Thursday, January 24, 2013

December Avonturen!December Avonturen!
 
~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

De eerste sneeuw van het jaar gezien vanuit onze woonkamerEerst en vooral bedankt aan iedereen die hier regelmatig eens komt kijken en/of een leuk berichtje nalaat...dat stel ik erg op prijs en is fijn om te lezen natuurlijk! 
 
Nu is het tijd om weer wat in te halen en dit blogje gaat vooral over onze avonturen in December. Niet dat het echt grote avonturen zijn, maar we hebben wel weer wat leuke uitstapje gedaan en dergelijke. Ik had eigenlijk al vrij vroeg in december de kerstboom gezet en ik denk dat die voor half december al stond. We hebben er bijna een hele maand plezier aan gehad. Ava had me geholpen met de ballen er in te hangen en om mij het 1 en ander aan te geven. Zo lief om te zien hoe graag ze wil helpen. Ze fleurt helemaal op als ik haar vraag om mij te helpen met iets of als ik haar vraag om mij iets te halen. En ze wist me ook te vertellen dat er cadeautjes onder de Kerstboom gingen komen en dat we ze pas open doen met Kerst. Dat begreep ze dan toch vrij goed! We hebben vrij regenachtig weer gehad in de eerste helft van de maand, dus niet al teveel uitstapjes. We zijn regelmatig naar het winkelcentrum geweest hier in de buurt want daar stond een super grote Kerstboom waar een treintje rondom rijdt. Ava vind het geweldig om een ritje te maken op dat treintje en daar mag iedereen op en het is gratis. Natuurlijk vinden ze het fijn als je een kleine geld donatie doet, dus wij geven meestal een euro voor een ritje.

Op de zonnigere dagen zijn we er toch weer eens op uit geweest. We gingen te voet naar het winkelcentrum zo'n 2km van ons thuis. We liepen door een mooi park met een speeltuin en daar wou Ava toch eventjes spelen. De glijbanen waren wel nat, dus gingen we op de wip want die was droog. Ze liep hier ook rond van het ene speeltuig naar het andere, dus lekker wat energie kwijtspelen ook al was het vrij frisjes. Daarna zijn we verder naar het winkelcentrum gewandeld waar het lekker warm was. We namen onze tijd hier en zijn naar een paar winkeltjes geweest om het 1 en ander te kopen. We hadden wat prulletjes van Dollarama (een winkel met alles aan $1 dollar), een paar leuke boekjes voor Ava van de boekenwinkel en wat groenten en fruit. Toen we terug richting thuis wandelden was het net na 16u en het begon al wat donker te worden want het was nu ook goed bewolkt. Onderweg was het al helemaal donker geworden en we konden zo genieten van wat huizen die verpakt waren met Kerstlichtjes. Heel mooi om te zien, vooral als het bij iemand anders zijn huis is...hihihi. Ava vond dit ook geweldig om te zien natuurlijk. We hebben ook nog mogen genieten van wat mooie zonsondergangen en een mooie regenboog.


Foto's van onze Kerstboom en onze wandelingZo'n dikke week voor Kerstmis begon het echt een stuk kouder te worden en het weerbericht gaf aan dat er mogelijk natte sneeuw zou vallen. Wow, hadden ze dat even verkeerd ingeschat. Als wij opstonden was het volop aan het sneeuwen en alles was wit. Er lag zeker als een goede centimeter of 5. Die morgen viel het ons ook erg op dat het zo koud was in huis...brrrrr! Geen wonder dat het zo koud was, onze verwarming deed het niet meer! Ja zeg en dat net als het kouder aan het worden was en er lag sneeuw! We hebben gelukkig iemand kunnen bellen die bereidt was om te komen rond de middag. Het duurde gelukkig niet lang en het was maar een knopje wat niet degelijk contact gaf en dat hebben ze kunnen vervangen. Wat een geluk, want het is toch maar frisjes zo zonder verwarming op een koude en sneeuwachtige dag. Tegen de namiddag was het eindelijk gestopt met sneeuwen en zijn we met Ava buiten in de sneeuw gaan spelen. Dat vond ze natuurlijk super fijn! We maakten samen een kleine sneeuwman en toen Michael ging sneeuwruimen wilde ze ook heel graag helpen met het sneeuwruimen. Zo lief om te zien! Michael was die dag thuis gebleven en heeft sneeuw geruimd bij ons thuis en bij zijn ouders.

De dag erna was het waar gaan sneeuwen, dus Michael bleef nog een dagje vrij. Fijn dat ze nogal gemakkelijk zijn op zijn werk wat dat betreft. Ava zag er weer naar uit om wat tijd door te brengen in de sneeuw. Tegen dat we naar buiten gingen was het weer gestopt met sneeuwen. Michael had nog een oude slee waarmee hij samen met Ava in het straatje achter ons huis de heuvel af ging. Geweldig om te zien en dat was natuurlijk dolle pret voor Ava, he! Toen begon het opeens weer te sneeuwen en daar had Ava het toch niet op. Die dikke sneeuwvlokken die uit te lucht kwamen waren maar akelig...hahaha. Ze keek echt verwonderd met van die hele grote ogen naar de lucht! En daarna wilde ze zo snel mogelijk naar binnen want ze zag het liever van achter het raam. Het bleef niet koud genoeg en tegen dat Kerstmis er aan kwam was de sneeuw bijna volledig weg.

Michael was vrij tussen Kerst en Nieuwjaar, ik moest darentegen wel gaan werken en ook met Kerst. Maar dat was niet erg, want ik was om 15u20 thuis op Kerstdag. Op Kerstavond hebben we onder ons drietjes wat gevierd zodat Ava al een paar pakjes kon open doen. Dat was heel lekker en heel gezellig. Natuurlijk kreeg ze daar ook cadeautjes en wij hadden nog een paar kleine pakjes meegenomen die bij ons thuis nog niet geopend waren. Ze vond het pakjes openen geweldig en ik denk dat Ava alleen maar interesseerde, niet zo zeer in wat er in de pakjes zat...hihihi. We hebben in elk geval een fijne Kerst gehad en na de 2de Kerstdag had ik ook vrij tot na Nieuwjaar, dus we hadden weer wat tijd om fijne dingen te doen met ons drietjes.Foto's van de eerste sneeuw en Kerstmis
Eind december hadden we toch nog een paar droge dagen zodat we er nog eens op uit zijn kunnen gaan. We wilden zo graag nog eens naar Capilano Suspension Bridge Park nu dat we een abonnement hebben voor een heel jaar. En wilden hier specifiek naartoe als het donker was omdat je er tot begin januari de "Canyon Lights" kan bezichtigen. Het hele park is ingepakt in miljoenen lichtjes voor Kerstmis en dit doen ze de hele maand december tot net na Nieuwjaar. Dus op 1 van de dagen dat het droog was zijn we er op uit gegaan en bezochten wij Capilano Suspension Bridge nog eens. Ava vond het geweldig om al die mooie lichtjes te zien, maar het was vrij mistig en daar had ze het toch niet echt op. Dat het donker was gaf niet zo, maar dan nog mist daarboven op was wat veel voor haar precies. We zijn dus niet de brug over gegaan, maar aan deze kant van de brug waren er ook heel wat lichtjes te zien en we zijn ook nog even het winkeltje binnen gewandeld om op te warmen want het was vrij koud buiten. Bij de winkel stond een grote beer met een Kerstmuts op en daar was ze nogal gefascineerd door. Tegen dat we besloten om naar huis te gaan was het toch alweer 2 uurtjes verder, dus we hebben ons nog goed bezig gehouden.

We zijn dan ook nog een keertje gaan wandelen in Burnaby Mountain Park, daar was nog een hoop geruimde sneeuw naast de parking en Ava wil daarin gaan spelen. Michael en Ava gingen zich daar even amuseren terwijl ik een vlug wandelingetje maakte om een paar foto's te nemen van de zichten. Het was nog vrij bewolkt, maar de zichten waren toch mooi. Daarna hebben we hier samen nog een stukje gewandeld en zijn we verder gegaan naar Burnaby Lake waar we de eendjes eten gaven en een stukje wandelden. Verder zijn we nog een paar keer naar de shopping centrums geweest in onze omgeving want na Kerstmis zijn hier altijd grote kortingen op vanalles van kleding tot voeding. We hebben hier en daar toch nog een goede deal gevonden, vooral voor wat kleding voor Ava.
Zo, dat waren dan onze avonturen voor de maand december, een volgend berichtje volgt binnekort met meer avonturen van de maand januari!


 Foto's van Canyon Lights in Capilano Suspension Bridge Park, Burnaby Mountain Park en Burnaby LakeNog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je geinteresseerd ben om foto's van mij te gebruiken of te kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

2 comments:

Sophia Burns said...

Ooooh wat een prachtige foto's weer, en Ava is WEER mooier geworden :) Die gaat in (gelukkig heel) wat jaartjes aardig wat jongemannen het hart op hol brengen, dat zie je zo :) Zo'n vrolijk meisje!

Onze winter is ook behoorlijk wat strenger dan de afgelopen jaren, hopelijk blijft de lente niet zo lang weg als vorig jaar he?

Groetjes uit winters Creston :)

RC said...

Mooi, die bergen daar, waar was dit precies?