Thursday, June 7, 2012

More summery fun!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!   All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!

Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!   Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!

~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Het waterpark in Queens Park dichtbij ons thuis Waar is dat mooie weer van de maand mei naartoe?  We hebben sinds begin juni terug lente weer met nu en dan buien, bewolkt en niet al te warm.  Vandaag is het echt zo'n vreselijke dag met veel regen en heel wat wind, bah echt niet aangenaam zeker niet omdat het juni is! Dus op zo'n dag is het toch ideaal om weer eens wat bij te schrijven op mijn blog!  Deze blog gaat gelukkig wel nog over de maand mei toen we nog heerlijk warm zomer weer hadden.  Hier en daar was er wel een dagje bewolkt weer met een bui. Het was wel heerlijk voor Ava met zo'n weer want ze heeft veel buiten kunnen spelen in onze tuin en in het park.  Dat is altijd fijn als je met de kinderen buiten kan, he. Ava heeft van de grootouders een leuk tafeltje gekregen met 2 stoeltjes voor op ons terras.  Daar zit ze eens graag aan om in een boek te kijken, wat te drinken, iets te eten enzovoort.  Ze heeft ook een klein wagentje om vanalles in te zetten zodat ze dat kan vooruit trekken, ze heeft een driewielertje en een hoop ballen.  Dus genoeg dingen om zicht buiten lekker mee bezig te houden.  Ik denk toch wel dat die ballen haar favoriete ding is.  Ze kan de bal al heel goed schoppen en dat doen we dan samen in het gras.  Ze loopt dan achter de bal aan en wij proberen er dan ook achter aan te lopen zodat ze denkt dat wij de bal van haar af willen nemen, dat vindt ze geweldig....gieren en tieren doet ze dan!  Ze loopt extra snel zodat zij eerst bij de bal is om hem weg te schoppen.  En zo ben je wel eventjes bezig, maar het is wel een heel plezierige bezigheid!  Ohja, Ava had ook nog een heel leuk pakje gekregen uit Belgie van mijn broer en zijn gezin. Een hele mooie Winnie the Pooh kaart, een handtasje met een pluche aapje erin van de zoo van Planckendael.  Er zat ook een mooie kaart bij voor mijn verjaardag en 2 zakjes met guimauven waar wij gek op zijn...en Ava blijkbaar ook nadat ze het geproefd had.  Dat was echt een fijne verrassing!

We hebben na zovele mooie zonnige en warme dagen een paar dagjes bewolkt weer gehad met wat minder warme temperaturen alsook af en toe een bui.  Het viel juist zo dat Michael nog een extra dag vrij had door de week en we hadden besloten om een dagje te gaan shoppen in Amerika.  Michael zijn moeder gaat dan ook graag met ons mee, dat is eens iets anders, he.  We gaan meestal naar de stad "Bellingham" en dat is ongeveer een 70km van ons thuis, dus niet erg ver.  Maar natuurlijk moeten we ook de grens oversteken en daar kan het soms wel eventjes duren.  Op deze dag stonden we zo'n 20 minuutjes in de rij aan te schuiven om over de grens te geraken.  De douane beamte was heel vriendelijk. We gaven onze paspoorten aan deze vriendelijke man en hij vroeg ons van waar we waren, hoe we elkaar kennen (of we familie waren), wat we in Amerika kwamen doen en hoelang we zouden blijven...dat zijn zowat de algemene vragen die ze altijd stellen. Daarna wenste hij ons een hele fijne dag toe, grapte nog eventjes wat en we konden verder rijden. We zijn eerst gestopt bij een grote supermarkt keten die "Walmart" heet. Wij hebben deze ook in Canada, maar in Amerika vind je meestal veel meer dingen en vele dingen zijn een stuk goedkoper daar. In deze winkel vind je voeding, kleding, speelgoed, electronische zaken en veel meer. Daarna gingen we richting "Costco", dit is een groot warenhuis een beetje te vergelijken met de Makro in Belgie. Hier moet je een kaart/lidmaatschap voor hebben om te kunnen winkelen. Wij hebben Costco ook in Canada, dus onze kaart van Canada werkt ook prima in Amerika! We zijn dan hier en daar nog bij een paar winkels gestopt en kwamen terug met een redelijk volgeladen wagen (vooral etenswaren). Aan de Canadese grens was het geen probleem om door te komen, bij de douane kregen we zowat dezelfde vragen: Sinds wanneer waren jullie in Amerika, hoeveel geld heb je daar uitgegeven en aan wat. Wij houden altijd alle kasticketjes in geval ze het willen zien. Wij zeggen hen altijd hoeveel we in "grocery" (etenswaren) en "non-grocery" (kleding, schoenen...dingen die je niet kan eten) hebben. Tot nu toe mogen we altijd gewoon door en moeten we geen "duty" betalen! Het was een fijn dagje zoals altijd en we hebben er weer van genoten.
Foto's van Ava in de tuin en ons half dagje USA

Tegen het weekend van 26 mei was het weer heerlijk zomer weer met zo'n 26 graden en veel zon. Dat was perfect voor ons want er was hier in onze omgeving een mei stoet waar we wel met Ava naartoe wilden gaan om te kijken. Eind mei is hier elk jaar voor 2 weken een soort mei festival en dat heet "The Hyack Festival". Er is vuurwerk tijdens de openingsdag, er zijn concerten tijdens die 2 weken, een soort mei stoet en vanalle andere activiteiten. De mei stoet ging door om 11u, maar wij wilden eerst nog even met Ava naar het park voordat we naar die stoet gingen kijken. De stoet zou in dat park eindigen, dus dat zou pas rond 12u zijn. We waren rond 11u in het park met de buggy, want het is maar een 10-15 minuten wandelen van ons thuis. Het waterpark was nu ook open en dat was perfect op zo'n warme dag. Ava ging eerst wat spelen op de wipplank en op de schommel, maar toen kreeg ze het water in het oog en ja toen was ze niet meer te stoppen! Ava was volledig nat voordat we naar de stoet gingen kijken, gelukkig hadden we extra kleding meegebracht. En we hadden ook een picnik meegenomen, daar hebben we lekker van genoten met zo'n weer!  De stoet was erg mooi en we hebben daar lekker in het zonnetje op het gras gezeten terwijl alle wagens, fanfares en dergelijke voorbij kwamen.  De stoet was zo'n anderhalf uur in totaal en Ava heeft van elk moment genoten. De mensen op de wagens enzovoort wuivden als eens onze richting en Ava vond het geweldig om terug te wuiven!  Het was een mooie en interessante stoet.

Na de stoet zijn we richting het centrum gewandeld en daar was ook vanalles te doen.  Zingen, een luchtkasteel, een leuke dame die van die mooie figuur ballonnen maakte, vanalle kraampjes met dingen te koop of informatie.  Heel leuk om rond te wandelen want de straten waren afgesloten voor auto's.  We hadden zo'n leuke ballon voor Ava gekregen van die dame en daar was ze heel blij mee!  We hebben daar wat door de straten geslenterd, naar de muziek geluisterd, een lekker ijsje gegeten want het was toch wel echt warm.  Dat smaakt toch echt met zo'n warm weer! Ava was daarna in slaap gevallen in haar buggy en wij hebben nog wat rond gewandeld in de winkels en hier en daar nog wat gekocht. We hadden nog leuke schoentjes voor haar gevonden voor in de zomer, dus die hebben we dan maar gekocht want ze waren in aanbieden aan een hele goede prijs. Na bijna een uurtje werd Ava wakker en we zijn dan terug richting Queens Park gewandeld zodat ze daar nog wat kon spelen. Daar had zij geen problemen mee, ze was direct richting het waterpark gelopen. Nadat Ava hier nog wat heeft kunnen spelen zijn we terug naar huis gewandeld. We waren wel moe van de hele dag rond te wandelen en die warmte helpt dan ook niet echt, maar gelukkig was er wel een lekker briesje dat ons wat koel hield. Dat was weer een geslaagd weekend en nu maar hopen dat we vlug genoeg weer mooier en zonniger weer krijgen. Dit bewolkt weer met koelere temperaturen en buien nu en dan is niet zo aangenaam in juni. In de winter geef ik daar niet om, dan mag het gerust eens goed regenen maar als de zomer zich zou moeten aanmelden is het toch fijner als het mooier en warmer zou zijn, he. Nu, we hebben een prachtige maand mei gehad...dus hopelijk komt er nog wel wat mooier weer onze richting uit!


 Foto's Ava thuis, mei stoet, Hyack Festival en in het park
Nog even geduld voor mijn volgende post!

1 comment:

Blogger said...

There's a chance you're eligible to get a free $500 Walmart Gift Card.