Monday, June 3, 2013

Werken, zomerweer, werken, verjaardagen, werken, regenweer, werken,...Werken, zomerweer, werken, verjaardagen, werken, regenweer, werken,...
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Zicht op downtown Vancouver vanuit Burnaby Mountain Park dichtbij ons thuisEerst en vooral mijn excuses dat het zolang geleden is en toch ook weer bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! 
 
Deze keer is het wel erg lang geleden dat ik nog wat schreef, bijna 2 maanden alweer! Niet dat er zoveel gebeurt is en niet dat we zoveel gedaan hebben, maar de tijd is voorbij gevlogen. In het begin van april was het vooral belangrijk om Ava volledig droog te krijgen en dat is heel goed gelukt! Ik kan nu melden dat ze volledig pamper vrij is overdag eender waar we naartoe gaan. 's Nachts draagt ze nog wel een pamper want ze wordt nog niet direct wakker als ze moet plassen....maar dat zal ook nog wel komen. Als we gaan winkelen of naar een park gaan laat ze mij altijd weten als ze moet gaan en zit prima op een grote toilet. Wij zijn echt fier op haar dat ze dat zo goed gedaan heeft. Ik heb in april ook nog wat diensten gewerkt en rond half april belden ze mij bij mijn nieuwe werk waar ik in oktober was aangenomen hier dichtbij ons thuis. Ze vroegen mij of ik 1 maand avond diensten wou doen (van 15u tot 23u), ja natuurlijk waarom niet? Ik zou dan 5 dagen werken, 2 vrij, 5 dagen werken, 3 vrij en dan weer 5 dagen werken, 2 vrij enzovoort. Ik heb het aangenomen om zo ook aan deze werkplaats gewoon te worden zodat ik er meer diensten kan aannemen in de toekomst. Het is maar 2km van ons thuis, dus ideaal eigenlijk. Vandaar dat ik het nogal druk gehad heb...maar dat dat was niet het enige want ons bezig hieldwant Ava is ook begonnen met "preschool" (kleuterklas). Ze gaat elke maandag, woensdag en vrijdag in de voormiddag van 9u tot 12u en ze heeft allemaal jongens in haar klasje. Ze zijn met zo'n 6 tot 7 kindjes en er zijn altijd 2 leerkrachten aanwezig, wat een luxe, he! Het zijn hele lieve mensen en natuurlijk moeten we hier ook voor betalen. In Canada gaan ze pas naar de openbare kleuterklas (gratis) vanaf 5 jaar en het is maar 1 jaar kleuterklas en dat is zelfs niet eens verplicht. Dus ze kunnen eigenlijk gewoon naar het eerste studiejaar zonder eerst naar een kleuterklas te moeten gaan. Vandaar dat velen hun kindjes naar betalende "preschools" brengen, hier kunnen kindjes naartoe vanaf 2.5 jaar oud tot 6 jaar oud.  Ze doen knutselen, spelen en 1 uurtje echt gestructureerd wat les. Als ik nu eens 's morgens moet werken als Michael ook werken is dan kan ze daar blijven, want ze hebben ook een dag opvang wat wel handig is. We gaan dat 1 van deze dagen toch ook eens proberen om haar een hele dag daar te laten zodat ze het gewoon kan worden voor als ik meer dag diensten zou doen. Ja, je ziet al die dingen houden ons goed bezig.

Wat het weer betreft hebben we in april nog wat koeler weer gehad met regenachtige dagen, maar tegen eind april was het weer zomerweer met 25 graden en veel zon. De eerste 2 weken van mei hadden we ook nog van dat heerlijk weer met veel zon en warme temperaturen, maar nu de laatste weken van mei is het weer koeler en regenachtig op sommige dagen. We hebben nog genoten van de prachtige bloesems die we hier hebben gehad in april, daar heb ik natuurlijk ook foto's van genomen. Onze rhododendrons stonden ook in volle bloei en dat is ook altijd mooi te zien. We hadden ook mooie tulpen waar ik wat foto's van genomen heb. Verder ben ik met Ava eens naar het kerkhof gereden hier niet zo ver vandaan, niet zozeer voor het kerkhof maar vanwege de prachtige bloesems die daar aan het bloeien waren...zooo moooooi! We kregen ook een vervroegd verjaardagscadeau voor Ava uit Nederland van mijn vriendin Ineke, haar man en dochtertje. Er zat een prachtig Bumba koffertje in, alsook een mooie Bumba badjas en nog wat andere leuke spulletjes. Daar was Ava enorm blij mee en ze heeft er veel plezier aan. Voor de rest hebben we met dat mooie weer regelmatig gebarbecued, we hadden heerlijke hamburgers gemaakt en daar heb ik er een deel van diepgevroren zodat we ze af en toe maar moeten uithalen als we zin hebben in een lekkere hamburger. Ik had spek gebakken en dat geeft zo'n hamburger nog wat meer smaak...mmm. Ava heeft veel buiten gespeeld met haar ballen, haar driewielertje en al haar andere speeltjes. Heerlijk om haar zo bezig te zien.
Foto's bij ons thuis, de bloesems op het kerkhof, de rhodos, de tulpen en Ava haar cadeau
Op 1 van de weekenden begin mei zijn we hier in de buurt eens gaan wandelen in het Pier Park. Dat is een nieuw park dat vorig jaar was aangelegd langs de Fraser River en dat is niet ver van ons thuis. Het was een warme dag dus we besloten om daar naartoe te gaan, ik moest in de namiddag wel werken maar dat was geen probleem. We waren er rond 10u30 en het was al heel erg warm, gelukkig was er wel een briesje aan het water wat het wat aangenamer maakte. Er waren wat speeltuintjes, maar omdat die echt in de zon stonden te bakken was het te warm voor Ava om op de glijbaan te gaan en dergelijke. We hebben er dan maar wat rond gewandeld en van de zichten genoten. Het is wel een mooi park op zich, maar als het echt te warm is dan is het niet zo aangenaam want er is geen schaduw. We hebben hier iets meer dan een uur doorgebracht en zijn dan terug naar huis gegaan. Die namiddag moest ik werken en daarna stonden er nog 2 namiddagen op het programma voordat ik 3 dagen vrij zou hebben. Op 1 van mijn drie dagen vrij had ik afgesproken met mijn vriendin Julie. Sinds het mooi weer was zou zijn hadden we afgesproken om een wandeling te maken in Fort Langley, daarna zouden we naar "Choo Choo's Restaurant" gaan en ook nog even binnenspringen bij "Forever Yours Lingerie". Ik had een coupon gekregen voor $25 omdat het mijn verjaardag was in mei, die coupon was tot op het einde van de maand geldig. Dus we gingen kijken of er wat te krijgen was.

Eens in Fort Langley was er vanalles gaande, ze waren een nieuwe TV serie aan het filmen "Cedar Grove" of zoiets. Wij keken even toe en liepen dan verder over de brug naar het park bij de Fraser River. Die rivier ziet er toch maar vies uit, zo bruin...maar dat is vooral door het sedement wat de stroming met zich meebrengt. Na onze wandeling gingen we terug richting auto en reden we verder naar Choo Choo's Restaurant, Ava vindt het zo'n geweldig restaurant omdat ze daar treinen kan kiezen om mee te spelen aan de tafel. Er gaat ook een electrisch treintje rond in het restaurant. Verder is het eten hier heel lekker en hadden we er echt van genoten. Na onze lunch zijn we naar Forever Yours Lingerie geweest en ik had daar niets gekocht, maar mijn vriendin had een hele mooie BH gevonden en ik vroeg of zij mijn kortingsbon van $25 kon gebruiken want ik ging voor eind mei toch niet meer terug komen. Geen probleem en zo was haar vrij dure BH uiteindelijk toch niet zo duur. Op de terugweg waren we bij 7 Eleven gestopt om een lekkere "Slurpee" uit te halen. Een slurpee is iets wat je drinkt, het is heel fijn gemalen ijs met verschillende smaken (vooral smaken zoals cola, fanta, sprite en dergelijke), een heerlijke verkoeling op warme zomerdagen...en vandaag was het een heel warme dag. Eens thuis gekomen moest Julie er alweer vandoor, maar we zouden op mijn verjaardag wat gaan eten. Ava en ik hebben nog wat in de tuin gespeeld en daarna kwam Michael weer thuis en toen was het tijd om te eten, nog wat buiten te spelen en de dag was weer voorbij.

Half mei was het mijn verjaardag, maar ik moest werken dus we hebben het eigenlijk pas later gevierd. Niet veel deze keer want we hadden het zo druk. Ava en ik zijn met mijn vriendin Julie gaan uiteten op mijn verjaardag en op Ava haar verjaardag hadden we wat leuke cadeautjes klaargezet voor haar als ze 's morgens op stond en ze kon zien. Ze was er heel blij mee en we hebben toch een beetje gevierd met wat cup cakes. De week erna hadden we een heerlijke cake bij Michael zijn ouders met nog wat meer cadeautjes. Verder zijn we met onze vrienden die 2 kindjes hebben voor onze verjaardag gaan uit eten. Dat was gezellig en lekker, dat gaan we zeker nog wel eens doen. Na Ava haar verjaardag hadden we niet meer zo'n warm en zonnig weer zoals de eerste 2 weken van mei, maar het was een stuk frisser (rond de 15 graden) en regenachtig op sommige dagen. Er waren gelukkig toch een paar zonnigere en warme dag als ik vrij had en daar hebben we van geprofiteerd. Ava en ik zijn nog naar Burnaby Mountain geweest, daar waren we al een hele tijd niet meer geweest. Het is er nog steeds even mooi en ik geniet er telkens van om daar rond te wandelen, met Ava te spelen op de speeltuin en te genieten van de mooie zichten.Foto's van Pier Park hier in onze buurt
Foto's van Fort Langley, Choo Choo's en thuis

Foto's van ons bezoekje aan Burnaby Mountain Park in onze omgeving

Na al die weken werken had ik eindelijk 4 dagen achter elkaar vrij en ik heb er van genoten om het wat rustig aan te doen, wat te winkelen en te genieten van Ava en Michael hun gezelschap. Want als je in de namiddag moet werken dan zie je je familie niet zoveel, gelukkig heb ik meestal wel de voormiddag met Ava en zeker als ze niet naar school is...dus haar moet ik niet zo erg missen. Maar door de week als Michael werken is zie ik hem maar weinig want hij moet 's morgens om 8u beginnen en ik lig dan soms nog wel in bed als ik om 23u30 pas thuis ben van het werk. En tegen dat ik rond 23u30 thuis kom ligt hij meestal al in bed, dus door de week zien we elkaar niet zoveel. Maar goed, ik heb nog diensten staan tot half juni en daarna heb ik niets meer vast staan tot in september. Ze zullen mij zeker wel weer bellen voor bepaalde diensten, maar dan zal ik wel zien of ik wil gaan werken of niet. Michael heeft deze zomer 6 weken verlof en tijdens die periode wil ook wel een tijdje thuis zijn. Tijdens mijn 4 dagen vrij had ik ook een weekend vrij en dat is wel altijd aangenaam om de hele dag samen met ons drietjes vrij te hebben. Er was hier in onze omgeving de "Hyack Festivals" en dit is met een parade en vanalle toffe evenementen. Wij zijn naar die parade (stoet) gaan kijken en daarna zijn we naar het park geweest waar een speeltuin is, een prachtige tuin met verschillende mooie bloemen alsook een kinderboerderij is met kippen, konijnen, biggetjes, schaapjes, geitjes en andere vogels (kalkoen, pauw, enzovoort). Ava vond het geweldig en had alleen maar oog voor de geitjes, ze was er echt zo blij en wilde alle geitjes zien en aaien. Zo schattig om te zien en de geitjes hadden haar ook wel graag! We hebben een heerlijk dagje samen gehad en het was ook degelijk weer. Op het moment heb ik 2 dagen vrij en morgen zou het mooi weer worden. Als ik zin heb ga ik met Ava North vancouver en West Vancouver onveilig maken. Ik denk dat we eens naar het strand van Ambleside beach gaan, Lynn Valley misschien, Capilano River Regional Park, Capilano Lake en Cypress Mountain zijn allemaal mogelijk. We zien wel waar we zin in hebben. Mijn vriendin Julie is op vakantie met haar moeder in Newfoundland (aan de andere kant van Canada) waar ze op bezoek is bij haar zus en om de omgeving te bezoeken. Dus het is enkel Ava en ik morgen, ik mis Julie wel maar ik denk dat zij het daar goed naar haar zin heeft. Als ze terug is zullen we zeker weer eens met elkaar afspreken!


Foto's van het Hyack Festival, kinderboerderij en de tuin

Nog even geduld voor mijn volgende post!Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je geinteresseerd ben om foto's van mij te gebruiken of te kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

No comments: