Tuesday, November 13, 2012

Tijd voor een verslagje!

Tijd voor een verslagje: Mama en Tante Annie op bezoek:

DEEL 1 
 

~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Herst kleurtjes bij Burnaby Lake Eerst en vooral dank jullie wel voor de leuke "comments" op mijn vorige berichtjes en dat jullie daar even de tijd voor genomen hebben. Ik vind het altijd leuk om reacties te lezen!

In dit berichtje ga ik een verslagje schrijven van het bezoek van mijn mama en tante Annie uit Belgie. Ze zijn voor 2 weekjes samen hier op bezoek geweest en het was heerlijk genieten. Ze kwamen op zaterdag 13 oktober aan en vertrokken op zaterdag 27 oktober weer terug naar huis. Mijn tante is met mijn mama meegekomen omdat mijn mama het niet meer alleen aan durfde, ze geraakt snel in paniek en het is gewoon wat veel voor haar zo heel alleen. Mijn nonkel Roger (tante Annie haar man) had voorgesteld dat zij maar eens mee moest gaan met mijn mama, want hij vond het zo jammer dat mijn mama Ava al meer als 2 jaar niet meer gezien had. Mijn mama moest daar niet lang over nadenken en mijn tante ook niet...dus ik ben mijn nonkel Roger eeuwig dankbaar dat mijn tante kon meekomen. Mijn tante en nonkel zijn zowat als 2de ouders want ik kwam vroeger veel bij hun omdat hun 2 dochters van mijn leeftijd zijn.

Zaterdag 13 oktober kwam er al vlug aan en wij vertrokken met Ava rond 13u richting de luchthaven in Vancouver. Ze zouden normaal om 13u40 landen, maar hun vlucht was iets sneller dan voorzien en ze zouden om 13u20 landen. Wij waren rond 13u30 aan de luchthaven en geduldig wachtten we tot mijn mama en tante Annie tevoorschijn zouden komen. Ava vond het allemaal erg fascinerend zo met al die passagiers met hun koffers, ze vroeg af en tot of Oma al daar was en we vertelden haar dat ze nog eventjes moest wachten totdat Oma en tante Annie tevoorschijn zouden komen. En ja hoor, opeens zag ik hen en vertelde het aan Ava...ze had echt zo'n verrassende blik op haar zicht en lachte toen ze Oma zag. Ik denk dat ze haar nog wel wat herkende, zo lief om te zien. Ze gaf Oma ook een knuffel en had daar geen problemen mee. Wat was het toch weer een heerlijk terug zien met mijn mama! Het was natuurlijk ook super om mijn tante Annie na 4 jaar weer eens te zien. Na eventjes wat bij te babbelen wandelden we richting de auto en reden we naar huis. Eens thuis gekomen kregen we al direct een deel cadeautjes en lekkers wat mee gekomen was van Belgie.

We hadden 2 zakken van 1kg met guimauven (snoepjes in de vorm van Lievevrouwtjes/Maria'tjes...zie foto's) van mijn moeder en mijn broer en gezin alsook 2 dozen lekkere Belgische pralines die mama had meegebracht voor mijn werk. Een rugzakje voor Ava met een kleurboek van tante Annie en familie en ook een mooi kettinkje van tante Annie en familie voor mij (heel mooi trouwens!) en voor Michael nog een doos met pralines. We hadden ook wat spullen van Bumba besteld via een Nederlandse website en het naar mijn mama later sturen, dus Ava was in de Bumba hemel toen ze al die spulletjes kreeg! We hebben lekker bijgekletst met een tasje koffie en een beetje avondeten. Mijn mama en tante Annie hebben het tot 21u uitgehouden en zijn dan toch maar gaan slapen want ze waren doodmoe!

 

Aankomst van Oma en tante Annie

Vrienden van ons hadden ons laten weten dat op 13 en 14 oktober de toegang voor Science World (Telus World of Science) in Vancouver gratis was. Normaal kost dit zo'n 18 euro per persoon, dus dat was wel de moeite. We wisten niet of mijn familie daar zin in had de eerste dag na aankomst. We hadden het voorgesteld aan hun en ze hadden daar wel zin in, maar we zouden wel zien hoe ze geslapen hadden en hoe ze zich zouden voelen. Ava, Michael en ik waren rond 7u30 op en begonnen al met de tafel te zetten voor het ontbijt. Ondertussen konden mijn mama en tante Annie zich op hun gemak klaarmaken. Tijdens het ontbijt hadden we het nog eens over Science World en iedereen had wel zin om te gaan, want het was een regenachtige dag. Michael had ons allemaal afgezet bij de Skytrain en hij heeft zijn auto dan bij zijn ouders geparkeerd (wat niet ver van de Skytrain is). Ava vond de rit op de Skytrain geweldig en we waren op een goede 25 minuutjes aan het Science World station. Van daar was het maar een 100 meter wandelen tot aan Science World. We waren daar net nadat het opende om 10u en het was al vrij druk. Dat zal wel komen omdat het gratis was en het was regenachtig.

Wij vonden het allemaal erg interessant, je liep van de ene tentoonstelling in de andere en er waren vele leuke interactieve activiteiten te doen. Er was een deel over dinosaurussen, over hoe het menselijke lichaam in mekaar zat, de fysica van bepaalde dingen ook in verband met water, electriciteit en dergelijke en veel meer. Er was ook een grote speelhoek waar Ava zich ook wel een tijdje heeft kunnen uitleven. Hier zou je je de hele dag niet vervelen, maar we wilden toch in de namiddag naar huis gaan want het begon erg druk te worden. Dus we zijn in de vroege namiddag terug naar huis gegaan met de Skytrain...het regende ook nog steeds. Eens als we thuis we kwamen hebben we een heerlijk tasje koffie gedronken en daarna zijn we nog gaan winkelen. Ava kan het enorm goed vinden met Oma en tante Annie, zo geweldig om te zien hoe ze al gehecht is aan hen! Verder hebben we nog wat TV gekeken en het rustig aan gedaan die avond. Een filmpje en foto's van ons bezoekje aan Telus World of Science


Op maandag is Michael weer gaan werken, want hij had niet meer zovele vrije dagen, hij zou misschien nog wel ergens een dagje nemen als het mooi weer was en wilden allemaal samen ergens naartoe. Ik heb mijn eigen auto, dus het was voor Michael niet nodig om vrij te nemen. Wij hebben het rustig aan gedaan die morgen en nog wat bijgepraat met vanalles en nog wat. We hebben ook eens proberen te skypen met mijn nonkel wat toch wel een beetje lukte, maar het viel af en toe wel eens weg. Over het algemeen hebben we toch even kunnen praten. Toch geweldig dat je van zover toch gemakkelijk in contact kan blijven, he. Op die maandag had ik 's middags afgesproken met 2 dames die origineel van Nederland zijn maar al heel wat jaren in Canada wonen met hun gezin. Linda is van Vernon en zij was die dag in Vancouver omdat ze op de Nederlandse ambasade moest zijn. Ze was deze keer alleen, we hebben met haar en haar man in september al eens afgesproken om te gaan eten. Marjolein en haar man die in Alberta wonen waren ook in Vancouver voor een paar daagjes vakantie en vonden het wel leuk om met ons af te spreken. Dus wij waren in totaal met 6 volwassenen en Ava. Wij hadden bij Pasta Polo afgesproken voor lunch. Het was heel gezellig en zo tof om hun weer eens terug te zien. We hebben lekker geklets en lekker gegeten! Hopelijk kunnen we dat in toekomst nog wel eens doen.

Voor de rest van de dag hebben we niet veel meer gedaan want het was toch nog wat regenachtig. Mijn mama had die avond heerlijk stoofvlees gemaakt voor ons als Michael thuis kwam van zijn werk. De rest van de avond hebben we het rustig aan gedaan en nog wat TV gekeken en gepraat. Dinsdag was het droog maar toch nog vrij bewolkt, we zijn hier in de buurt wat gaan wandelen en in de namiddag zijn we naar Burnaby Lake geweest. Hier zijn mijn mama en tante nog niet geweest toen ze voorheen hier op vakantie waren. Ik kom hier regelmatig om de eendjes eten te geven met Ava en het is maar 5 minuutjes rijden van ons thuis. Toen we hier aankwamen kwam het zonnetje ook nog even te voorschijn. We hebben hier toch wat kunnen genieten. Nadat Michael thuis was en avond gegeten hadden zijn we bij Michael zijn ouders op bezoek geweest omdat ze ons hadden uitgenodigd. Michael zijn moeder had een heerlijke biscuit gebakken waar we allemaal goed van gesmuld hebben. Daarna was de avond alweer erg snel om en was het weer tijd om te gaan slapen.


 Foto's van Oma en tante Annie bij ons thuis, Burnaby Lake en meerNog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je geinteresseerd ben om foto's van mij te gebruiken of te kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

1 comment:

Anne Marie said...

Leuke foto's en ook een leuke gezellige tijd voor jullie. Spreek jij nu ook Belgisch tegen Ava zodat ze oma nog kan verstaan? En ik besef dat de tijd zo snel gaat. Ik zie Ava groeien en ik weet nog zo dat jij mij terug mailde dat je misschien dan net bevallen zou zijn... hihi