Monday, February 6, 2012

Spring or Winter?

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Downtown Vancouver gezien vanop Burnaby Mountain

Terwijl jullie in Belgie tijdelijk in een diepvries wonen lijkt het wel alsof de lente hier begonnen is. We hebben al zo'n 4 dagen zonnig weer met zo'n +10 graden, heerlijk. Twee weken geleden hadden wij ook vrij koud weer en sneeuw, maar toch net niet zo koud als het nu is in Belgie en andere delen van Europa. Het heeft daarna ook een deel dagen regen gehad, maar nu toch weer mooi weer. Onze winter heeft niet veel voorgesteld en ik denk niet dat er nog veel winter zal volgen want we zijn alweer in februari. Het gaat nog een paar daagjes zo lekker zonnig en aangenaam blijven, wat we daarna krijgen is nog een vraag...maar waarschijnlijk zal het wel weer bewolkt worden en gaan regenen. Ondertussen genieten wij nog eventjes en vooral voor Ava is dit fijn want dan kunnen wij veel naar buiten om te wandelen, spelen en dergelijke. We zijn nog naar Burnaby Lake geweest om naar de eendjes eten te geven en te genieten van deze mooie plek. We hebben ook nog mogen genieten van wat prachtige zonsondergangen dankzij het mooie weer!

Ava wordt groter en groter met de dag en ze wordt al een echt meisje vinden wij. Ze is altijd blij, lacht graag, speelt graag en luistert vrij goed. Natuurlijk heeft zij ook wel haar momenten dat ze wel eens tegendraads wil zijn, maar dat zullen alle kindjes van deze leeftijd wel hebben, he. Ze is toch wel een slimmeke, denk ik want ze begrijpt zoveel dingen uit onze gesprekken...we moeten soms oppassen wat we zeggen! Het enige waar ze nog wat moeite mee heeft is praten. Ze kent wel een deel woorden, maar zoveel zijn het er eigenlijk niet. Ze brabbelt wel erg veel in haar eigen taaltje en weet zich verstaanbaar te maken tegenover ons. Nu, ik maak me er niet echt zorgen over omdat ze alles zo goed begrijpt en veel dingen kan aanwijzen als je vraagt wat dit is of dat is. Ze is ook sociaal met andere kindjes als we gaan spelen in de speeltuin, shopping en dergelijke. Dat praten zal dan ook nog wel komen, he.

Recente foto's van Ava, zonsondergangen en meer


We zijn ook al aan het denken geweest voor een vakantie plekje voor deze zomer. Wij hadden het vorig jaar in Oregon zo naar onze zin dat we besloten hebben om terug te gaan. Deze keer willen we een appartement huren voor 1 week recht aan het strand en in een stadje wat niet al te klein is zodat we niet ver moeten gaan om te winkelen. We hebben een mooi appartementje gevonden en hebben het al geboekt. Ik denk dat dit vooral fijn zal zijn voor Ava omdat daar een groot strand is en in het gebouw is er ook een zwembad in geval het weer minder zou zijn. We kijken er in elk geval al naar uit.

Dankzij deze mooie dagen die we hebben zijn we nog eens naar Burnaby Mountain geweest in de late namiddag om met Ava wat te wandelen en ik wou dan blijven tot na zonsondergang voor wat foto's. Toen we daarboven aankwamen hadden we een heel mooi zicht op Vancouver en we zagen in de verte achter het centrum van Vancouver een dikke laag mist. Die mist kwam telkens dichter en dichterbij het centrum van de stad en zorgde echt voor een prachtig zicht. Ik had gelukkig mijn statief mee genomen alsook mijn lens met een grotere zoom. Ava heeft zich geamuseerd met hout sprokkelen en stenen op te rapen. En ik heb er wat mooie foto's kunnen nemen. Dat was een geslaagd tripje en het is maar 15 minuutjes rijden van ons thuis. Je weet natuurlijk nooit op voorhand hoe het er daarboven gaat uitzien, maar die avond had ik wel wat geluk!


Foto's van onze namiddag/avond op Burnaby Mountain
Nog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: