Tuesday, January 17, 2012

Winter Wonderland!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Zicht vanuit onze woonkamer toen we wakker werden in het weekend

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer meer dan de helft voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. Sinds mijn vorig bericht is er niet zo heel veel meer gebeurd. Wij zijn nog eens een dagje gaan winkelen in Amerika. We gaan zoals gewoonlijk naar Bellingham wat zo'n 70km van ons thuis is. Met de grensovergang erbij is het zo'n 45 minuutjes tot een uur rijden tot in Bellingham. De grensovergang zelf is ongeveer een half uurtje rijden van ons thuis. Meestal hebben we geluk zijn er maar een paar auto's voor ons om door de grens heen te gaan. Na de gebruikelijke vraagjes van de grens officier zoals "Waar gaan jullie naartoe? Hoelang blijven jullie? Wat gaan jullie doen in Amerika?" wenst hij ons een fijne dag toe en mogen we verder rijden. In Bellingham gaan we dan meestal naar Walmart, Costco en soms ook naar het shopping centrum daar. Het was weer een geslaagde trip en we hebben vanalles gekocht. Meestal kopen we vanalle etenswaren omdat vele zaken toch een stuk goedkoper zijn zoals kaas, melk, kip en dergelijke. En daar buiten is het altijd een gezellige en leuke dag om er eens op uit te zijn.

Na een regenachtig dag in het weekend van 7-8 januari hadden we zondag toch droog weer en zijn we nog met Ava kunnen gaan wandelen. Er waren nog wat plassen in de straat en dat vond ze wel fijn om door die plassen heen te lopen. We waren naar de winkel gewandeld hier dichtbij. Eens we in de winkel waren kreeg ze daar weer een paar ballonnen in de gaten. Tja, dan laat ze zich wel horen en wijst ze er naar om te zeggen dat ze er graag eentje wil hebben. Als we gingen betalen vroeg Michael of ze een ballon mocht hebben en ja hoor, de dame achter de kassa gaf haar graag genoeg een ballon gratis. Deze ballonnen zijn speciaal voor de kindjes. Ze heeft de ballon op de hele terugweg niet meer los gelaten. Dus ze was heel blij met haar ballon! Ik ben door de week ook nog een paar keer naar Burnaby Lake geweest met Ava om naar de eendjes te gaan kijken. Dit is ook iets waar ze altijd van geniet en wat ze erg leuk vindt. We hebben ook nog mogen genieten van wat mooie zonsondergangen op sommige dagen.


USA dagtrip, Ava en de plassen (filmpje en foto's) & een paar zonsondergangen


Zoals de titel van dit berichtje al aangeeft bevinden we ons in een winter wonderland. Vorige week was het de hele week frisjes met temperaturen onder het vriespunt 's nachts en zo'n +5 graden overdag. Het was wel meestal vrij zonnig behalve 1 of dagen met wat bewolking en regen. Tegen het weekend is het wat kouder geworden en kwam er meer bewolking opzetten. Men voorspelde een paar cm sneeuw van vrijdag avond tot zaterdag morgen. Voordat we gingen slapen was het al begonnen met sneeuwen. En toen we zaterdag morgen opstonden lag er zeker zo'n 15cm sneeuw in plaats van een paar cm. We hebben zaterdag nacht nog een paar cm bij gekregen, maar gelukkig zijn alle wegen sneeuwvrij en kunnen we met de auto weg als we willen. Het is een beetje glad in ons achterstraatje en het gaat wat bergop, dus als we niet te hard op de gas pedaal duwen dan komen we wel vooruit zonder te slippen. Voor Ava was de sneeuw weer iets nieuws want dit is de eerste sneeuwval van het seizoen. We zijn met haar buiten in de sneeuw gaan spelen en dat vond ze super natuurlijk. Ik heb een sneeuwman met haar gemaakt en die staat er nog, ze wil hem elke dag zien alhoewel zijn ogen neus en mond van zijn gezicht gevallen zijn...hahaha.

We zijn deze week nog naar de eendjes gaan kijken, ookal was het koud en lag er wat sneeuw. Het was hier en daar wel wat glad, maar met een beetje opletten ging dat goed. Op de het houten pad was het goed doen er lag wat sneeuw, maar het was niet glad. Het meer zelf was voor een groot deel bevroren en op die bevroren delen lag er ook wat sneeuw...mooi om te zien. Daar was net iemand geweest die eten gebracht had voor de eendjes. Er was een grote groep eendjes volop zaad aan het eten en Ava vond dat geweldig.

Foto's en een filmpje van Ava en de sneeuw
Nog even geduld voor mijn volgende post!

1 comment:

Blogger said...

There is a chance you're eligible for a free $300 Walmart Gift Card.