Saturday, July 7, 2012

Tijd voor wat nieuws!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!   All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!

Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!   Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!

~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Zonsondergang gezien aan Mara Lake zo'n 500km landinwaarts van Vancouver Zo, daar zijn we weer eens na bijna een maand! De reden waarom ik niets meer geschreven heb was omdat er niet echt veel te beleven was. De maand juni was niet aangenaam wat het weer betreft, zeker als we terug denken aan de mooie maand mei die veel zon bracht met vrij warme temperaturen. In juni hebben we veel regen gehad en bewolkte dagen, dus niet direct om vanalles buiten te doen. Ik denk dat we de dagen met zon op 1 hand kunnen tellen. Maar, ach het haalt niet veel uit om te klagen over het weer. Hopelijk hebben we een beetje een mooie zomer, dat is toch altijd fijn meegenomen, he. Op dit moment mogen we wel zeggen dat het echt zomer is. Sinds woensdag (4 juli) is het zonnig geworden en hebben we temperaturen rond de 25 graden. In het weekend zou het zo'n 30 graden worden en volgende week nog steeds zonnig en ronde de 25 graden. Daar moeten we wat van gaan genieten zou ik zeggen!

Wij zijn bijna een week terug van Mara Lake, een mooi meer wat zo'n 500km landinwaarts van Vancouver gelegen is. Wij gaan hier elk jaar voor 1 week op vakantie met mijn man zijn ouders. Aan Mara Lake komen ook nog 2 zussen van mijn man zijn moeder en 1 van de zussen haar dochter met gezin komt ook meestal een paar daagjes op bezoek. Deze familie leden zijn van de Calgary (in de provincie Alberta gelegen) en dat is voor hen ook zo'n 500km reizen. Wij verblijven allemaal in ons eigen huisje aan Mara Lake en genieten een week van lekker gezellig babbelen, barbecuen, wandelen en babbelen en eten en babbelen en wandelen, je krijgt er wel een idee van, he! ;)Het is in elk geval altijd een gezellige week, dat was dit jaar ook weer het geval op een paar gebeurtenissen na! Over het algemeen was het dus wel heel fijn en gezellig, maar wij hebben daar ook wel interessante tijden gehad en zonder stroom gezeten.

Toen we op een zaterdag vertrokken regende het in Vancouver, onderweg was het hier en daar droog en een beetje zonnig, maar bij het aankomen bij Mara Lake regende het weer erg hard en blijkbaar had die pippo van een manager bij Willow Shores Resort (waar wij elk jaar verblijven) ons huisje aan iemand anders gehuurd. Michael zijn 2 tantes van Calgary waren een dik uur voor ons al aangekomen in het huisje langs ons. Zij hadden die mensen al gewaarschuwd dat dit verhuurd was aan ons, ze hadden het ook aan de nieuwe manager verteld en hij was eventjes uit zijn doening dat hij vergeten was dat wij in dat andere huisje verbleven. Dus die mensen moesten alles omruimen naar een ander huisje. Wij waren hier niet blij mee want we hebben tenslotte een maand geleden alles in full moeten betalen. Maar goed, wat doe je eraan. Gelukkig konden we voor een paar uurtjes bij de tantes terecht. Wij waren rond 15u bij Mara Lake en om 18u konden we in ons huisje! Die man zat er wel mee verveeld, maar goed we deden niet moeilijk want hij is ook vrij nieuw en moet die dingen ook wel leren. Ons huisje was mooi proper gemaakt en we hadden vers linnen.
Foto's van de rit naar Mara Lake en aan Mara Lake zelf
Het was tijd voor het avondeten en net nadat we de afwas gedaan hadden viel de stroom uit rond 19u! Dat was niet leuk, maar goed een 2-3 uurtjes later kwam de stroom gelukkig weer terug aan. Wij zijn dan lekker gaan slapen want we waren toch moe na zo'n lange dag reizen. Ava heeft het schitterend gedaan tijdens de hele rit, wat een gemakkelijk kind om mee te reizen! Ze sliep ook goed de eerste nacht, maar zelf schrok ik om 2u 's nachts wakker omdat de stroom weer uitgevallen was (het rook alarm piepte). En het was daar dus echt donker, gelukkig hadden we pitslampen zodat we de weg konden vinden naar de badkamer. We kwamen er al snel achter dat ook het water op stroom werkt en wij geen water hadden. Wat een geweldig begin van de vakantie! We haden helemaal geen benul wat er gaande was en we zaten ook zo'n 13km van het dichtst bij zijnde stadje (Sicamous). Ergens op zondag namiddag was de generator eindelijk aan het werk voor het water, maar de stroom zou nog wel eventjes uitblijven. Dat was niet zo erg, we hadden namelijk een barbeque om op te bakken. 

Achteraf bleek dat er een grote modderstroom was in de buurt van Sicamous, zo'n 5km ten noorden waar wij verblijven. En dan zo'n 8km verderop was een brug weggespoelt door nog een andere modderstroom, en de snelweg was afgesloten in 2 richtingen en daardoor was de stroom ook uit. Nuja, als je dat hoort dan is die stroom uitval niets vergeleken met sommige mensen die hun huizen verloren hebben. Die namiddag zei de manager nog dat als we naar huis wilden dat dat geen probleem was en we konden ons geld terug krijgen. Omdat het een beetje een familie bijeenkomst was zouden we toch maar wachten tot de dag erna 's morgens en als de stroom dan echt niet aan was dan konden we nog altijd vertrekken. 's Avonds rond 20u-21u kwam de stroom gelukkige weer aan, dus we waren toch wel blij dat we weer electriciteit hadden. Op maandag was Michael met zijn vader naar een winkeltje geweest om de krant te kopen en daar hing een waarschuwing om geen water van de kraan te drinken wat dat kan besmet zijn met olie en benzine van 20 talle wagens die het meer ingesleurd waren door die mudslide. Tjonge tjonge, Michael vertelde dit aan de manager en we kregen meteen een tonnetje van 20 liter water om te gebruiken voor te drinken en om eten mee te maken.


 Foto's van Mara Lake en omgeving


Ava heeft ook genoten van de vakantie, het was fijn voor haar om gek te doen met de tantes en lekker veel buiten te spelen, ookal was er geen strand want het water stond zo hoog. Dankzij een erg natte maand juni en de sneeuw dooi vanuit de bergen stonden vele meren en rivieren op het punt van overstromen. Bij Mara Lake waren het de zandzakken die het meer binnen haar oevers hield. Het leek wel alsof het meer hoger stond dan de grond en het enige wat het water tegen hield waren die zandzakken. Erg om dat allemaal te zien. Aan de overkant waren zovele huizen onder water gelopen en iedereen die daar een huis/vakantie huis had was geevacueerd door de overstroming van het meer...triestig om te zien! De eerste dagen aan Mara Lake waren wat wisselvallig en daarna hebben we heel toch wat zonniger en warmer weer gehad voor een paar dagen. Dus we hebben toch veel buiten kunnen zitten, we zijn wat kunnen gaan wandelen. We zijn ook een paar keer naar Salmon Arm geweest om wat te winkelen en om wat anders te doen. Ava deed het ook weer prima op de terugweg zonder enige problemen in de auto. We hebben nog een tripje naar de Oregon Coast op het programma staan deze zomer, daar kunnen we nu alvast naar uitkijken! Nog foto's van Mara Lake en omgeving en op de terugweg


Nog even geduld voor mijn volgende post!

1 comment:

Anne Marie said...

Nou Ann, je maakt wat mee in zo'n weekje. Gelukkig hoefden jullie de vakantie niet af te breken! Prachtige foto's weer. Misschien is dat ook wel een taak voor jou...fotografe\/