen het strand emmertje en bijhorende schupjes mee en extra kleding, want ik kan me al zo voorstellen dat nat gaat worden van het water en dan vol zand zal hangen...hihihi. Dus beter wat extra kleding meenemen, he! We waren rond 9u30 al aan Kitsilano Beach (wat zo'n half uurtje rijden is van ons thuis) en er was nog voldoende gratis parking te vinden langs de straat. Nu zou er geen parking meer geweest zijn dan gingen we wel op de betaal parking staan, maar dat is zoiets van een $2 (1.50 euro) per uur als ik me niet vergis...dus waarom niet op tijd gaan en hopen op gratis parking! Eerst zijn we bij de speeltuin gestopt aan het strand, daar heeft Ava zeker een goed uur gespeeld met andere kinderen. Dat vond ze heerlijk natuurlijk. De zichten waren prachtig en het was echt kalm, bijna geen wind en je kon het voelen dat het stilletjes warmer en warmer begon te worden. Ik denk dat het tegen de middag aan het strand ook 20 graden was. Je kon gewoon in t-shirt rondlopen. Daarna gingen wat aan het strand wandelen en Ava wilde graag kasteeltjes bouwen en haar emmertje vullen met water. Toch zalig om zo'n kind bezig te zien, daar genieten wij echt van. Ze had het erg naar haar zin en wou niet weg van haar plekje. Gelukkig was er dichtbij een picknick tafel met zicht op het strand en de oceaan, dus daar hebben we lekker een tijdje gezeten en onze broodjes gegeten. Daarna hebben we nog een stukje gewandeld en heeft Ava nog wat op het strand rond gelopen. Ze wou absoluut niet slapen, wij dachten dat ze in haar kinderwagen misschien in slaap zou vallen als we gingen wandelen...niet dus! We zijn rond 14u30 naar huis gegaan en Ava was onderweg naar huis in de auto in slaap gevallen!

Voor de rest hebben we die dag een rustige avond gehad en nog lekker buiten gezeten en genoten van het mooie weer. De dag erop was het nog steeds mooi, dus we zijn met Ava naar Queens Park gewandeld en naar de shopping hier dichtbij. Dat is ook eens leuk en gemakkelijk. Ava heeft weer heerlijk kunnen spelen op de speeltuin en daarna zijn we naar de shopping gewandeld waar we nog een paar zaken kochten zoals fruit, groenten en andere dingen. We stopten bij McDonalds voor een ijsje en wat te drinken...dat hadden we toch wel verdiend na onze wandeling. En dat gaf ons weer wat energie voor onze wandeling naar huis want dat is toch een stukje bergop lopen. Voor de rest van onze vrije week hebben we ook dingen gedaan die minder leuk zijn zoals ons gras ontlucht en ook dat bij Michael zijn ouders. Het is wel een heel werk, maar als het mooi weer is dan gaat het wel, he. Ik ben ook weer op controle geweest bij de tandarts, dat gebeurt elke 6 maanden en dan geven de tandarts assistentes je tanden een goede schoonmaak beurt en dat duurt zo'n 45 minuten tot een uur. Daarna komt de tandarts kijken of alles in orde is en of er geen gaatjes zijn of dergelijke. Mijn tanden hadden niet veel plaque opbouw, dus het was niet al teveel werk voor de assistente om ze schoon te maken en de tandarts keurde mijn tanden ook goed. Nu kan ik weer verder voor 6 maanden. We zijn ook nog een dagje gaan winkelen in Amerika en dat is altijd de moeite want we kopen daar vanalle dingen die een stuk goedkoper zijn als in Canada. We kopen veel etenswaren zoals melk, vlees en kaas. Zoals altijd was dat weer een geslaagde dag, maar toen we terug naar huis reden begon het te regenen...ons mooie weertje was voorbij! We zijn nu eindelijk Ava aan aan het leren op het potje te gaan zodat ze geen pampers meer moet dragen. Daar hebben we eigenlijk nog niet genoeg aandacht aan gegeven. We hebben het zo hier en daar een paar keer geprobeerd vanaf dat ze 2 jaar was maar altijd opgegeven want ze wilde het echt niet doen soms tot wenen toe dat ze niet op haar potje wou gaan zitten. Dus we stelden het telkens weer uit. Vorige week hebben we met haar daar zo goed als de hele week over gepraat en haar verteld dat we gingen "potty trainen" en vrijdag zijn we ermee begonnen. Vrijdag ging heel goed, 1 ongelukje. Zaterdag meer ongelukjes en toen ging het niet zo goed, enkel in de namiddag en avond ging het weer vrij goed...we hebben niet opgegeven deze keer en gisteren deed ze het prima de hele dag en vandaag was ze ook weer de hele dag droog tot nu toe. Ze doet het prima, we zijn heel trots op haar en dat zijn 2 dagen namekaar dat ze droog is. Ze komt ook zeggen dat ze moet gaan en dat is ook heel belangrijk. Ze heel fier op haarzelf en ik denk dat we het deze keer gelukt is. Nu nog een paar daagjes thuis blijven en dan zullen we zien hoe het gaat als we gaan winkelen of voor een uitstapje gaan.

Foto's van ons dagje aan Kitsilano Beach

Foto's van de wandeling in onze omgeving en Queens Park


Nog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je geinteresseerd ben om foto's van mij te gebruiken of te kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

2 comments:

Blogger said...

Anyone else needs a FREE MC DONALD'S GIFT CARD?

Blogger said...

Register with EverydayFamily now and you will receive stage based pregnancy and baby newsletters, offers and coupons as well as free baby samples, baby coupons, baby magazines & more.

All New Members Can Win Free Diapers for a Whole Year!