Friday, December 2, 2011

Is it December already???

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

A nice day at Burnaby Mountain Park!


Wow, het is bijna een maand geleden dat ik nog wat heb geschreven. Maar hier zijn we dan weer eens. Met ons gaat alles prima. Ava doet het goed en heeft eindelijk weer een normaal slaapritme. Ze gaat rond 20u30 - 21u slapen 's avonds en wordt 's morgens rond 7u30 - 8u pas wakker...daar mogen we niet over klagen, he. Ze maakt soms wel wat geluidjes in haar slaap, maar wenen in haar slaap of wakker worden doet ze gelukkig niet meer. Hopelijk blijft ze in dit goede slaapritme. Verder slaapt ze in de namiddag ook meestal nog 1 tot 2 uurtjes. Ze speelt graag en als het mooi weer is gaan we ook veel wandelen. Ze gaat graag naar de eendjes kijken bij Burnaby Lake hier in de buurt of naar een speeltuin. Als het minder goed weer is gaan we naar de shopping waar een speelhoek is voor kinderen. Daar gaat ze heel graag naartoe.

Ik heb het nog druk gehad met werken. Ik heb de laatste maand zeker zo'n 10-12 posten gewerkt. Een paar posten waren om mijn collega's de jaarlijkse vaccinatie te geven voor de griep alsook nog wat van de patienten die het nog niet gehad hadden. Als je in de gezondheidszorg werkt hier in Canada dan krijg je deze jaarlijkse vaccinatie gratis. Daarnaast heb ik nog vakantie dagen gevuld voor een collega, dus ik heb het vrij druk gehad. Voor december heb ik het wat rustiger en moet ik nog zo'n 6 posten doen tegen het einde van de maand.

We hebben op 17 november onze eerste sneeuw gehad, niet te geloven dat het zo vroeg al ging vallen...maar het had zo'n goede 4-5cm gesneeuwd en de dag erna was het gelukkig alweer weg. Cypress Mountain, 1 van onze locale skigebieden, is al open sinds begin november en dat was de vroegste opening ooit! De laatste week hebben we heerlijk zonnig weer, het is wel frisjes met zo'n +5 graden. Het zou zo nog de hele week blijven, zalig! Dan kan ik weer met Ava gaan wandelen.

Recente foto's van Ava, eerste sneeuw en een zonsondergangIk ben nog een paar keer met Ava naar Burnaby Lake gegaan om naar de eendjes te gaan kijken en ook naar Burnaby Mountain waar ik graag met haar ga wandelen. De zichten van daarboven zijn ook mooi en daar geniet ik wel van. Ik ben nog met een vriendin lekker gaan eten en naar de film geweest. Dat mag ook eens af en toe, he. Als Michael en ik samen vrij hebben in het weekend lijkt het altijd zo snel voorbij te gaan. We gaan samen winkelen, wandelen, beetje huishouden doen en wat TV kijken. Voor we het weten is het alweer maandag. Nu ja, als het snel voorbij gaat wil dat toch zeggen dat we het naar onze zin hebben, he!

Normaal gezien gingen we dit weekend (3 december) naar Sinterklaas hier in de buurt. Dit wordt elk jaar georganiseerd door het Holland Shopping Centrum omdat Sinterklaas in Canada niet bestaat. Zij zijn dit begonnen in 1985 en het trekt elk jaar een heel deel Nederlandse en Belgische emigranten aan die deze traditie ook in Canada in stand willen houden. Hij komt dan aan met een stoomboot bij de Quay in New Westminster via de Fraser Rivier en daarna gaat hij verder naar de Holland Shop. Hier nemen er een deel leuke evenementen plaats voor de kinderen (en ouders). Sinterklaas geeft dan ook cadeautjes uit aan de kinderen en dergelijke. Dit jaar is het Sinterklaas feest afgelast, omdat er wat Afrikaanse-Canadezen niet blij waren met de "Zwarte Pieten". Eerst was gezegd het Sinterklaas gebeuren gewoon zou doorgaan, maar dan zonder Zwarte Pieten. Een week voor dat het feest zou plaats vinden is dan toch afgelast want een Sinterklaas zonder "Zwarte Pieten" is toch ook niet alles, he. Eigenlijk toch wel een jammere zaak, maarja wat kan je er aan doen. Hopelijk vinden ze er wat op tegen volgend jaar, want het zou jammer zijn dat die traditie niet verder gezet kan worden. Diegene die hier meer over willen lezen kunnen dat hier doen:
Zwarte Piet taboe bij Sinterklaas in Canada Er wonen hier zovele mensen van zovele verschillende culturen en die houden ook hun eigen tradities en daar heeft niemand problemen mee. Soms denk ik dat mensen een beetje te gevoelig zijn. Laat ons hopen dat het volgend jaar weer door gaat!

Foto's van Ava, bij Burnaby Mountain en Burnaby Lake
Nog even geduld voor mijn volgende post!

No comments: