Wednesday, December 21, 2011

Christmas is almost here!

Since most people that visit my blog are Belgian or Dutch I have decided to continue my blog in Dutch only for now. If anybody has any questions or a comment, please feel free to CONTACT ME!
All images are Copyright by Ann Badjura unless otherwise stated, please contact me first if you wish to use any of my photos or if you wish to purchase any of my photos! Thanks in advance!


Sinds de meeste mensen die mijn blog bezoeken Belgisch of Nederlands zijn heb ik besloten om enkel in het Nederlands verder te gaan. Ik ben dit blog vooral begonnen zodat mijn familie en vrienden in Belgie (van waar ik afkomstig ben) mijn leventje in Vancouver, Canada een beetje kunnen volgen. Deze blog is ook open voor iedereen die geinteresseerd is natuurlijk. Als er enige vragen zijn of commentaar is, laat dan een berichtje na in mijn GASTENBOEK of E-MAIL ME!
Alle foto's zijn Copyright by Ann Badjura tenzij anders vermeld, aub contacteer mij eerst voordat je mijn foto's wil gebruiken of als je geinteresseerd bent om foto's te kopen! Alvast bedankt!


~AUB klik op de foto's om een grotere versie ervan te zien!

Onze Kerstkaart voor iedereen die meeleest!

Een zelf gemaakt filmpje "Een jaar in foto's"!


Nog een halve week en Kerstmis is alweer hier. Wat gaat het toch snel! Zoals gewoonlijk heb ik weer een Kerstbrief geschreven en die zijn alweer allemaal onderweg naar hun bestemming. Ik stuur tegenwoordig niet veel meer Kerstkaarten en brieven met de post, meestal enkel naar diegenen die geen e-mail adres hebben. De rest krijgt een digitale versie van mijn Kerstbrief en kaart. Ik heb ook al een stuk of 5 Kerstkaarten ontvangen van Belgie en die staan op het tafeltje bij de Kerstboom. Altijd fijn om er eentje te ontvangen. Nu dat we het toch over Kerstkaarten hebben, wil ik toch eventjes pronken en misschien een heel klein beetje stoefen dat 1 van mijn foto's gebruikt werd voor de jaarlijkse Kerstkaart van de City of Vancouver die naar 4000 adressen verstuurd wordt. :) Ik ben daar best wel trots op.

Een dame die voor de City van Vancouver werkt had mijn foto gevonden op "flickr", een website waar je foto's kunt delen met anderen. Ze had mij gecontacteerd om te vragen of ze een bepaalde foto van mij mochten gebruiken voor hun jaarlijkse "holiday card" die de burgemeester elk jaar verstuurd naar 4000 adressen. Tuurlijk mochten ze die foto gebruiken zolang mijn naam ergens vermeld zou worden. Dat was beloofd en ze zouden mij een copy sturen. Ik kreeg begin december de kaart in de brievenbus. Het eindprodukt met mijn foto erop en zoals beloofd stond mijn naam EN e-mail adres achter op de foto. Dat was niet alles, er stond zelfs een persoonlijk berichtje in van de burgemeester van Vancouver, Meneer Gregor Robertson om mij te bedanken dat ik een foto aan hun verleende voor een kerstkaart. Ik voelde me wel een beetje vereerd en die kaart krijgt wel een speciaal plaatsje!

Foto's van de "Holiday Card" voor de city of Vancouver

Verder is hier eigenlijk niet al te veel nieuws meer. Ik heb nog een deel dagen gewerkt en heb er nog 2 te gaan voor Kerstmis en dan ben ik vrij tot minstens na nieuwjaar. Michael is ook vrij tot na nieuwjaar vanaf dit weekend, dus we zullen heerlijk samen een weekje kunnen genieten. Alle Kerst cadeautjes zijn gekocht, het zijn er niet zoveel want de afspraak is dat we niet naar cadeautjes gaan zoeken, maar als we toevallig iets zien wat een mooi cadeau zou kunnen zijn dan kopen we het wel. Het is ook leuk voor Ava als er een paar pakjes onder onze boom liggen, al begrijpt ze het nog niet 100%. Ze vindt de Kerstboom anders wel geweldig en kijkt er 's morgens naar uit als ik de lampjes aan doe. Als we naar de shopping gaan dan is het daar ook volop versiert en meestal loopt de Kerstman daar ook rond...dat vindt ze ook super om te zien. Ze is vooral gek van al die mooie Kerstbomen, kerstballen en de versiering die erbij hoort.

Er is een heel Kerstdorpje opgesteld in een shopping centrum dichtbij ons thuis, met vele Kerstbomen, grote sneeuwmannen en daar is de Kerstman meestal ook aanwezig voor foto's met de kinderen. Rond dit dorpje rijdt een miniatuur treintje waar je gratis mee mag rijden. Je mag natuurlijk altijd een kleine donatie achterlaten als je wil. Ava leek wel geinteresseerd om op dat treintje mee te rijden, dus we zijn samen geweest voor een ritje. En ja hoor...ze vond het fantastisch, ze wees naar alles wat ze zag natuurlijk.

Foto's van Ava thuis, in de shopping en meer

Ava en ik op het treintje (sorry het is nogal wazig, niet goed gefocused voor ik begon te filmen)


Deze tijd van het jaar is toch vooral samen zijn met familie en op zo'n dagen mis ik mijn mama wel en dat zal andersom ook wel zo zijn, maar ik ben wel blij dat ze uitgenodigd is bij mijn broer en gezin met Kerstavond en bij mijn tante en nonkel voor Kerstmis. Zo heeft ze haar bezigheid toch en is ze samen met familie. Wij doen wat onder ons drietjes op Kerstavond en op Kerstdag gaan we bij Michael zijn ouders eten. De tweede Kerstdag is hier "Boxing Day" en dan zijn alle winkels vroeg open en kan je vele dingen kopen aan 50% korting en zelfs meer. Voor electronische zaken zijn aan een hele goede prijs te verkrijgen en soms staan mensen de dag ervoor 's avonds al te wachten bij de winkel. Het is een beetje een gekte hoever sommigen gaan, maar electronische zaken kopen wij gelukkige meestal niet rond deze tijd van het jaar. Maar voor ons is het toch een traditie om elk jaar wat te gaan winkelen op BOxing Day. Je kan dan de mooiste Kerstkaarten kopen aan 75% korting en andere kerst artikelen die je nodig zou hebben. Verder is de kleding en dergelijke ook meestal goed afgeprijst, dus wij vinden het wel de moeite om te gaan.

Ik had vorige week ook een echte "Limburgse" taart gebakken. In Canada is de taart deeg niet echt lekker, het heeft weinig smaak en is erg brokkelig. Dus ik dacht ik ga zelf eens taart maken met een recept voor deeg zoals ze in Limburg maken...meer een soort brooddeeg. Het is de eerste keer dat ik dat maakte en het was goed gelukt. De deeg was lekker en 1 grote taart was gevuld met kersen en afgewerkt met wat slagroom, een kleinere taart had ik gevuld met appelmoes (gemixt met wat suiker en kaneel) en deze taart was ook afgewerkt met wat slagroom...dat was echt smullen en ik ga zeker nog wel eens een taart bakken! Verder ben ik ook nog met Ava gaan wandelen op de zonnigere dagen, vooral bij Burnaby Lake omdat Ava graag naar de eendjes gaat kijken. En we hebben ook nog een paar mooie zonsondergangen mogen zien.


Foto's van Ava, mijn taart en bij Burnaby Lake

Nog even geduld voor mijn volgende post!

1 comment:

Blogger said...

There's shocking news in the sports betting industry.

It's been said that any bettor needs to see this,

Watch this or stop placing bets on sports...

Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software.