Tuesday, September 11, 2012

Wat een heerlijke zomer!

Wat een heerlijker zomer!
 

~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Zicht op downtown Vancouver vanop de Stanley Park seawall in Vancouver Eindelijk tijd voor wat meer recenter nieuws en recentere foto's. We hebben tot nu toe een heerlijke zomer en op het nieuws zeiden ze dat we maar 2 of 3 dagen met regen hebben gehad in de laatste 9 weken...niet slecht zou ik zeggen! Over het algemeen hebben wij deze zomer (en nog steeds) heel veel zon gehad met vrij warme temperaturen, meestal rond de 23 tot 25 graden en we hebben ook een paar weken gehad dat het echt warm was met temperaturen tot 30 graden en hier en daar een dagje met zelfs 33-34 graden. Dat is net wat teveel van het goede, maar we klagen niet want gelukkig waait er wel altijd een briesje en dat vinden wij heerlijk. Dus ja, wij hebben een hele mooie zomer ik we hebben er niet zoveel van kunnen genieten als normaal omdat ik deze zomer heel veel gewerkt heb. Eind augustus is dat eindelijk een beetje geminderd en heb ik wat meer tijd om wat leuke dingen te doen. In september heb ik nog steeds wat diensten vast staan, vooral in de weekenden en dat betekend dat Michael en ik niet zoveel samen kunnen doen met Ava. Ja, dan ga ik door week wel eens met Ava weg, dat is ook fijn! Ava heeft wel veel in de tuin en in haar zwembadje kunnen spelen met dit zalige weer. En eens als mijn diensten in het weekend gedaan zijn kunnen we wel weer eens hier of daar naartoe. We hebben ook nu en dan alweer kunnen genieten van wat mooie zonsondergangen, toch heerlijk als je dat van je thuis kan zien zonder er een stuk voor moeten te rijden!

Mijn eerste vrije dagen door de week waren gevuld met wat poetsen, winkelen en een dagje op stap met mijn vriendin. Sinds ik een nieuwe camera heb moet ik die toch eens gaan uit testen, he! Ik had met mijn vriendin afgesproken om op een dinsdag met haar en Ava naar Stanley Park te gaan waar we dan weer de 10km rond het park gingen wandelen. We hadden afgesproken dat ze om 9u30 hier zou zijn en dan vertrokken we samen van bij mijn thuis uit. Toen ik die morgen opstond zag het er maar grauw uit en het was wat aan het regenen. Ze zeiden op de radio dat het in de voormiddag zou opklaren en namiddag zou het zonnig worden met zo'n 23 graden. Mijn vriendin belde mij rond 8u45 om te vragen of we toch nog zouden gaan en ik dacht waarom niet. Dus we gingen het er toch op wagen, als het echt hard zou regenen tegen dat we aankwamen dan zouden we nog altijd terug naar huis kunnen gaan. Zo gezegd, zo gedaan en om 9u30 was mijn vriendin hier. We reden naar de Subway hier in de buurt om broodjes uit te halen voor lunch en daarna was het richting Stanley Park.

 

Foto's van Ava thuis en de zonsondergang

We kregen nog een paar buien op weg naar Stanley Park en het zag er niet al te goed uit. Het was gelukkig niet te druk onderweg naar Stanley Park en binnen de 25 minuten waren we in het park. Ondertussen was het gestopt met regenen en we hoopten dat het zo zou blijven. We parkeren altijd bij Second Beach en vandaar wandelen we richting Lost Lagoon om zo aan de haven te beginnen met zicht op het centrum van Vancouver. Zie hier een kaartje van Google Maps met "onze wandeling", het ballonnetje geeft aan waar we parkeren en vertrekken. Ava kon het strand al zien als je we uit de auto voordat ik parkeerde en ze wou naar het strand. We hebben haar dan eventjes laten rondlopen op het strand en daarna kwam ze een stukje met ons mee wandelen voordat ze in haar kinderwagen wilde zitten. Eens we bij het wandelpad van Lost Lagoon waren kwam er een wasbeertje ons begroeten. Ava wist niet wat ze zag en vond het geweldig. Wij vonden niet beter dan dit beestje maar een paar zoutkoekjes(crackers) te geven zodat hij/zij even bleef zitten voor Ava. Ik moet mezelf op de vingers tikken want je zou die beestjes eigenlijk geen eten mogen geven...foei! Maar goed, wat een mens al niet doet om een kind gelukkig te maken. Na die 2 zoutkoekjes (crackers) en wat mooie foto's zijn we verder gewandeld, maar je kan al wel raden wie ons volgde. ;) Ja hoor, dat wasbeertje dacht nog wat meer te krijgen en volgde ons voor een stukje, maar eens hij/zij door had dat we hem/haar niets meer gingen geven verdween deze weer in de struiken.


We wandelden verder langs Lost Lagoon op en hadden een mooi zicht op downtown en de fontijn in het water. We zagen eendjes en zwanen wat Ava leuk vond om naar te kijken onderweg. Het was nog steeds droog maar wel nog bewolkt, maar dat gaf niets...het regende niet en dat vonden wij voldoende. Julie (mijn vriendin) en ik babbelden over van alles en nog wat terwijl we genoten van de mooie zichten onderweg. We stopten hier en daar om even van de zichten te genieten en wat foto's te nemen. Als we bij het "Empress of Japan figurehead" (het hoofd van een Japans schip uit 1891) zijn is het bijna middag en krijgen we toch stilletjes aan wat honger. Hier zetten we ons lekker op een bankje om te picknicken en wat te rusten. Ava zit samen met ons op een bankje en vind het leuk om de watervliegtuigjes voorbij te zien vliegen alsook de boten die voorbij komen. Als we bijna gedaan hebben met eten komen er een paar hongerige zeemeeuwen en kraaien ons begroeten. Ava gooit een stukje van haar brood naar de zeemeeuw en die denkt geen twee keer na om dat stukje op te pakken en op te eten. Ava vindt het geweldig en gooit nog een stukje. Ik vertel haar dat brood niet goed is voor vogels en dat ze het beter zelf op eet. Ze gaat akkoord en eet lekker verder aan haar broodje...hihihi. Na een tijdje lopen we weer verder en we merken dat Ava moe is. Ze dommelt in slaap in haar kinderwagen en zo kunnen wij toch weer even flink doorstappen. We genieten nog van ons babbeltjes, de zichten en de zon komt ook piepen wat het behoorlijk warm maakt. Na zo'n 3 uurtjes van de tijd dat we vertrokken komen we weer bij de auto aan en is het tijd om weer naar huis te rijden. Ava werd wakker als ik haar in de auto plaatste en haar mond stond de hele weg niet stil...echt schattig! Ik had een heerlijk dagje met mijn vriendin en Ava, ik denk dat we dat binnekort nog wel eens gaan doen!

 Foto's van onze wandeling rondom Stanley Park in VancouverVerder heb ik nog een paar keer afgesproken met de vrouw van Michael zijn beste vriend. Zij zijn van Chinese afkomst...hij is hier geboren en opgegroeid (hij zat bij Michael op school) en zij is naar Canada gekomen met haar ouders als ze 15 was. Zij hebben 2 zoontjes, een jongetje wat 11 dagen ouder is als Ava en een jongetje van 6 maanden. Sinds ze dichtbij wonen hadden we afgesproken om hier in de buurt naar een park te gaan zodat de kindjes samen konden spelen. Op een andere is zij met de 2 zoontjes ons komen bezoeken en omdat het nog zo'n mooi weer was hebben de kindjes zich geamuseerd bij ons in de tuin. Lief om ze zo samen te zien spelen, Ava vond het in elk geval leuk en vroeg de dag erna weer naar haar vriendje! We zullen in de toekomst zeker meer af spreken zodat Ava en Caelen (Keilin uitgesproken) dikwijler samen kunnen spelen.

Van de week ben ik met Ava nog naar Burnaby Mountain geweest, dat was een hele tijd geleden. Daar staan alle rozen prachtig in bloei in de rozentuin. De zichten waren toch weer mooi en daar geniet ik telkens van als ik daar boven ben! Verder hebben we hier nog wat meer prachtige zonsondergangen mogen zien...dus ideaal om met mijn nieuwe camera te prullen. De kwaliteit is echt heel goed en binnekort krijg ik een nieuwe lens, dan zal de kwaliteit nog wat beter zijn. Ik kijk er al naar uit! Verder mogen we nog eventjes blijven genieten van mooi weer, het was gisteren en vandaag zonnig maar echt frisjes met zo'n 17 graden overdag en goed wat wind. Vanaf morgen (woensdag) zou het weer gaan opwarmen met zon en zo'n 25 graden, zo zou het nog minstens een week blijven...daarna zien we wel weer wat het wordt! Foto's van Ava met haar vriendje, Burnaby Mountain en de zonsondergangenNog even geduld voor mijn volgende post!


Foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders aangegeven!
Je kan me contacteren via email als je geinteresseerd ben om foto's van mij te gebruiken of te kopen.  DANK BIJ VOORBAAT!

 

3 comments:

Sophia Burns said...

Wat een prachtige foto's weer!!! Wat is Vancouver toch mooi... en wat een schitterend dochtertje :)

Kim said...

Prachtige foto's Ann!
We would like to see more of that :D

Anne Marie said...

Hi Ann,
Ik heb genoten van je foto's, prachtig! En ik ben het helemaal met Sophia eens over jullie dochter!