Sunday, May 20, 2012

A little taste of summer

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!   All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!

Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!   Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!

~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Zicht vanop het strand bij Barnet Marine Park zo'n 10-15 minuutjes van ons thuis Hier zijn we dan weer eens na een paar weekjes. We hebben tot nu heerlijk mogen genieten van zonnige en warme dagen. Eerst was het nog een beetje aan de frisse kant met zo'n 18-19 graden en soms wat wind, maar dan in het weekend Moederdag is het goed gaan opwarmen met temperaturen tot 27 graden. Dus met zo'n weertje moeten we er toch van genieten, he. Ik ben met Ava nog wat gaan wandelen op wat leuke plekjes en naar een paar speeltuintjes geweest hier in de buurt. Ik heb eerst nog wat posten gewerkt en het waren drukke dagen op het werk. Maar goed, zo gaan de dagen ook weer snel voorbij. Een collega van mij had al een tijdje niet meer gezien, ze heeft het de laatste tijd zo druk gehad en het was fijn dat ik haar weer eens gezien had op het werk. Haar naam is Saara en ze werkt voor het recreatie team op mijn werk. Ze doet dus activiteiten met de oude vandagen. We hebben al een tijdje geprobeerd om nog eens af te spreken, maar er was niets van gekomen omdat zij enkel in het weekend vrij was en dan hadden Michael en ik meestal plannen. Ze is zich ook aan het voorbereiden op een trip naar Finland, haar ouders zijn van Finland maar zij was in Canada geboren. Nu belde ze mij een week geleden op donderdag om te zien of ik vrijdag tijd had om wat te doen omdat zij dan vrij had. Tuurlijk, waarom niet...het is altijd aangenaam in haar gezelschap. 

We zijn samen naar Kitsilano Beach gegaan in Vancouver en van daar wandelde we naar Granville Island. Dit is echt een mooi en hele aangename wandeling. Het weer was ook zalig en het was zo'n 23-24 graden aan het strand. Bij Granville Island hebben we dan iets lekkers gegeten en buiten op een bankje gezeten zodat we heerlijk konden genieten in de zon. Nadat we daar heerlijk een tijdje genoten hebben zijn we terug gewandeld naar Kitsilano Beach. We hadden nog wel eventjes tijd voordat we weer terug naar huis zouden gaan, dus we hebben nog eventjes op het strand gezeten en dat vond Ava gweldig. Ze legde hoopjes zand in Saara haar handen en ging dan zoeken of ze daar steentjes in kon vinden. Ava heeft zich goed geamuseerd op het strand. Na zo'n 45 minuutjes hier te zitten was het toch weer tijd om te vertrekken. Het was een heerlijk dagje en ik had er van genoten samen met Saara. Hopelijk kunnen we dat in de toekomst nog eens doen.
Foto's van Ava bij Barnet Marine Park en onze wandeling aan Kitsilano BeachOndertussen is het moederdag geweest, mijn verjaardag en Ava haar verjaardag en dat allemaal op 1 week tijd. We hebben niets groots gedaan, maar wel klein en gezellig. Ik heb met moederdag mijn mama even opgebeld om haar een gelukkige moederdag te wensen en om eventjes te kletsen over vanalles en nog wat. Dat is altijd aangenaam, zij ging later op de dag bezoek krijgen van mijn broer en zijn gezin! Wij wilden eerst naar White Rock gaan om daar aan een mooi strand te wandelen, wat tijd door te brengen op het strand met Ava, wat te gaan eten en dergelijke. Het parkeren daar is enorm duur ($3 dollar voor 1 uur...dat is zo'n 2 euro voor 1 uur), dus we wisten niet goed of we hier naartoe zouden gaan of niet. We waren niet al te vroeg uit ons bed want Ava heeft ook wat langer geslapen deze keer. Dat vinden wij niet erg en het was heerlijk om wat later op te staan. Omdat het Moederdag was hebben we onze tijd genomen om te ontbijten en gewoon wat te genieten. Tegen dat we gedaan hadden met ons ontbijt hadden we eigenlijk niet veel zin meer om naar White Rock te rijden. En het was ondertussen ook goed opgewarmd en rond 10u 's morgens was het al 20 graden op ons terras. We wilden graag met Ava naar een strand zodat ze op het strand wat kon spelen. We herinnerden ons dat het strand bij Barnet Marine Park voor het meeste van de namiddag gedeeltelijk in de schaduw is en dat zou ideaal zijn. Een groot open strand zoals bij White Rock is niet direct goed om teveel tijd door te brengen in de eerste zomer zon. Wij waren content om naar Barnet Marine Park te gaan, dus we maakten een boterhammetje voor Ava, namen wat fruit en drank mee voor haar zodat we daar aan het strand konden lunchen. Voor ons zelf waren we een broodje gaan uithalen bij "Subway". We hadden ook een bal mee en Ava haar strand speelgoedjes. Wat een heerlijke moederdag was dat, lekker relaxen op het strand terwijl we genoten van het prachtige zicht en Ava die zich zo goed amuseerde. Wat meer heeft een mens nodig. Het was heerlijk warm met zo'n 25 graden en het waaide gelukkig ook niet veel aan het strand. Ik vond het een zalige manier om moederdag te vieren samen met Michael en Ava. 's Avonds zijn we ook eventjes bij Michael zijn ouders langs geweest om zijn moeder een gelukkige moederdag te wensen.

Op maandag was het ook nog een hele warme dag en liep het kwik op tot 27 graden. Ava en ik hebben bijna de hele dag buiten doorgebracht. Ze heeft met haar fietsje, ballen en ander speelgoed in de tuin gespeeld. Ik had ook een grote kom gevuld met water en potjes erin...daar heeft ze zich ook goed mee bezig gehouden. Op dinsdag 15 mei was ik jarig, maar we hebben toen eigenlijk niet veel gedaan omdat Michael moest werken...dus dat zouden we in het weekend dan wel een beetje vieren. Mijn mama heeft me dinsdag wel gebeld en dat is altijd fijn natuurlijk! Ik heb ook wat kaarten gekregen met de post en heel veel wensen via Facebook en via mijn email...dat is ook heel tof! Toch geweldig dat zovele mensen even de tijd nemen om je een gelukkige verjaardag te wensen. Ik had een mooie handtas gekregen van Michael want mijn oude was wel hoog nodig aan vervanging toe want die viel bijna uit mekaar, hahaha! De handtas die ik kreeg is echt leer en van het merk "Kenneth Cole", ik ben er heel blij mee! Mijn beste vriendin Julie was op donderdag vrij en wou ons (mij en Ava) trakteren op lunch voor onze verjaardagen. Ze kwam tot bij ons en dan zou ik naar het restaurant rijden. Ava kreeg kleurrijke bubbels om te blazen voor haar verjaardag en ik kreeg een bos van 24 roze en witte rozen. Wat een lieve vriendin heb ik toch! We zijn dan samen naar het restaurant "Red Robin" geweest omdat dit erg kind vriendelijk is. Ava kreeg kleurpotloodjes en een foldertje om in te kleuren alsook een ballon, daar was ze super gelukkig mee. We hebben ons daar eens goed laten gaan en een heerlijke hamburger met frietjes gegeten, mmmm dat was zo lekker. Ik heb er van genoten!


 Filmpjes/foto's van ons strand dagje en etentje en meer

En ander groot nieuws is dat Ava 2 jaar is geworden! Wat gaat de tijd toch snel. We kunnen bijna niet geloven dat het alweer 2 jaar geleden is toen Ava geboren is.  Ze is een pracht meid die heel lief is en tot nu toe is ze ook heel braaf.  Nu en dan doet ze wel eens vervelend, maar dat zullen alle kinderen wel hebben.  Ze begint nu ook goed te babbelen en dat is zo lief om te horen. Ze heeft een fijne leeftijd nu en we genieten daar enorm van!

Ik heb een soort foto collage gemaakt van haar met 1 foto per maand sinds haar geboorte en die kan hier beneden zien. We hebben geen groot feest gehouden, gewoon wat lekker uit gaan halen en dat hebben we opgegeten bij de grootouders. Michael zijn moeder had een heerlijke cake gemaakt voor haar verjaardag en ze had zelfs een kaarsje bijna uitgeblazen (met een beetje help van ons). Ava had een mooie puzzel gekregen van de grootouders, van Ineke (mijn vriendin uit Nederland) had ze een mooi Bumba boekje gekregen waar ze heel blij mee was en er zou nog wat onderweg zijn uit Belgie van mijn broer en zijn gezin! Zelf hebben we eigenlijk niet veel voor haar gekocht omdat wij meestal dingen kopen als we ze zien en graag willen hebben. Ik denk toch dat Ava nog net een beetje te klein is om het volledig te begrijpen waarom ze cadeautjes krijgt. We hebben een gezellige avond gehad en genoten onder ons. Meer moet het niet zijn voor haar verjaardag.


 Foto's van Ava haar verjaardag

Nog even geduld voor mijn volgende post!

3 comments:

Sophia Burns said...

Prachtige foto's weer (als altijd) en wat een mooi dochtertje! Je moet haar wel Vlaams leren hoor... Engels leert ze vanzelf wel :)

Anne Marie said...

Hoi Ann, zeker weer mooie foto's! En natuurlijk mijn felicitaties! Wat groeit Ava toch hard en wat gaat de tijd snel. Ik weet nog dat ik jou zo ongeveer 2 1/2 jaar gelden heb aangeschreven hoe het allemaal zit met die RN etc. Toen schreef je dat je binnenkort zou bevallen! Waar blijft de tijd!

Blogger said...

Ever wanted to get free Google+ Circles?
Did you know that you can get them ON AUTO-PILOT & TOTALLY FOR FREE by getting an account on Like 4 Like?