Saturday, March 2, 2013

Tijd voor een update en foto's!Tijd voor een update en foto's!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Zicht op downtown Vancouver van de pier bij Lonsdale Quay in North VancouverEerst en vooral weer bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! 
 
Is maar alweer hier, wat gaat de tijd toch snel voorbij! Februari was niet veel soeps wat het weer betreft met heel wat dagen regen, maar we hebben onze tijd toch goed om gekregen. Ik heb een deel diensten gewerkt (allemaal in de namiddag) deze maand en zo gaat de tijd nog wat sneller voorbij. Verder hebben we op de dagen dat het mooier weer was vooral van dat mooie weer proberen te genieten door wat uitstapjes te maken. We zijn met Ava nog eens naar Burnaby Lake Regional Park geweest op zo'n 5 minuten van ons thuis om de eendjes eten te geven. Dat doet ze altijd graag en zeker als er niet teveel van die grote "Canada Goose" aanwezig zijn, want dat zijn nog al bazige beesten! We zijn hier in de buurt ook nog een keertje gaan wandelen naar een park met een speeltuintje en zandbakken. Daar heeft ze zich toch weer eens goed kunnen uitleven.

Ik spreek ook regelmatig af met mijn goede vriendin Julie, de ene keer gaan we wat lekkers eten voor lunch en de andere keer gaan we ergens wandelen. Dit hangt een beetje af van het weer. In begin februari hadden we afgesproken voor lunch want het weer was niet al te geweldig die dag dat we beiden vrij hadden. Ava en ik gingen samen met Julie lunchen bij de Griek niet ver van ons thuis. Dit restaurant heet "Yianni's" en ik nam Tiropita (Griekse kaasbroodjes) en Yianni's prawns (scampi's met groenten zoals uien, paprika's en look). Julie nam de roasted lamb (geroosterd lam) en Ava at mee van wat ik besteld had. Mmmmmm, dat was heerlijk en we hadden er van genoten. Daarna zijn we voor dessert de straat over gestoken voor een lekkere tas French Vanilla Cappuccino van Tim Hortons met wat timbits...die kunnen er voor Ava ook altijd in en niet vergeten om een doosje voor Michael mee naar huis te nemen want die is dol op donuts/timbits!

Een week later zijn Ava, Julie en ik gaan wandelen van Kitsilano Beach naar Granville Island. Dit is een wandeling die wij regelmatig doen en altijd van genieten. Het weer was niet spectaculair, maar het was droog en we hadden afgesproken als het droog was dat we zouden gaan. We hebben heerlijk genoten van de wandeling en ook al was het bewolkt het zicht was prachtig. Ik denk niet dat ik ook moe wordt van die prachtige zichten. Eens in de Granville Island Public Market hebben we wat lekkers te eten uitgezocht en dit aan een tafeltje aan het raam met een mooi zicht op het water en Vancouver opgegeten. Ik denk dat alles hier lekker smaakt dankzij het mooie zicht. We hebben daarna nog wat rondgewandeld op Granville Island en wat dingetjes gekocht voordat we terug wandelden naar Kitsilano Beach. Ava kreeg ook nog een lekkere grote lekstok van Julie en daar was ze heel blij mee! Onderweg zagen we een "Great Blue Heron" (Amerikaanse Blauwe Reiger) in het water en ik moest lachen met Ava want ze zei: "mama, kijk daar eens wat een grote eend!" Hahaha, ja zij kon niet weten dat het geen eend was want zo'n vogel had ze nog nooit eerder gezien. Maar nu weet ze wel dat het een "Blue Heron" is. Ons dagje was geslaagd en we hebben er allemaal van genoten. Ava


Foto's van Burnaby Lake Regional Park en zonsondergang bij ons thuis
Foto's van Ava in het speeltuintje in onze buurt en bij ons thuisFoto's van onze wandeling van Kitsilano Beach naar Granville Island
Vorige week zijn Michael en ik naar North Vancouver geweest omdat wij daar naar de Sleep Mart wilden gaan om te zien wat we van het "Plasmabed" vonden. We zijn de laatste tijd aan het rond kijken voor een nieuwe matras, we slapen al veel te lang op een "Dr. Hard" matras en deze is echt wel te hard. Deze matras begint nu ook wat door te zakken, dus het wordt stilletjes tijd voor een nieuwe. We hebben al zo'n 5-6 jaar een memory foam topper van 5cm (had ergens gelezen dat ze dat traagschuim noemen...hihihi) op onze matras liggen en dat helpt wel, maar die dingen zijn ondertussen wel een stuk verbeterd dan toen. We hebben op verschillende grote memory foam matrassen gelegen bij verschillende matras winkels en dergelijk. Echt zalig om op te liggen maar die zijn zo verschrikkelijk duur (2000-3000 euro) en ze wisten ons te vertellen dat die nooit op reklame gaan. Nu zagen wij het plasmabed ergens wat ook duur is, maar verschillende modellen van 2012 waren aan 50% korting om plaats te maken voor de 2013 modellen...dat is dan wel wat aantrekkelijker geprijst als het de helft van de prijs is. Dus we zijn maar eens gaan kijken en oooh dat is heerlijk zo'n matras. We hebben besloten om er dan maar eentje te kopen, we hebben er een matras gekocht wat niet de goeiekoopste was, maar ook niet de duurste want die kunnen tot $5000 kosten. En ja, het is een zalige matras die ook zo als memory foam aanvoelt, maar waar je niet zo inzakt.

We waren in Noord Vancouver voor deze matras en deze winkel was dichtbij de nieuwe pier bij Lonsdale Quay met prachtige zichten op downtown Vancouver. Sinds dat we toch hier waren zijn we daar nog even naartoe gewandeld. Hele mooie zichten van hier, maar jammer genoeg hebben we niet te lang van het mooie zicht kunnen genieten want zo'n grote tanker lag net stil voor het zicht op downtown Vancouver en de wind begon ook goed op te komen zodat het bijna niet meer aangenaam was om daar te wandelen. Dus na wat rond gewandeld te hebben en van de zichten genoten te hebben zijn we weer richting thuis vertrokken. We zijn vorige week ook nog een dagje in Amerika gaan shoppen en we hebben meestal wel een degelijke lijst met dingen die we willen kopen, maar uiteindelijk kopen we toch weer heel wat meer dan wat op ons lijstje staat. Ik had een paar hele goede en sportieve t-shirts gekocht voor 4 euro en een sportief jasje/sweater voor 10 euro...ja dat kan je dan toch niet laten liggen, he. Verder hebben we veel etenswaren en huishoud dingen gekocht want vele dingen zijn een stuk goedkoper als in Canada. Daar profiteren we dan natuurlijk van als we voor een dagje gaan winkelen. Het stadje waar wij altijd naartoe gaan heet Bellingham en is maar een 70km van ons thuis, we eten daar dan lunch en in de vroege namiddag keren we dan weer terug naar huis. Het is altijd een leuk uitstapje! Hopelijk zullen we in maart nog wat mooie dagen hebben om weer te kunnen genieten van wat uistapjes.Foto's vanuit North Vancouver


En nog een paar recente foto's van Ava


Nog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je geinteresseerd ben om foto's van mij te gebruiken of te kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

No comments: