Thursday, February 7, 2013

Eerste avonturen van het jaar!Eerste avonturen van het jaar!
 
~Je kan op de foto's klikken om een grotere versie te zien!

Capilano Lake & de Lions Mountains in North VancouverEerst en vooral weer bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! 
 
We zijn ondertussen alweer in de 2de maand van het jaar...wat gaat het toch vooruit. In dit blogje zal ik dan ook proberen om de maand januari samen te vatten. We hebben over het algemeen vrij mooi weer gehad, wat niet altijd het geval is in januari. Het nieuwe jaar begon met zo'n 10 dagen zonnig en droog weer. Dat vinden wij natuurlijk heerlijk en met zo'n dagen proberen wij er zoveel mogelijk van te genieten door te gaan wandelen en uitstapjes te maken. Als Michael door de weken werken is en als ik niet moet werken dan gaan Ava en ik er ook graag eens op uit. Het is natuurlijk fijner als het mooie weer is in het weekend zodat Michael ook mee kan. Maar soms ga ik door de week wel eens alleen met Ava op pad of een vriendin van mij gaat ook al eens mee. Dus deze maand hebben we een deel leuke dingen gedaan en heerlijk gewandeld. Omdat het nog januari was hebben we nog wel wat vocht 's morgens, vooral op zonnige dagen en dat geeft soms wel wat ochtend nevel/mist wat mooi is om foto's te nemen. Dat is ook prachtig voor zonsopgangen, maar omdat ik dan om 7u ergens ter plekke zou moeten zijn (wat nogal vroeg is en ik ga Ava daar niet voor wakker maken natuurlijk) is het soms wel handig om foto's te nemen vanuit onze tuin.

Ava is graag buiten, dus het was fijn dat we deze maand toch regelmatig eens zijn kunnen gaan wandelen. We zijn op een morgen naar Burnaby Mountain Park geweest wat maar een 10-15 minuten rijden is van ons thuis. Het was vrij mistig bij ons thuis en ik hoorde op de radio dat het op hoger gelegen gebieden zonnig was, dus wij vertrokken in de mist rond 10u richting Burnaby Mountain Park wat op een hoogte gelegen is van zo'n 300-400 meter. Tegen dat we daar aankwamen zaten we inderdaad in het zonnetje en boven het water hingen nog mist en lage wolken. Rondom downtown Vancouver in de verte hing ook nog mist en lage wolken en dat zorgde wel voor hele mooie zichten van zowel downtown Vancouver, de Burrard Inlet met de omliggende bergen en Indian Arm (een 18km lange fjord). Heerlijk om daar rond te wandelen en te genieten van de mooie zichten. Ava en ik hebben een heerlijk stukje gewandeld en die frisse lucht doet toch altijd goed. De dag erna hadden we nog zo'n weer met wat mist en zon. Bij ons thuis was het vrij mistig omdat wij iets hoger gelegen wonen, dus ik dacht dat het wel leuk zou zijn om de eendjes te gaan voeren met Ava bij Burnaby Lake. Daar is het altijd mooi om rond te wandelen en de eendjes te zien. Het was minder mistig beneden bij het meer, dus we hebben wat kunnen genieten van het zonnetje. Het landschap in de verte zat wel wat meer in de mist, maar dat gaf wel een mooi effect. We hebben hier een hele tijd zaad gegooid naar de eendjes en op het houten wandelpad een paar keer op en neer gewandeld. Daarna hebben we weer een paar dagen met regenachtig weer, maar daarna mochten we weer genieten van wat dagen met zon. Ik ben dan met Ava naar Barnet Marine Park (een 15 minuten rijden van ons thuis) geweest om daar wat aan het strand te wandelen en natuurlijk om te genieten van de mooie zichten. Er zijn daar nog overblijfselen van betonnen gebouwen waar ze heerlijk kon rond lopen in tunnels en dergelijke. Het was een heerlijk voormiddagje met veel zon en gelukkig weinig wind wat de wandeling wel aangenamer maakte.


Foto's van zonsopgang bij ons thuis


Foto's van Burnaby Mountain ParkFoto's van Burnaby Lake en bij ons thuis

Foto's van de wandeling in Barnet Marine Park
Deze maand heb ik ook nog wat gewerkt, maar gelukkig blijft er nog tijd over om andere dingen te doen. Verder gaat het leven hier zijn gewone gangetje, Michael werkt van maandag tot vrijdag van 8u tot 16u30 en ik werk een paar keer per week in de namiddag (15u tot 23u) en soms ook 's morgens in het weekend (7u tot 15u). Ava gaat elke week 1 voormiddag naar de grootouders zodat ik het huis eens goed onderhanden kan nemen. Poetsen met haar in huis gaat ook wel, maar als ik vloeren moet boenen is het wat moeilijker want dan wil ze haar handen ook in de emmer steken en mee helpen! Heel lief van haar, hoor...maar soms is het moeilijk om het water in de emmer te houden. ;) We zijn nu ook aan het rond kijken voor een goede opvang met een soort scholing erbij voor Ava. Hier moeten kinderen pas naar school op 5 jaar oud en ze hebben 1 jaar kleuterklas en daarna beginnen ze met de lagere school. Er zijn wel vele opvangs waar kleuters naartoe kunnen vanaf 2.5 jaar en die hebben elke dag een paar uurtjes kleuterklas inbegrepen. Dus het is wel wat anders dan gewoon bij een onthaalmoeder of gewone opvang. Er zijn een heel deel van deze opvangs met kleuterklas in onze buurt, dus we zullen ze eens gaan bezoeken om te kijken waar Ava het beste terecht kan. Ik ga door week met haar wel 1 keer per week naar een speelzaal waar kinderen van 1 tot 5 kunnen gaan spelen. Er is ook nog een andere organisatie waar we elke dag door de week in de voormiddag een paar uurtjes terecht kunnen om met andere kinderen te spelen, knutselen, zingen, verhaaltjes lezen...maar daar moeten wij bij haar blijven natuurlijk net zoals in de speelzaal. We hopen iets te vinden zodat Ava tegen september naar de kleuterklas/opvang kan. Ik denk dat ze dat wel leuk gaat vinden, ze is zo'n lief kind!

Half januari hebben we ook nog een paar heerlijke zonnige maar koudere dagen gehad en we zijn in het weekend als Michael vrij had weer eens naar Capilano Suspension Bridge Park geweest omdat we daar een ingang kaart voor hebben van 1 jaar. En in de winter is het toch een stuk minder druk als in de zomer wanneer er veel toeristen naar Vancouver komen. We vertrokken rond 9u30 en waren tegen 10u daar, er was nog gratis parking langs de weg...dus dat is altijd handig natuurlijk. Deze keer gingen we eindelijk eens de Cliffwalk doen, want een nieuwere attractie is hier bij Capilano Suspension Bridge Park. Het is een structuur die van een rots afhangt en je nog betere zichten geeft boven de rivier. Deze Cliffwalk is zo'n 213m lang en hangt op 91m boven de rivier van een rots af. Wij vonden het wel de moeite en alles is heel mooi aangelegd. Nu en dan eens stoppen om van de omgeving te genieten. Zelfs Ava vond het leuk om te doen en liep tussen ons in. Er waren verschillende kleine vijvertjes aangelegd en het water was bevroren, dus Ava vond het wel geweldig om daar met stenen op te laten vallen. Een kind heeft soms niet veel nodig om het naar zijn/haar zin te hebben. Daarna liepen we de "wiebelende" Capilano Suspension Bridge over, heel mooie zichten maar je kan er niet goed foto's van nemen met dat gewiebel door de mensen die over de brug heen wandelen. We hebben aan de overkant nog een stukje gewandeld en gingen de brug weer over en het park uit. We hebben er toch weer van genoten en het begon nu ook wat drukker te worden, dus we waren op tijd weer weg. We zijn nog een stukje verder door gereden op de Capilano Road en even gestopt bij de Cleveland Dam en Capilano Lake. Het was daar zo mooi, het water was kalm en de zichten prachtig. Van hier heb je een prachtig zicht op de Lions Mountains, wat twee gelijkaardige bergtoppen zijn bestaande uit de West Lion met een hoogte van 1646m en de East Lion met eenh hoogte van 1606m. Deze bergen zijn zichtbaar van vele gebieden in en rondom Vancouver, maar het mooiste zicht is toch bij Capilano Lake. Daarna zijn we weer naar huis gereden want het was toch alweer namiddag. De rest van het weekend hebben we het lekker rustig aan gedaan. We hebben ook nog mogen genieten van een paar hele mooie zonsondergangen van bij ons thuisFoto's van Capilano Suspension Bridge Park


Foto's van The Lions & Capilano Lake

Foto's bij ons thuis en zonsondergangen gezien vanuit onze woonkamer

Mijn vriendin Julie en ik hadden nog afgesproken voor lunch en ik was samen met Ava gegaan. Dat was heel gezellig zoals altijd en Ava is echt braaf in een restaurant, dus dat helpt wel met de gezelligheid. We hadden afgesproken om op 1 van de volgende zonnige dagen een rondje van 10km rondom Stanley Park in Vancouver te gaan wandelen. We hadden op een donderdag afgesproken, maar jammer genoeg heb ik dat moeten afzeggen want ze zijn nieuwe pvc platen komen zetten tegen ons huis. De pvc platen die we 2.5 jaar geleden hadden laten plaatsen waren wat golvend en dat zag je vooral aan de voorkant van het huis als de zon er op scheen. Dat was eigenlijk geen mooi zicht. We hebben vorige jaar dan het bedrijf gecontacteerd die deze pvc platen geplaatst heeft en zij hebben dan het bedrijf gecontacteerd die deze platen maakt. Ze zijn enkele keren komen kijken, ze hebben wat platen vervangen maar dat hielp allemaal niets. Dus nu kregen we antwoord dat we volledig nieuwe pvc platen kregen op hun kosten. Deze platen zijn een stuk beter, dezelfde kleur, hetzelfde design en met isolatie wat beter was dan onze andere platen. Die man die de platen installeerde is hier een goede 10 dagen bezig geweest aan het huis, maar het ziet er nu wel mooi uit. Ik wilde toch thuis zijn terwijl die man aan ons huis werkte in geval dat hij iets nodig had, dus ik had mijn wandeling met Julie afgezegd. Maar we zullen nog wel eens een dagje krijgen dat we beiden niet moeten werken om naar Stanley Park te gaan.

Aangezien het dat weekend mooi weer zou worden zijn Michael en ik naar Stanley Park geweest om de 10km rond het park te gaan wandelen. We vertrokken thuis rond 9u30 en zijn een broodje gaan uithalen bij Subway zodat we 's middag in het park konden picknicken bij de totem palen waar er een overdekte plaats is om te lunchen. De dag begon nogal mistig en de wolken hingen laag toen we in Stanley Park aankwamen. We parkeerden bij Third Beach en gingen met de klok rond de seawall volgen. De seawall is het 10km lange cementen wandelpad rondom Stanley Park was volledig langs het water opgaat. Voordat we aan deze wandeling begonnen wou Ava eerst wat op het strand spelen en met papa wat stenen in het water gooien. Daarna hebben we heerlijk genoten van een lange wandelen en tegen de middag waren we aan de totem palen. De mist/lage wolkendek was ondertussen ook opgetrokken en de zon was van de partij. In plaats van volledig langs Lost Lagoon en Second Beach te wandelen kozen we om een trail te volgen door Stanley Park heen wat ons ook weer terug bracht tot aan de parking van Third Beach. We volgenden het Tatlow Trail wat net begon voorbij Lost Lagoon. Dit was een mooi breed pad door het grote bos van Stanley Park...dit moet zalig zijn op een warme zomerse dag om hier lekker koel tussen de bomen te wandelen. Het was een heerlijke wandelen en we hebben er alle drie van genoten. We hebben deze mooie dagen nog wat prachtige zonsondergangen mogen bewonderen vanuit onze woonkamer en ik heb ook nog wat leuke foto's genomen van Ava.

Zo, dat was weer het 1 en ander in januari toen we heel wat leuke dingen gedaan hebben. Februari is tot nu toe nog niet veel soeps geweest wat het weer betreft met regenachtig weer, maar we krijgen vanaf morgen (vrijdag) en ook in het weekend mooie zonnige dagen...dus dan zullen we er wel weer eens op uittrekken. Dan heb ik ook weer wat leuks om over te schrijven voor mijn volgende berichtje!


 Foto's van onze wandeling rondom Stanley Park in Vancouver, zonsondergang bij ons thuis en Ava


Nog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je geinteresseerd ben om foto's van mij te gebruiken of te kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

1 comment:

Sophia Burns said...

Prachtige foto's weer! Leuke update, ik geniet er altijd weer van :)