Friday, March 30, 2012

Time for an update

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Een zicht op Vancouver vanuit Queen Elizabeth Park Eerst en vooral wil ik het even hebben over dat verschrikkelijke bus ongeluk in Zwitserland waar 28 doden gevallen zijn waaronder 22 jongeren van 12 jaar uit Belgie. Mijn man hoorde 's morgens op de radio als hij opstond dat er vele doden gevallen waren bij een bus ongeluk in Zwitserland met Belgen erin.  Ik heb dan even wat rond gezocht op internet en al heel vlug kwam ik op vele nieuwsartikels uit.  Wat een verschrikkelijk gebeuren en ik kan me niet voorstellen wat de ouders, familie, vrienden en iedereen die hierbij betrokken is moet doorstaan!  Ik ben zelf ooit ook op sneeuwklassen geweest.  Mijn gedachten gaan uit naar de ouders en alle betrokkenen.


Zo, nu weer terug naar ons leventje hier wat zijn gewone gangetje gaat en zo hebben we het het liefste.  Ik moet even goed denken wat er nog allemaal gebeurt is sinds mijn laatste berichtje.  Ohja, ik ben met Ava terug naar de dokter geweest en alles was in orde, de vloeistof in haar oren is verdwenen en alle andere verkoudheids symptomen zijn ook verdwenen.  Dat was een goede verkoudheid, amai! Ocharme Michael, hij had het ook goed zitten en ik denk dat hij dat van Ava opgepikt heeft.  Ik ben er gelukkig van gespaard gebleven.  Zou niet fijn zijn als we hier alle 3 tegelijkertijd ziek zouden zijn. Dus nu dat Ava weer helemaal de oude is ben ik terug met haar gaan spelen in die grote speelzaal hier in de buurt.  Elke woensdag en vrijdag voormiddag wordt een grote turnzaal omgetoverd tot een speel paradijs voor kindjes van 0 tot 6 jaar.  Je vindt er vanalle speelgoed en dergelijke met onder andere ballen, rijtuigjes, glijbaantjes, trampolines en dergelijke.  Ava gaat hier heel graag naartoe, dus dit is een wekelijkse routine voor haar.  Ze leeft zich daar echt uit!  Ava was in haar nopjes toen we daar eindelijk weer eens waren, want met haar verkoudheid zijn we toen niet geweest. Ik laat haar meestal zo'n uur tot 2 uren spelen.  Verder zijn we hier in de buurt ook nog wat gaan wandelen, naar de shopping geweest en dergelijke. Ik heb ook nog wat leuke foto's van Ava proberen te nemen. Video van Ava in de speelzaal en wat recente foto's
Michael had ook een week verlof in maart (19 tot 23 maart).  Jammer genoeg heeft het weer niet echt meegezeten en hebben we niet al te veel buiten dingen kunnen doen.  We hebben wel ons gras en zijn ouders hun gras kunnen ontluchten...dat is niet echt iets wat we graag doen, maar zulke dingen moeten ook gedaan worden, he.  We hebben het huis ook samen eens goed ondergenomen en gepoetst zodat we de rest van de week wat leuke dingen konden doen met Ava want in het weekend moest ik werken.  We zijn nog eens naar Burnaby Lake geweest om de eendjes eten te geven,  Dat doet ze ook heel graag.  Ik moest lachen omdat ze soms dingen doet die ik echt niet verwacht. Voordat we naar de eendjes gingen kijken waren we in haar kamer om haar jas aan te doen en ik vroeg haar of ze naar de eendjes wilde gaan en ze knikte "ja" en opeens liep ze naar de keuken alsof ze een missie had. Ik volgde haar om te kijken wat ze ging doen en ze deed de deur van het bergplaatje open en wees naar het vogelzaad! Hahaha, dat vond ik geweldig want ik wist niet eens dat ze wist waar we de zaadjes bewaarden en het is zeker een maand geleden sinds we geweest zien. Wat zijn kinderen op deze leeftijd toch geweldig, we genieten er echt van!

Tijdens Michael zijn weekje verlof zijn we eens lekker gaan uit eten, met Ava naar Burnaby Lake geweest om de eendjes eten te geven, een voormiddag naar de speelzaal, een wandeling hier in de buurt, naar de shopping en we zijn ook naar Queen Elizabeth Park geweest in Vancouver. Dit is een prachtig park met een grote tuin en daar zou wel al wat in bloei staan rond deze tijd van't jaar. Queen Elizabeth Park is gelegen op een heuvel en hierdoor word beloond met een fantastisch uitzicht over de stad. Dit park is prachtig in elke tijd van het jaar met prachtige kleurtapijten van bloemen vooral in de lente. Helemaal boven op de heuvel vind je het Bloedel Conservatory, een geodetisch gebouw met vegetatie van over de hele wereld. Er vliegen tropische vogels rond en in de vijvers kun je Japanse vissen zien zwemme. Dus we dachten als het weer omslaat en begint te regenen dan kunnen we altijd naar het Bloedel Conservatory gaan. De dag dat we gingen zag het er mooi uit, dus we gingen ervoor. Het is zo'n 20-25 minuutjes rijden en Zo'n 10-15 minuten voordat we daar aankwamen viel Ava in slaap. Dus Michael bleef in de auto zitten op de parking terwijl ik wat foto's ging nemen.

Terwijl ik foto's nam (met zicht op Vancouver en de bergen) zag ik dat de wolken kwamen aandraven en het begon donkerder en donkerder te worden. En ja hoor opeens kon je de bergen niet meer zien en begon het te druppelen. Ik ben terug naar de auto gegaan om te schuilen. Ava sliep nog, dus wij hielden ons nog eventjes stil totdat ze wakker werd. Ondertussen was het goed aan het regen en hagelen, amai nog nie! Eens Ava wakker was bleek het nog te regenen en zijn we naar het Bloedel Conservatory geweest. Ava vond het fijn om al die vogels en planten te zien...en het is daar lekker warm binnen! Daarna zijn nog naar de fontijnen geweest, Ava was daar erg door gefascineerd. En lachen dat ze deed als papa gek begon te doen (zie video hier beneden). Het was nat en Michael zijn schoenen maakt veel lawaai, dus hij deed de moonwalk van Michael Jackson op het natte hout en Ava vond het geweldig!

  Video van Ava, Queen Elizabeth Park & Burnaby Lake
Nog even geduld voor mijn volgende post!

1 comment:

Anne Marie said...

Hoi Ann, wat een leuke foto's plaats je iedere keer op je site! En wat is Ava al echt een meisje geworden. Het lijkt erop dat ze meestal vrolijk is!
Groetjes Annemarie